Kpssden kaç puan almak gerek

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
35.157
548
Merhaba kızlar hiç bilmediğim okuyup da anlayamadığım bir konu kpss. Burdan bi iş bulmak için kaç puan almak lazım alınan puanla nasıl başvuru yapcaz işlere bana yardım eder misiniz

Genelde 70 oluyor taban puanlar her pozisyon için ama tabi alım sürecinize etki eden başka detaylar varsa yeterli gelmeyenilir.

Küsuratların sıralamayı bu denli etkileyebileceğini tahmin etmemiştim.
Sorunuza gelecek olursak; geçen yıllarda ben de KPSS'ye girmeye niyetlendim ve mezun olduğum bölümün atanabileceği pozisyonların kaçla kapattığına bakayım dedim. Doğu illeri bile 89-90 ile kapatmış. Alabileceğiniz en yüksek puanı almaya bakın.

Yığılma olunca acayip fark ettiriyor malesef

Eklentiler

• Screenshot_20201128-023840_Gallery.jpg
    73,2 KB · Görüntüleme: 241
  • Screenshot_20201128-023910_Gallery.jpg
    132 KB · Görüntüleme: 242
Hangi bölüm mezunu oldugunuza bağlı. Diyelim ki bölümünüzün hiç atamasi yok, ya da yok denecek kadar az var böyle durumlarda 89 -90 üstü kapatır.

4 yıllık mezun olduğunuzu varsayarsak da 4001 kodlu alımlara başvuruyorsunuz. Bu kodlu kadroya da tüm lisans mezunları başvurduğu için taban puanları yine 89-90 civari ve üstü oluyor.
Tabi bunlar merkezi alımlar için. Bir de mülakatli alımlar oluyor bunların başvuru koşullarında da genellikle 70 puan sınırı var. Daha sonrasi da mülakata giriş ve kapanış.

Atanacağınız kadroya bağlı. Ösym'nin sitesinden en son atananlara bakın kaç puanla, kaçıncı olarak atanmışlar? Kafanızda fikir oluşur.

Mesela burası 2020 için bütün atama verilerini gösteriyor: <%=pagetitle%>

Merhaba kızlar hiç bilmediğim okuyup da anlayamadığım bir konu kpss. Burdan bi iş bulmak için kaç puan almak lazım alınan puanla nasıl başvuru yapcaz işlere bana yardım eder misiniz

ne mezunusunuz

örneğin adliyede çeşitli kadrolar var, infaz koruma katiplik vs onlarda tavandan aşağıya doğru sıralanıp mülakata alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…