• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss yoldaşları <3

canımmm kaç gündür gelemiyordum bazı sorunlar çıktı hiçte çalışamadım şimdi konuşmaları okudum sizde yarım kalmışsınız galiba ne yapsak baştan mı başlasak. Hazal nerelerde :25:

Canım hiç çalışamadık ki. Hazal uzaklaşma aldı gelir herhalde bugünlerde baya oldu.. :50::50::50:

Ben ilk calistigim konuyu bide kitaptan calistim 40 soru wardi onuda cozdum bugun

Çok iyi yapmışsın canım..

Canım hiç çalışamadık ki. Hazal uzaklaşma aldı gelir herhalde bugünlerde baya oldu.. :50::50::50:

hadi ya hazala niye uzaklaştırma vermişler :5: onu bekleyelim o zaman madem kimse çalışamamış baştan bir plan yaparız olmazsa

Polemikten canım ya.. Yemek konusunda olmuş. :((
Aynen onu bekleyelim bi gelsin de.. :(

Son düzenleme:
kızlar kendinize plan yapın ve uygulamaya başlayın. sizi kendinizden başkası bilemez sonuçta...

Son düzenleme:
Kizlar kusura bakmayin iki uc gundur yoktum cenazemiz war ew cok kalabalik bu ara kitabin yuzunu acamadim ama dewam edicem musait oldugumda

canımmm kaç gündür gelemiyordum bazı sorunlar çıktı hiçte çalışamadım şimdi konuşmaları okudum sizde yarım kalmışsınız galiba ne yapsak baştan mı başlasak. Hazal nerelerde :25:

poizitfcim ne oldu başınız sağolsun :26:

irmacım hoşgeldin hayırdır ne sıkıntıs tatlım :26:
uzun zamandır yoktum sitede febricim de gitmiş ona noldu ya uff :50:

tam gazla devam ediyoruz dimi sakın aksatmak yok :20:

ben en baştan başladım bu gün tarihle türkçeye

Çok iyi yapmışsın canım..

hadi ya hazala niye uzaklaştırma vermişler :5: onu bekleyelim o zaman madem kimse çalışamamış baştan bir plan yaparız olmazsa

Polemikten canım ya.. Yemek konusunda olmuş. :((
Aynen onu bekleyelim bi gelsin de.. :(

kızllaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrr yok öyle yarım bırakmakkkk
tam sürat devam ediyoruzzzz herşeye :52:
seviyorum sizleri :38:

Arkadaşlar tarih 2. konu

Herkes çalışsın bakım soru sorcam :23:

KPSS TARİH TÜRK – İSLAM TARİHİ

1- Türk tarihinde düzenli orduyu ilk defa Metehan kurmuştur.

2- Türklerin kurduğu ilk imparatorluk Hun imparatorluğudur.

3- Tarihte Bizanslılarla savaşan ilk türk devleti Avrupa Hunlarıdır.

4- Türklerin göçebellikten yerleşik hayata geçmeleri ilk kez Uygullarla olmuştur.

5- Türk mimarisinde ilk defa Kervansaraylar Karahanlılar tarafından kurulmuştur.

6- Türk hükümdarları arasında Sultan Ünvanını ilk kez Gazneli Mahmut kullanmıştır.

7- Hindistan’da Müslimanlığı yaymaya çalışan ilk Türk hükümdarlığı Gazneli Mahmuttur.

8- Türklerin kiltleler halinde İslamiyete girişleri ilk kez Talas savaşı ile olmuştur.(751)

9- İslamiyete giren ilk Türk boyları Karluk, Yağma, ve Çiğil boylarıdır.

10- Karahanlılar ilk kez Türk-İslam sentezini yapan devlettir.

11- Mısırda ilk Müslüman Türk Devletleri Tolunoğulları ve İhşitlerdir.

12- Malazgirt savaşından (1071) Anadoluda kurulan ilk beylikler Saltuklular, Danişmentler, Mengüçükler, Artukoğulları ve çaka beylikleridir.

13- Anadoluda ilk Medreseyi Danişmentliler kurdu.

