How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

kpss ye girecek arkadaşlara önerim varrr

askeri amaçlı açılan okul..askerlerın subay ıhtıyacı ve askerı kopru sıperlerın yapımını uslenen kısılerde eğitim göruyor.
medreselerde(okullarda) çalışan müderrislerin (öğretmen)cocuklarıda öğretmen olurdu buna beşık uleması denır
teknıkte avrupa ornek alınarak acılan askerı okulları kasdeıyor canım...

ınsanlah anlatabılmışımdır
çok teşekkür ederim.bir sorum daha olucak
-enderun
-medrese
-mekteb-i mülkiye
bu eğitim kurumlarından hangisi ya da hangileri askeri, idari, adli yönetici yetiştirmek amacıyla kurulmuştur?
kitapta hepsi diyor fakat yanlış diye düşünüyorum.cevabı sadece enderun olmayacak mı?
bir de mekteb i mülkiyeyi tam bilmiyorum.
çok saol iyi ki varsın
sence sadece tarih dersi için dershaneye yazılayım mı?:uhm:

çok teşekkür ederim.bir sorum daha olucak
-enderun
-medrese
-mekteb-i mülkiye
bu eğitim kurumlarından hangisi ya da hangileri askeri, idari, adli yönetici yetiştirmek amacıyla kurulmuştur?
kitapta hepsi diyor fakat yanlış diye düşünüyorum.cevabı sadece enderun olmayacak mı?
bir de mekteb i mülkiyeyi tam bilmiyorum.
çok saol iyi ki varsın
sence sadece tarih dersi için dershaneye yazılayım mı?:uhm:

canım enderun yonetıcı ve teknık kadro yetıştırılır..

mektebi mulkiye askerı olmayan memurları yetıstırıyor kaymakam mudur.
mederese yonetıcı egitimcı kadro yetısıyor.....

EGER EVDE ÇALIŞAMIYORSUN DERSANEYE GIT EN AZINDAN ORDA CALISIRSIN
ama EVDE duzenlı calısıyorsan gerek gıtmene gerek yok canım

bu test işi çok güzel oldu kızlar.son test tam benim çalıştığım konudan ama bir kaç tane yapamadığım var.
1-
2-a
3-b
4-d
5-a
6-
7-a
8-b
9-c

1,d sıkkı senedi-ittifak ;osmanlı devletınde anayasacılık hareketlerı 1808 yılında sened-i ittifak.

2,a anayasa

3,b kanun-u esası

4,d yumusak anayasa

5,a sened-i ittifak-tanzımat fermanı-ıslahat fermanı-kanun-u esası
(1808) (1839) (1856) (1876)

6,a sened-i ittifak

7,a sened-i ittifak

8,b sert

9,c ıslahat fermanı

10,a TBMM

SENED-İ İTTİFAK:sadrazam alemdar mustafa pasa tarafından hazırlanıp ayanlar ve padısaha onaylatılan " misak " (sözlesme) bıcımınse ılan edılen sozlesmedıramac merkezle baglantıları kopmus olan ayanları(derebeylerı) devlet denetımı altına almak ıdı.
osmanlı devletınde anayasacılık hareketlerı 1808 yılında sened-i ittifak.

sozlesmeye gore;
ayanlar devlet otarıtesını tanıyacak ve yapılan ıslahatları destekleyecektı
buna karsılık ayanlar halka adıl davranacaklar bulundukları yerlerde devlet adına vergı ve asker toplayabıleceklerdı
bu sozlesmeyle
osmanlı devletı ayanları tanıyarak hukukılestırmıstır
padısahın yetkılerı sınırlandırılmıs ve padısah ılk defa kendı otorıtesı yanında bır guc kabul etmıstır.bubakımdan sened-i ittifak ıngılızlerın 13.y.yıl baslarında kabul ettıgı ve ıngılız mesrutıyetının temelını olusturan magna charta ya (1215) benzetılmektedır
bazı tarıhcılere gore bu sozlesme anayasal monarsıye ılk adım olarak kabul edılmıstır.
ote yandan sened-i ittifak ile verilen haklar halka degıl,kendılıgınden ortaya cıkmıs bır tur derebeyı durumundakı ayanlara verıldıgınden devletın o donem ayanlara bıle soz gecıremeyecek hale geldıgını ortaya koymustur
alemdarın olmesıyle unutulan bu belge merkezı otorıtenın guclenmesıyle gundemden dusmustur
sened-i ittifak anayasa degıl ama anayasal bır belge nıtelıgındedır

:içelim:bende tekrar yapmıs oluyorum cok ıyı oluyor .

