KPSS tecrübesi olanlar, bakabilirler mi?

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
605
718
29
Merhaba,

Ben Sivas'ta Fransız Dili ve Edebiyatını bitirdim. Formasyonum var. Çeşitli eğitim kurumlarında çalıştım fakat istediğim daha farklı bir yolda ilerlemekti, şu an çok boşluktayım.

Şirketlere CV bırakıyorum geri dönüş olmuyor, ben de KPSS'ye hazırlanmak istedim. Öğretmen olarak atamam yok, zaten öğretmen de olmak istemiyorum. Düz memurluk düşünüyorum, yaşadığım şehirde. KPSS hakkında detaylı bilgim yok, düz memurluk için KPSS B'ye mi girmeliyim? Kaç yılda bir yapılıyor, düz memurlukta mülakat var mı yoksa puana göre atama mı gerçekleşiyor? Teşekkürler.

Sorularınızın hepsinin cevabı Google’da var aslında. Çift yıllardaki KPSS puanınız ile atanabilirsiniz düz memurluk için. Ancak seneye girebilirsiniz yani sınava. Ciddi iyi bir puan yapmanız lazım düz memur olmak için tabi Sivas’ta ne kadar kadro açılır o da ayrı bir konu.

Fransızcanızı etkin kullanabiliyorum derseniz ithalat ihracat firmalarında satış alaninda çok guzl rakamlar kazanırsınız.Beni bi tanıdığım ogretmenlikten bu işe geçti

KPSS b ye girmelisiniz p3 puanıyla atama olur 2 senede 1 oluyor sınav çift senelerde oluyor yani 2024 te var diye biliyorum

2 yılda bir oluyor sınav. 2024 te var düz memurluk için. Sıkı bir çalışma yapmalısın. Yeni atanan mesai arkadaşım 90 puanla geldi. Fizyoterapist kendisi. Ama alakasız masa başı bir
Yere atandı. Mülakatta var. İki sınavı aynı anda kazandı. İçişleri ve gençlik sporu. Birini tercih etti.
Durum bu

Kpss den güzel bir puan alırsanız Dışişlerinin sekreterlik ve tercümanlık alımlarını da kovalamanızı öneririm. Ayrıca kpss çalışırken fransızca yds ye de girip çok güzel bir puan almaya bakın.

Genelde hiçbir nitelik istemeyen düz memurluğa nitelikli olup da kendi bölümü kadro açmadığından 90la kapatan bölümler atanıyor. Mesela ben hukuk mezunuyum, avukatlık 90la kapadı geçen seferinde. Puan iki sene geçerli olduğundan insanlar açıkta kalacağım korkusuyla delirmiş gibi düz memurluk tercih ettiler. Ve düz memurluk yeri geldi 93le bile kapadı. Bunu sadece hukukçular değil mühendisler, fizyocular, eczacılar tüm bölümler yapıyor. Çünkü bizim bölümlerde atama az ve puanlar çok yüksek.

Demem o ki düz memurluk gerçekten derece istiyor. 1 sene sınava çalışıp 85 alan biri olarak söylüyorum hiç kolay değil. Bence öğrenmeli düşünün onun ataması nispeten daha kolay olabilir.

Ögrenmeli nedir? Ogretmenlik mi? Fr ogretmenlik atamasi yok. Kpss birincisi olsa da yok.

Dun bu bolumden mezun arkadaşımla bulustum. Dis ticaret elemani olarak bir yere girdi. İlk aydan maasini alamadi. Baska bir yerle 9 bine anlasti.

Moralinizi bozmak istemem ama durum boyle. Arkadaşım 10 yil sonra Aile Bakanligina atandi. 92 kpss 96 yds ile.

Öğretmenlik yazmak istemiştim otomatik düzeltme sağ olsun...

Açıkcası ben hiç KPSS düşünen biri de değildim, hayalim hep lojistik şirketlerinde çalışmaktı, yurtdışında olmaktı ne yazık ki çok çok zor artık. 27 yaşındayım, asgari ücretle birikim yapılamıyor, olmak istediğim yerlere de torpilsiz erişmek bir hayli zor. KPSS'de şansımı deneyeyim dedim.