14- İlk büyük Türk DenizcisiEmir Çaka Bey’dir.

15- Anadolu’da Türkçeyi ilk resmi dil ilan eden Karamanoğlu Mehmet Bey’dir.

16- Türklere Anadoluda ilk başkentlik yapan şehir iznik’tir

17- Selçukluların gerekli bütün kurumları ilk defa Dandanakan Savaşından sonra olmuştur.

18- Selçuklularda Hassa Ordusu ilk defa Tuğrul Bey zamanında Gazneli ordusu örnek alınarak kuruldu.

19- Büyük Selçukluların ilk başkenti Nişabur’dur.

20- Türk Tarihinde İlk Medrese Tuğtul Bey Tarafından Nişaburda açıldı.

21- İlk defa İkta Sistemini Büyük Selçuklu veziri Nizamülmülk kurdu.

22- Büyük Selçuklu İmparatorluğunda ilk defa Divan Teşkilatı Melikşah ve Nizamülmülk tarafından kuruldu.

23- Anadolunun kapısı ilk kez Malazgitr zaferi (1071) ile Türklere açıldı.

24- Miryakefelon savaşından sonra (1176) ilk kez Bizans Türkleri Anadolu’dan çıkaramayacağını anladı.

25- Anadolu Selçuklularında ilk kez Tersane I. İzzetin Keykavus zamanında Sinop’ta inşa edildi.

26- Anadolu Selçuklularında ilk altın parayı Alaaddin Keykubat bastırdı.

27- Anadolu Selçuklularında ilk Donanma Alaaddin Keykubat zamanda kuruldu.

28- Anadolu Türk Birliğini ilk defa I. Mesut kurdu.

ben en baştan başladım bu gün tarihle türkçeye
canım ya bu arada da ben yeni farkettim konu balığını yoldaşları demiştin sanmışım :1:
düzenledim ama sanırım olmadı :18:

ya bu arada febrim niye gitti bilen var mı ne zmana gelir ufff :25:

Cografta ilk konusunu calistim bugun ama enlemler boylamlar kuzey yarim kure guney yarim kure kafam karisti bir daha tekrarlamam lazim yatmadan ve yarin ise gidicem yine aksam gelicem yarin calisamicam sanirim anca is yerinde molada kitabimi goturup calisicam

Cografta ilk konusunu calistim bugun ama enlemler boylamlar kuzey yarim kure guney yarim kure kafam karisti bir daha tekrarlamam lazim yatmadan ve yarin ise gidicem yine aksam gelicem yarin calisamicam sanirim anca is yerinde molada kitabimi goturup calisicam

canım ya kıyamam sana zorlu bi gün geçecek desene
ama bak şöyle düşün hergün mutlaka ders çalışmamıza engel olacak bişey çıkacak. az da olsa süreklilik arz edicek şekilde çalışmak önemli diye düşünüyorum.
Coğrafyanın ilk konusu çok gıcık ve 1 soru falan çıkıyo olmadı sonlara doğru bakarız tekrar sen yarın bence tarih çalış bak ben özet yazdım 2. konunun hiç olmazsa ona çalış :34:

canımmm beniiimmm ben geldim ama sen gitmişsin seni çok özledim ya daha doğrusu hepinizi :5:
içli köftemi salçasız yaptım diye polmeik çıkardılar resmen :20::19:

siz neler yaptınız bakım ben yokken :26:

UUf evettt bende gittiim..
Hoşgeldin meleğim yaa. Gördüm konunu, yorum da yaptım hatta.. :1: :1:
Neler yaptın???

kızlarrr coğrafya ve Türkçe den bildiğiniz güzel videolar var mı konu anlatımı ??

UUf evettt bende gittiim..
Hoşgeldin meleğim yaa. Gördüm konunu, yorum da yaptım hatta.. :1: :1:
Neler yaptın???

sen niye gittin ya hadi ben alışkınım da genelde bdv de yerdim ..
Hadi ya öyle mi ben niye görmedim senin yazını
hosbuldum canım benim sende hoşgeldin tam surat devam değil mi sen neler yaptın bakayım ben yokken ben boş durmamaya çalıştım :(

Back