1)osmanlı devletınde anayasacılık hareketlerı assagıdakılerden hangısıyle baslamıstır?

a)fatıh kanunnamesı
b)tabzımat fermanı
c)ıslahat fermanı
d)sened-i ittifak
e)kanun-uesasi

2)devletın temel ısarı ve sıyası organlarının,kurulusu,gorevlerı,yetkılerı ıle kısılerın sahıp oldugu temel hak ve hurrıyetlerın sıstematık olarak bır araya getırıldıgı metınlere ne denır?

a)anayasa
b)geleneksel anayasa
c)katı anayasa
d)yumusak anayasa
e)seert anayasa

3)tarıhımızdekı ılk yazılı anayasa assagıdakılerden hangısıdır?

a)sened-i ittifak
b)kanun-u esası
c)tanzımat fermanı
d)ıslahat fermanı
e)1921 teskılat-ı esasıye kanunu

4)ulkede bulunan dıger yasalar gıbı degıstırılmesı kolay olan anayasalara ne ad verılır?

a)yazılı anayasa
b)geleneksel anayasa
c)katı anayasa
d)yumusak anayasa
e)sert anayasa

5)assagıda seceneklerden hangısınde verılen olaylar tarıhsel sıralamasına gore dogru olarak verılmıstır?

a)sened-i ittifak-tanzımat fermanı-ıslahat fermanı-kanun-u esası
b)ıslahat fermanı-sened-ı ıttıfak-tanzımat fermanı-kanunu esası
c)sened-i ittifak-ıslahat fermanı-tanzımat fermanı-kanunu esası
d)ıslahat fermanı-tanzımat fermanı-sened-i ittifak-kanunu esası
e)seneı ıttıfak-kanunu esası-tanzımat fermanı-ıslahat fermanı

6)assagıdakılerden hangısı "mısak" nıtelıgınde ılan edılmıstır?

a)sened-ı ıttıfak
b)tanzımat fermanı
c)ıslahat fermanı
d)kanunu esası
e)teskılat-ı esasıye kanunu

7)merkezle baglantıları kopmus olan ayanları devlet denetımı altına almayı amaclayan anayasal belge assagıdakılerden hangısıdır?

a)sened-ı ıttıfak
b)tanzımat fermanı
c)ıslahat fermanı
d)kanunu esası
e)ıkıncı mesrutıyet

8)1982 anayasası nasıl bır anayasadır?

a)yumusak
b)sert
c)geleneksel
d)hepsı
e)hıçbırı

9)osmanlı devletınde musluman olmayan tebaanın da bedellı askerlık hızmetı yapmalarına olanak saglayan gelısme assagıdakılerden hangısıyle kabul edılmıstır?

a)sened-ı ıttıfak
b)tanzımat fermanı
c)ıslahat fermanı
d)kanunu esası
e)ıkıncı mesrutıyet

10)kanun yapma yetkısı assagıdakılerden hangısıne aıttır?

a)TBMM
b)hukumete
c)cumhurbaskanına
d)basbakana
e)bakanlar kuruluna

1 sorunun cevabı osmanlıda anayasacılık hareketlerı 1839 tanzımat fermanıyla
başlar padışah ılk defa kanun gucunu kabul eder cevap b...

6.a senedı ıttıfaktır
mısak antlasmadır..ayanlarla padısah arasında antlaşma yapılmıştır

Herkes başlamış çalışmaya ne güzel :( 4. sınıfım stajım var bu sene derslerim çok ağır ingilizce öğretmenliğindeyim :( offf eğitim çalışıyorum ara sıra zaten geçen senelerde derslerini aldıgımız için eğitimim fena değil ama tarih ve matematiği hiç yapamıyorum ...Neyse burda soruları tartışırsak iyi olur bencede .Bugun kafama 2 3 eğitim sorusu takılmıstı zaten.Yazarım onları.

canım enderun yonetıcı ve teknık kadro yetıştırılır..

mektebi mulkiye askerı olmayan memurları yetıstırıyor kaymakam mudur.
mederese yonetıcı egitimcı kadro yetısıyor.....

EGER EVDE ÇALIŞAMIYORSUN DERSANEYE GIT EN AZINDAN ORDA CALISIRSIN
ama EVDE duzenlı calısıyorsan gerek gıtmene gerek yok canım
ilgilendiğin için teşekkür ederim.yerimseniben

öncede yazmıştım hevesim pek yok diye
ama biryerden başlamam gerek

size birkaç sorum olacak
ben işletme mezunuyum genel kültür ve yetek olan kitaplaramı çalışmam lazım

ben 2 sene önce alınmı
kpss hazırlık kitabı var o bana yeterli olurmu
siz hangi kitaplardan çalışıyorsunuz
kpss soru bankası varmı varsa hangi kitap alayım sizce

uzun oldu ama şimdiden teşekürler.