Düz,memurlukta merkezi atama var mulakat yoj kpss b girebılırsın o daha kolay kpss a uzmanlık oluyor o daha zordur kpss ile ugrasmak güzel brn de anaojuly oğretmenıyim kontenjan bekliyorum bir türlü acıklanmadı kpss işi meşakkatli sıkıntılı oluyor ama çalışırım istrkliyim dersen dene derim

gerçekçi olalım
dilcisiniz
yani sayısal temeliniz yok -- ha varsa fantezi olarak dil okuduysanız bu mesajı boşverin.

FTRciler elektronikçiler eczacılar 90 üstü almak için oturup çalışırken
siz belki üslü sayılarla işlem yapmayı bilmiyorsunuz -attım tamamen ama dilcilerin matematiği genelde berbat olur. Dil alanyla çok ilgili bir iş yapan firmam var dil mezunlarının 1 numaralı (teknik metinleri anlamama) bahanesi bu:
"ama biz bunları hiç görmedik ki, biz lisede matematik görmedik sayılır" (sistem değişip aslında sayısalcıyken dilden de giren, son dönem mezunları hariç) .ağır teknik metinlerle çalışıyoruz biz. ve bu metinleri anlayan dilci 100 kişiden 3-5 kişi çıkıyor. o yüzden dilcilerle değil dil bilen mühendislik-fen mezunlarıyla çalışıyoruz. (bizzat ben de dahilim buna)

fen edebiyatın matematik fizik bölümü mezunları KPSSden yüksek alırdı eskiden ama fen edebiyatların puanı düştükçe bu bölümleri okuyan öğrenci profili düştü. sayısalda en yüksek puanlılar (tıp hariç) atamalı sayısal öğretmenlikler FTR diyetisyenlik eczacılık bir iki okulda MBG ve tabi ki bilgisayar yazılım vs okudu 10 yıldır, KPSSyi de onlar yapıyor. tüm tanıdığım FTRciler 96 larla filan atandı. (anlaşılacağı üzere sayısalcıyım). hatta bu insanlar önce 88-90 alıp bir yerlere atanıyor sonra 95 96 alıp daha iyi kurumlara atanıyor.

bir de türkçe-edebiyat vs. bölümü mezunları var yüksek KPSSli zaten onlar da sözel kısmı yapıyor ondan yüksek alıyor

kısacası KPSS'nin konularından en azından birkaç tanesini zaten halletmiş oluyor, geri kalanına çalışıp 90+ alıyor insanlar.

sizin sayısal yok
sözelde coğrafya vatandaşlık vs konulara özel bir ilginiz vardıysa bilemiycem ama değilse çok çok çok zor yani... (mesala ben şimdi 60 sorudan 45 yaparım bunlarda sayısalcı olmama rağmen özel ilgim var çünkü ama 80li puanlar gelir o netlere, 90 almam için çalışmam lazım, sayısalda alt yapım var, bunun gibi)

mesela ALESte 90 üstü alacak şekildeyseniz bu sınava girdiyseniz onun sayısalını sözelini yaptıysanız o zaman da bu dediklerimi geri alıyorum, o zaman tarih-coğrafya-güncel çalışıp 90 kasabilirsiniz.

bu dediğim alt yapısı olmayan kişilerden (ki sayısal mezunuydu ama kötü okullardan biriydi işte) 88 alıp atandı, o da kendi branşından kadro açıldığı için atandı o da 5 sene filan sürdü, her sınava girdi. düz memurluklara alt yapısı olmadan 90+ alıp atanan benim bildiğim kişi olmadı.

kpss çift yıllarda yapılıyor tek yıllarda yapılan uzmanlık orda hukuk ve maliye soruları var diye biliyorum. Ben psikoloji mezunuyum bu sene girdim kpssye çalışmadan 87 aldım ama alesten 92 almıştım mesela. Şuan lisans mezunlarının kadrosu 4001 burda da en iyi memurluk DHMİ diye duymuştum yds de gerektiriyor. Ayrıca kurum sınavları da var asdep İçişleri vs. Kpss şans işi 2 yılda bir yapılıyor oturup düzgün çalışsanız dahi anlık bir hata düşük alabilirsiniz sonra tekrar 2 sene daha bekle. ben 87 ile atanamadım bile. Matematiğinize güveniyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…