KPSS Tercihleri

nazar boncuxgxum

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
517
8
38
selam arkadaşlar kpss ye girdim bu sene düz lise mezunuyum düz lise mezunları nereleri tercih edebilio bilginiz warmı hangi alanları yazabilio 72 puan aldım

Kızlar tercih klavuzları yayınlandığında okuduğunuz bölümün koduna bakın klavuzda yazıyo zaten hangi alanları seçebileceğiniz. Şimdilik eski klavuzdan da bakabilirsiniz . Bende ilk kez giriyorum bende tercihlerimi arkadaşımla beraber yapıcam bence tek başınıza yapmayın yardım alın bilen birinden :CüvCüv:

valla arkadasım moralini bozmak istemem ama ben 2006 da lise mezunu olarak girmiştim 82 ile atanamadım
lise mezunuysan 90 puandan aşağısı atanmıyor malesef
cok sukur ki bu sene lisans olarak gireceğim ben de
tavsiyem hiç olmassa önlisans bitirmen

artıkk kimee inancamızıı şaşırdıkk 90 la atanamısunn deniyoo bakıyonn
70 kusurla atanmışlarr
şansmıı torpilmii acepp

kızlar bu tercih formu yayınlancakmı yayınlanmıcakmı bile warmı ösym nin kendi sayfasında çıkmış tercih formu ortaöğretim için 2008 die yasıo benmi yanlış gördüm ewine gelen warmı tercih formuuu

canım 2008/3 diye görmüşündür onlar eylülde yapılan sınavın sonucu deil formlar henüz yok takip et arkadaşlar zate haber verir formların çıktığını görürse

KPSS Tercihlerine İlişkin İlk Resmi Açıklama
Yüzbinlerce memur ve sözleşmeli personel adayının merakla beklediği ilk resmi açıklama Bakan Başesgioğlu'ndan geldi. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, toplam 14 bin 522 adet kadroya ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacağını bildirdi. Ancak Sayın Başesgioğlu dahi tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin bir bilgi vermedi. Listelerin ÖSYM'ye gitmesi ise tercih işlemlerinin bayramdan sonra başlayacağını göstermektedir.
5 Aralık 2008 16:43
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, genel bütçeli kurum ve kuruluşlar, mahalli idareler ve kamu iktisadi teşebbüslerinde, toplam 14 bin 522 adet kadro ve sözleşmeli pozisyona yerleştirme yapılacağını bildirdi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun verdiği bilgilere göre, alınacak personelin 4 bin 105 adedi ortaöğretim, 3 bin 122 adedi ön lisans, 7 bin 295 adedi lisans seviyesinden olacak.

Başesgioğlu, yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının, bu yılın Haziran ayında yapılan merkezi yerleştirme işlemlerinde çeşitli nedenlerle boş kalmış kadroları ile 2008 mali yılı içinde kendilerine tahsis edilen kadrolardan ilk defa açıktan atama yapmak istedikleri boş kadro ve pozisyonlara ilişkin taleplerini Devlet Personel Başkanlığı'na gönderdiklerini ifade etti.

Başesgioğlu, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte yapılan değişiklikle, bu yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adayların (yerleştirilen ve ataması yapılan, yerleştirilen ilgili kuruma başvurmayan ya da yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadro/pozisyonunun niteliğini taşımadığı tespit edilen), daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacaklarının hüküm altına alındığını kaydetti.

Bakan Başesgioğlu, tercihte bulunacak adayların mağdur olmamaları açısından bu hususa dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

canım bence lise mezunu olarak 72 puan yetmez moralini bozma arkadaşın dediği gibi en azından bi önlisans bitir ben lise mezunyken girmiştim 80 küsür puanım vardı bütün atamalarda da başvuru yaptım ama asla atanamadım bu yıl üniversite mezunu olarak girdim kısmat olurda atanırsam ne mutlu bana ama artık ekmek aslanın midesinde çok çalışıp yüksek puan almaya bak.

2008 KPSS Lisans ve Önlisans-Ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde binlerce adayın merakla beklediği 2008/4 KPSS tercih işlemlerine başvuru tarihleri belli oldu.

Buna göre 2008/4 KPSS tercih işlmlerine başvurular 24.12.2008-05.01.2009 tarihleri arasında internet üzerinden alınacak.

şükür sonunda ne zaman tercih yapılacağı belli oldu birda tercih formunu yayınlarsalar inşallah memur alacaklarına inanmaya başlıycam

bu tarihlerin belli olması iyiye işaret..
24 aralıkta başlayacaksa tercihler, kadroları da bu aralar açıklamaları gerekir...

evet canım.. bu sınav 2 yıl geçerli..
en son 2006 da memurluk için KPSS yapılmıştı..2008 KPSS ile, diğer puanlar geçerliliğini kaybetti.
2008 KPSS puanları da 2 yıl geçerli olacak,bundan sonraki atamalarda 2008 KPSS puanı kullanılacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…