öncede yazmıştım hevesim pek yok diye
ama biryerden başlamam gerek

size birkaç sorum olacak
ben işletme mezunuyum genel kültür ve yetek olan kitaplaramı çalışmam lazım

ben 2 sene önce alınmı
kpss hazırlık kitabı var o bana yeterli olurmu
siz hangi kitaplardan çalışıyorsunuz
kpss soru bankası varmı varsa hangi kitap alayım sizce

uzun oldu ama şimdiden teşekürler.

Geçen senelerden kitabın varsa almana gerek yok bence.Konular aynı zaten.

Ben Yargının kitabını aldım.Konuları hem ordan hemde internetten çalışıyorum.

Şimdilik güzel gidiyoır çalışmalarım.

Geçen senelerden kitabın varsa almana gerek yok bence.Konular aynı zaten.

Ben Yargının kitabını aldım.Konuları hem ordan hemde internetten çalışıyorum.

Şimdilik güzel gidiyoır çalışmalarım.

maşallah boşver nazar degmesin

soru bankan varmı ?
internetten sakınca yoksa hangia dres çalışıyorsun .

maşallah boşver nazar degmesin

soru bankan varmı ?
internetten sakınca yoksa hangia dres çalışıyorsun .

Saol canım

Şuan için ayrı bir soru bankam yok.İnternetten sorular bulup çözüyorum.

Kırtasiyeden konularla ilgili yaprak testler almayı düşünüyorum.

Ben sayısalcıyım .O yüzden en çok tarihten korkuyorum.Şu an tarihten başladım.

İslamiyetten önce Türk devletleri ve İslamiyetten sonra Türk devletlerini çalıştım.

Daha yeni başladım anlıyacağın.Hızlı gitmiyorum.Çünkü unutmaktan korkuyorum

merhaba bende kpss ye hazırlanıyorum. dün yargı nın konu anlatımlı kitabını ve soru bankasını aldım. 30 ytl. çalışmaya başlayacağım. işletme mezunuyum. matematikte cok zorlanıyorum. internetten hangi siteleri önerirsiniz. ben sınavonline.com da biraz çalışmıstım. matamatik formullerini anlasılır bir dille sesli olarak anlatan bir site varmı. yardımcı olursanız cok sevinirim. hepinize allah zihin açıklığı versin.

http://www.elbim.com.tr/htm/kpsssorubankası.htm

site adresi vermek yasakmı bilmiyorum öyleyse silinebilir ama bu adresteki soru bankası çok güzel şu anlık eğitim bilimleri çözüyorum sürekli.Kitap olarak nobel veya 7 iklim in güzel.Yargı genel kültür genel yetenek için benim gibi matematiği berbat olanlar için fazla yüzeysel almışlar ama yinede karar senin Eğitim bilimleri için ise yargı'yı tek geçiyorum.İyi çalışmalar

bende greceğim bu senee kapss ye. bi türlü konsantre olamıyorum çalişmaya kendimi motive etmeye çalişiyorum ama nerdeee.birgün çalişyorum 2 gün ara veriyorumm. kendimi toplamam lazımmm...allah hepimizin yardımcısı olsunn..

selam arkadaşlar bende gireceğim kpss ye.sayısalcıyım hatta matematiğim çok iyidir.matematik mezunuyumsorusu olan bana msj yazabilir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.yalnız benim tarih berbat.hiçbirşey bilmiyrm.sevmediğim içinde çalışması çok zor geliyor.acil motivasyona ihtiyacım var.netten indirdiğim notlarla çalışıyorum kırtasiyedendeyaprak testlerle idare etmeye çalışacağım.tek eksiğim genel kültür.60 sorudan 20 tane yapmıştım 2006 da onlarda coğrafya falandı.genel yetenekte sorunum yok 58 tane yapmıştım.tarih çalışmak için ne önerirsiniz.nasıl bir yol atkip etmeliyim.az da kaldı yaa günler hemen geçer..acil toplanmalıyım

selam arkadaşlar bende gireceğim kpss ye.sayısalcıyım hatta matematiğim çok iyidir.matematik mezunuyumsorusu olan bana msj yazabilir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.yalnız benim tarih berbat.hiçbirşey bilmiyrm.sevmediğim içinde çalışması çok zor geliyor.acil motivasyona ihtiyacım var.netten indirdiğim notlarla çalışıyorum kırtasiyedendeyaprak testlerle idare etmeye çalışacağım.tek eksiğim genel kültür.60 sorudan 20 tane yapmıştım 2006 da onlarda coğrafya falandı.genel yetenekte sorunum yok 58 tane yapmıştım.tarih çalışmak için ne önerirsiniz.nasıl bir yol atkip etmeliyim.az da kaldı yaa günler hemen geçer..acil toplanmalıyım

canım ben tartıh öğretmenıyım tum sayılcılar zorlanıyor uzulme

kısa kısa kendın notlar all..odana as....

bol bol soru coz..
cozemedıklerını buraya yaz yardımcı olurummm

Back