KPSS Tercihleri

Arkadaşlar, bugün itibariyle tercihlerimi yapmış bulunuyorum..

Bir yer gelmesini beklemiyorum ama şansımı deneyeyim dedim..

Herkes için hayırlı olsun.

Son düzenleme:

6225 kodu ne yani açıklaması neden elediğini anlamadım

6225 kodu ne yani açıklaması neden elediğini anlamadım

M.E.B den onaylı bilgisayar sertifikanın olması gerekiyor, örgün eğitim görenler bilgisayar dersi almışlarsa ayrıca sertifikası olması şart değil, açıköğretim mezunu olduğum için bilgisayar dersi görmüş olsam bile ayrıca sertifikamın olması gerekiyormuş, benim bilgisayar bilgim iyi ama sertifikam yok çoğu kadroda bu şart aranıyor malesef

keşke zamanında alsaydın canım yaa..
bana lazım olmamasına rağmen almıştım ben..
bir gün muhakkak karşına çıkıyor, istiyorlar..
bilg sertifikası ve ing. şart oldu..

arkadaslar bu bireysel basvuru yaparken program kodu soruyor o ne olacak denedim fakat gecerli bi program kodu girin dio anlamadım bilen varsa yardım etsin acil lütfenn:a015:

Ösym nin sitesinde basvuru yaparken tc kimlik numarandan sonra girdiğin şifreden bahsediyorsun sanırım . Öss yada kpss ye başvurdugunda sana verilen belgede en altta şifren yazıyor o belgeni sakladıysan ona bi bak . eger yoksa kaybettiysen falan , hemen en yakın liseye yada ösym basvuru merkezine kimliğinle gidip alabilirsin şifreni tekrar .

O şifremi biliyorum canım girdim ondan sonraki bölümde 15 tane alt alta tercihler oluyor sanırım bana uyan tercih kodlarını hepsini denedim gecerli program kodu girin diyor anlayamadım bu program kodu ne oluyor:1no2:

Özür yanlış anlamışım ben , tercih yaptıgın yerlerin kodundan bahsediyorsun sen , tekrar kontrol et tercih kodlarını belki yanlış yazmış olabilirsin o yüzden hata veriyordur .

Özür yanlış anlamışım ben , tercih yaptıgın yerlerin kodundan bahsediyorsun sen , tekrar kontrol et tercih kodlarını belki yanlış yazmış olabilirsin o yüzden hata veriyordur .

gene oLmuyor ya bu tercih yapmak için bankaya para yatmıyor dimi ben yatırmadım da ondan olabilir mi

yada benim puanım 68.608 düşük ama ben yinede şansımı denemek istedim düşük diye mi kabul etmiolar acaba baraj 70 mi yani

baraj yok arkadaşım sorun belki yoğunluktan kaynaklanıyordur.bugün ösym bürosunda olduğu gibi siteyede çok kişi girince olmuş olabilir.ama ben arkadaşımınkiini yaptım 1 saat önce bi sorun çıkmadı..

yada benim puanım 68.608 düşük ama ben yinede şansımı denemek istedim düşük diye mi kabul etmiolar acaba baraj 70 mi yani

canım baraj yok, herkes tercihte bulunabilir.
sen lise, önlisans ya da lisans düzeylerinden hangisi için tercih yapıyorsun?
Örneğin lisans dzüeyinin program kodları 384 ile başlıyor. Burda bir hata yapıyor olmalısın.

:1shok:Nasıl yani baraj yok. Valla mı. E o zaman torpili olan yaşadısenağlama

kızlar kpss şifrenizi bulamıyosanız daha önce ösymden girdiğiniz sınavların şifrelerini bi deneyin.ales üds kpds gibi.bende kpss şifremi bulamadım ama ales şifremle sisteme girebiliyorum.o şifre yerine ales şifremi yazınca tercih sayfası açılıyor.

:1shok:Nasıl yani baraj yok. Valla mı. E o zaman torpili olan yaşadısenağlama

canım bu tercih aşamasında torpil olmuyor. ÖSS de üniversite tercihi gibi düşün,kimin punaı yeterse o atanıyor, bilgisayardan yapılıyor atamalar..
Fakat daha sonra mülakatla ya da kurumlar kendi içlerinde sınav yaparak alım yaparsa o zaman torpil devreye giriyor.Adamın yoksa girmen mümkün olmuyor..

Baraj da yok tabii.. Kılavuzu incelediyseniz hiç barajdan bahsetmiyor..
zaten belli bir baraj olsaydı, barajın altında kalanlar tercih yapamazdı..

Ben de Ağrı, Kars, Bayburt, İstanbul vs vs.. her yeri yazdım,sıralamam bayağı gerilerde olsuğu için doğuyu yazdım ki gelme olasılığı artsın..
hayırlısı olsun hepimiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…