kpss ye girecek arkadaşlara önerim varrr

2002 den beri kpss'ye girdiğimden bu konuda hayli tecrübe kazandım..Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim yani..Ben umudumu yitirdim artık her sene bu sene girmiycem artık diyorum ama yinede girmeden yapamıyorum.Fizik mezunuyum ve barajım 95...Aldığım en yüksek puan 82...Eleme sınavı olduğu gerçekten çok zor..Girmek isteyenler arkadaşların gerçekten iyi hazırlanması lazım...Allah hepinimize zihin açıklığı versin ne diyeyim....

canım bende teknik eğitim mezunuyum ama kpss-b grubundan gireceğim ben de 95 almalıyım bişeyler olması için allah hepimize yardım etsin dediğin gibi

Böyle bi başlık açman çok iyi olmuş canım teşekkürler.Ben de giricem bu sene.Atanamayan öğretmenlerdenim.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.Baya bi stres yaratıyo bu durum.Ben de dersaneye başladım kızlar.

Ben kendime öğretmenim bile diyemiyorum artık..İki yıl sözleşmeli çalıştım ama kadrolu olmayınca onunda ayrı sıkıntıları var..Şimdi baya baya ev hanımı oldum artık el sanatları kurslarına gidiyorum ama bu bile iyi gelmiyor..Beni ancak sizler anlarsınız diye anlatıyorum bazen üniversite okuduğuma bile pişman oluyorum okumasam bu kadar üzülmezdim belki......

canım üzme kendini bu kadar hangi bölüm mezunusun ki.Sözleşmeli öğretmenler de artık kadrolular gibi hemen hemen aynı haklara sahipler zorlukları vardır elbet hangi meslek kolay ki

ya çook çalışmlıyız çookk...Bende fen ve teknoloji öğrtden mezun olcam bu sene ve en az 90 almam lazım.Hedefim 95 ama çalışırsan yapıyorsun bu sınavda ama çokça tekrar lazım..Nankör değil aslında kpss ne veriosan onu alıyorsn benceyerimseniben

Kizlar Aranizda Sinava Hazirlanmaya Başlayan Oldumu Yani Derse Başlayann... Yaa Benim Canim Hiç Istemiyor Calişmakk Haftayada Kursum Başliyor Bakalim Artik Inş Orda Motive Olurum..

Slm arkadaşlar.Bende bu sene kpss gircem ama lise mezunuyum.Sonuç ne olur bilmiyorum.Ama bu benim için yeni bir başlangıç olacak.Lise mezunlarının sizce şansı ne kadar ?Bi de bu yıl lise mezunlarına sınav yapılmayacak diye duydum.Ama kpss kursu veren bi kursu aradım ordan yapılacağını söylediler.Lütfen fikirlerinizi paylaşın.Şimdi den teşekkürler...

Çok tşk ederim canım umarım kazanırım.Bu benim için çok önemli.Bi de işte 3000 kişi giriyo 30 kişi alıyolar filan diyolar bu çok moral bozucu.Tabi ki herkes kazansın isterim ama bu ülke de bu çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun.Senelerce girip kazanamayanlar var,umarım öyle olmam.

canım gerçekten haklısın allah sana iyi sabır vermiş aslında.ben bu sene giricem bakalım ,matematik öğretmenliği için taban puan bu sene 94 tü.ve 34 kişi aldılar sözleşmeli dahil.napıcam bilemiyorum inan.ortaöğretim öğretmenlikleri aslında en şanssızı bence.o kadar alınan ağır eğitimin sonunda ,karşımıza sunulana bak.şu koca ülkede 34 tane mi matematik öğretmeni eksikmiş yani,palavraya bak.benim bir arkadaşım ücretli olarak çalışmaya başladı ve iki okula birden bakıyor.gittiği bir okulda tek matematik öğretmeni de kendiymiş şimdi olana bakın.çok zoruma gidiyor gerçekten.ne heveslerle okuyoruz,ne hayaller kuruyoruz,ne paralar terler döküyoruz sonuç bu.ama madem ortada böyle adil olmayan bir gerçek var,uyulması zorunlu kurallar var (değiştirmemizin mümkün olmadığı) maalesef oyunu kurallarına göre oynayacağız.oturup çalışmaya başlayacağız.eğer ki bir amacımız varsa bunu için çalışmalıyız.hepimiz bisürü para verip kitaplar aldık,kimimiz kurslara yazıldı.bunların hatrına bari oturup çalışmalıyız.çalışıp aklımıza takılan soruları,veya can alıcı kısımları bizbirimizle paylaşırsak çok faydamız olacaktır inanıyorum.bayram tatilindeydim,yeni geldim ve yarından itibaren çalışmaya başlamayı düşünüyorum...90üstü bir puan almak zor gözüküyor ama o puanı alan insanların benden çok zeki olduklarnı düşünmüyorum,hiçbirimiz düşünmeyelim arkadaşlar.hepimiz gayet akıllıyız istersek yapacağımıza inanıyorum.inanarak çalışırsak başarırız:hooray: İŞTE BUDURRRR:teytey::teytey::teytey:

