- 8 Temmuz 2022
- 605
- 718
- 29
-
- Konu Sahibi kediseverbiri
Merhaba,
Ben Sivas'ta Fransız Dili ve Edebiyatını bitirdim. Formasyonum var. Çeşitli eğitim kurumlarında çalıştım fakat istediğim daha farklı bir yolda ilerlemekti, şu an çok boşluktayım.
Şirketlere CV bırakıyorum geri dönüş olmuyor, ben de KPSS'ye hazırlanmak istedim. Öğretmen olarak atamam yok, zaten öğretmen de olmak istemiyorum. Düz memurluk düşünüyorum, yaşadığım şehirde. KPSS hakkında detaylı bilgim yok, düz memurluk için KPSS B'ye mi girmeliyim? Kaç yılda bir yapılıyor, düz memurlukta mülakat var mı yoksa puana göre atama mı gerçekleşiyor? Teşekkürler.
Fransızcanızı etkin kullanabiliyorum derseniz ithalat ihracat firmalarında satış alaninda çok guzl rakamlar kazanırsınız.Beni bi tanıdığım ogretmenlikten bu işe geçti
Genelde hiçbir nitelik istemeyen düz memurluğa nitelikli olup da kendi bölümü kadro açmadığından 90la kapatan bölümler atanıyor. Mesela ben hukuk mezunuyum, avukatlık 90la kapadı geçen seferinde. Puan iki sene geçerli olduğundan insanlar açıkta kalacağım korkusuyla delirmiş gibi düz memurluk tercih ettiler. Ve düz memurluk yeri geldi 93le bile kapadı. Bunu sadece hukukçular değil mühendisler, fizyocular, eczacılar tüm bölümler yapıyor. Çünkü bizim bölümlerde atama az ve puanlar çok yüksek.Merhaba,
Ben Sivas'ta Fransız Dili ve Edebiyatını bitirdim. Formasyonum var. Çeşitli eğitim kurumlarında çalıştım fakat istediğim daha farklı bir yolda ilerlemekti, şu an çok boşluktayım.
Şirketlere CV bırakıyorum geri dönüş olmuyor, ben de KPSS'ye hazırlanmak istedim. Öğretmen olarak atamam yok, zaten öğretmen de olmak istemiyorum. Düz memurluk düşünüyorum, yaşadığım şehirde. KPSS hakkında detaylı bilgim yok, düz memurluk için KPSS B'ye mi girmeliyim? Kaç yılda bir yapılıyor, düz memurlukta mülakat var mı yoksa puana göre atama mı gerçekleşiyor? Teşekkürler.
Ögrenmeli nedir? Ogretmenlik mi? Fr ogretmenlik atamasi yok. Kpss birincisi olsa da yok.Genelde hiçbir nitelik istemeyen düz memurluğa nitelikli olup da kendi bölümü kadro açmadığından 90la kapatan bölümler atanıyor. Mesela ben hukuk mezunuyum, avukatlık 90la kapadı geçen seferinde. Puan iki sene geçerli olduğundan insanlar açıkta kalacağım korkusuyla delirmiş gibi düz memurluk tercih ettiler. Ve düz memurluk yeri geldi 93le bile kapadı. Bunu sadece hukukçular değil mühendisler, fizyocular, eczacılar tüm bölümler yapıyor. Çünkü bizim bölümlerde atama az ve puanlar çok yüksek.
Demem o ki düz memurluk gerçekten derece istiyor. 1 sene sınava çalışıp 85 alan biri olarak söylüyorum hiç kolay değil. Bence öğrenmeli düşünün onun ataması nispeten daha kolay olabilir.
Öğretmenlik yazmak istemiştim otomatik düzeltme sağ olsun...Ögrenmeli nedir? Ogretmenlik mi? Fr ogretmenlik atamasi yok. Kpss birincisi olsa da yok.
Dun bu bolumden mezun arkadaşımla bulustum. Dis ticaret elemani olarak bir yere girdi. İlk aydan maasini alamadi. Baska bir yerle 9 bine anlasti.
Moralinizi bozmak istemem ama durum boyle. Arkadaşım 10 yil sonra Aile Bakanligina atandi. 92 kpss 96 yds ile.
Ögrenmeli nedir? Ogretmenlik mi? Fr ogretmenlik atamasi yok. Kpss birincisi olsa da yok.
Dun bu bolumden mezun arkadaşımla bulustum. Dis ticaret elemani olarak bir yere girdi. İlk aydan maasini alamadi. Baska bir yerle 9 bine anlasti.
Moralinizi bozmak istemem ama durum boyle. Arkadaşım 10 yil sonra Aile Bakanligina atandi. 92 kpss 96 yds ile.
Düz,memurlukta merkezi atama var mulakat yoj kpss b girebılırsın o daha kolay kpss a uzmanlık oluyor o daha zordur kpss ile ugrasmak güzel brn de anaojuly oğretmenıyim kontenjan bekliyorum bir türlü acıklanmadı kpss işi meşakkatli sıkıntılı oluyor ama çalışırım istrkliyim dersen dene derimMerhaba,
Ne demek istediniz son cümlenizle? AnlamadımBiz 90 lı puanlarla atanmaya çalışırken, lise mezunları ortaöğretimden çatır çatır atanıyor. İngilizce öğretmenlik dışında bölümler kapanmalı.
İngilizce disinda dil bolumleri is yapmiyor. Ozeller yurtdisinda yasayan gurbetcileri tercih ediyor. Kamu kpss birincisini atamiyor. Bos yere okuyor gencler demek istedim.Ne demek istediniz son cümlenizle? Anlamadım
Buna katılıyorum.İngilizce disinda dil bolumleri is yapmiyor. Ozeller yurtdisinda yasayan gurbetcileri tercih ediyor. Kamu kpss birincisini atamiyor. Bos yere okuyor gencler demek istedim.
Lise ya da onlisans kpss ye girselerdi atanirlardi.