Çok sevindim :)
Siz nasıl bir tempoyla çalıştiniz ve kaç puan aldınız ?
Ben biraz kpss konusunda çok şansızdım 2012'de ortaöğretime girdim.. Tıbbi laboratuvar okuyordum (Lise 3) en az 90 puan yapamam gerekiyordu sonuç olarak bir beklentim yoktu çocukluk ve umutsuzluk.. O yüzden bir sistemim yoktu öylesine girip çıktım 73 puan aldım o yıl.. Sadece ortaokul bilgilerimle...
Üniversitede bölüm değiştirme şansım oldu Allah'a şükür..
Geçen yıl kendimi hazırladım dedim bu yıl dershaneye başlayacağım lisedeki gibi olmayacak falan ama olmadı zaten hiç sevmem ders çalışmayı kendimi sıkmadım bir türlü ders çalışamadım..
Sınava girmeden önce arkadaşlarım dediler sen bu yıl atanamayacaksın yada ikinci atamada anca atanırsın hiç çalışmadın falan filan... Sınavdan önce gezdim tozdum.. Dershane 3 aylıktı bir ay gittim sıkıldım bıraktım... Şehirdeki en ucuz dershaneyi seçmiştim bilerek.. Zaten 70 üstü puan almam gerekiyordu rahatlık vardı 75 aldım.. :).
Ortaöğretimde umutsuzluk vardı, üniversitede rahatlıktan çalışmadım..
Yani demem o ki sendeki azim herkeste yok senin yapman gereken verimli çalışmak..
Biri dinleyerek anlar diğeri yazarak diğeri ezber.. Kendine uygun olanı seçip verimli çalışırsan 85 bile yaparsın yeter ki iste..
Zaten ortaöğretim lisans ve önlisanstan daha kolay 6,7,8. sınıf temelin varsa çok daha kolay ..
Şimdi Kocaeli'ye atandım ilk atamada Allah'a şükür..