Sermincim,söylediklerine sonuna kadar katılıyorum ancak ne varki ben senin kadar iyimser olamıyorum..Fizik mezunuyum barajım 98 ve Türkiye genelinde 10 kişi alınıyor..Sözleşmeli olarakta atanmak içinde 95 gerekiyor..Yani en son o puanda kaldı..Sözleşmeli çalıştım dedim ama o atamalı sözleşme değildi,ücretli öğretmenlikti..Çalışmak konusunda belki haklısın ama ben çok çalıştığım zamanlarıda biliyorum..Anladığım kadarıyla ilk defa sınava giriceksin ondan bu kadar azimli ve heveslisin,ama çok zor gir bak bana hak vericeksin..Yada bana öyle geliyor inan benim için o kadar ulaşılmaz birşeyki o sınavı kazanmak..Çünki çevremde o kadar yüksek puan alan hiç kimse yok..Öyleki bütün soruları yapıcaksın bir tane hatan olucakki 98 alabilesin...Alanlar gerçekten nasıl çalışıp alıyor benim aklım ermedi...Böyle konuşuyorum ama senin azmin kırılmasın arkadaşım inşallah en az 95 alırsında iyi biyere atanırsın..Çalışmaya başlayınca tekrar yaz balki bende seninle tekrar çalışırım kimbilir...Sevgiler canım iyi çalışmalar...

Yağmurcum sizin bölümden alıyorlarmış sen yine iyisin bi şansın var benim erkek arkadaşım elektronik öğrt mezunu geçen yıl sınava girdi 77 aldı ama kadro açılmadı inat etti bu yılda hazırlancak çok yüksek alcam diyo kadro açılcağı belli bile değil ki büyük bi ihtimal açılmıycak.ama o umudunu yitirmiyo sende şimdiden moralini bozma kendini motive et çalışmayı bırakma bence.şimdiden başarılar a.s.

Ben yarın başlıyorum kursa çalışmaya da başlamayı düşünüyorum inşallah başarcaz arkadaşlar a.s.

Canım senin gireceğin sınav memurluk sınavı, geçen yıl bu sınav yapılmadı ama bu sene olcağı geçen yıldan açıklandı.Lize mezunlarının soruları ile üniv.mezunlarının soruları farklı...Şansın aldığın puana bağlı.Yani lise mezunu alan bölümlerde var iniv.mezunu alan bölümlerde..Ama malesef memurluk sınavında biraz torpil dönüyor.Yüksek puan alan biri boşta kalırken düşük puan alan atanabiliyor.Bunu ispatlayabilmeniz mümkün değil.KPSS öğrt.sınavı böyle değil.Öğretmen atamalrı sonucunda kimin kaç puanla nereye atandığı MEB sayfasında görüntülendiği için durum daha farklı..Bigisayar en yüksek puandan en düşüğüne sıralama yaptığı için torpil sözkonusu değil..Bilmem anlatabildim mi?
Neyse sonuç olarak şansın tabiki var arkadaşım ..Kpss memurluk soruları çok zor değil..Ama 70 in altında almaman lazım ..Şimdiden çalışmaya başlarsan eminimki başarırsın..Eeeeee İyi çalışmalar o zaman sana arkadaşım hadi sevgiyle kal...

aslında benim de içim içimi kemiriyor çünkü gerçekten çok zor yüksek bir puan almak.evet ilk defa giricem ama olabildiğince kendimi çalışmaya hazır hissettirmeye çalışıyorum,aslında çok da öğretmen olmayı istemiyordum ama şartlar bunu gerektiriyor,eğer atanmazsam tekrar dersaneye döneceğim ki bunu istemiyorm..evlenicez ama ben işimi bulmadan asla evlenmem diye rest çekiyorum,olmaz diyorum ve bu beni daha da büyük bir sorumluluk altına itiyor.elimden geldiğince yapmak zorundayım başka çarem yok çünkü...sınavda ne konuda nasıl sorular çıkmış onları incelemeye başladım şimdi.en çok genel kültürde sıkışacağımı zannediyorum.bilmiyorum naasıl olacak ama oturuup çalışmaktan başka çare yok.bir yandan bilg.kursu,bir yandan yüksek lisans,bir yandan da şimdi kpss derdi derken ka parçaya ayrılcam ama umut beslemek istiyorum yine de,buna inanmak istiyorum.bugün bir çalışma saaatleri planı oluşturayım diyorum,ona göre günde hiç olmazsa 1-2saat çalışayım.umuyorum hepimizin hakkında hayırlısı olur canıma.s.

slm kızlar bende girecem kpss ye lise mezunuyum ben aöf okuyorum o yüzden kpss a gurubundan gircem bende daha çalışmaya başlamadım kursa yazılacam ama şimdideğil yılbaşı gibi düşünüyorum geçen yılda girmiştim sınava 80 puan aldım ama yerleşemedim inşallah bu sene olur artık rüyalarıma girmeye başladı valla Allah herkese kolaylık versin bitanelerimmm

sermincim hepimize kolay gelsinn zor bir maraton bekliyor bizi...bende bir yandan kpss hazırlanmaya başlıcagım bir yandan alese hazırlanıyorumm bir yandan okul derslerim son sınıfım ..off yaa bu yıl sırf zamanın dersle gececek sanırım..hepimize alllah kolaylık versin..

Kızlar bişey soracagım şimdi ben lisans mezunu olarak kpss girecegim. Acaba genel yetenek ve genel kültür sorularıı lise mezunu ve üniversite mezunlarına aynımı soruluyorr yoksa farklımı??

farklı sorular arkadaşım ben lisans mezunuyum ve 2003 mezunuyum halada sınava giriyorum...beden eğtm.mezunuyum.galiba artık olmayacak bu iş..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…