KPSS tecrübesi olanlar, bakabilirler mi?

gerçekçi olalım
dilcisiniz
yani sayısal temeliniz yok -- ha varsa fantezi olarak dil okuduysanız bu mesajı boşverin.

FTRciler elektronikçiler eczacılar 90 üstü almak için oturup çalışırken
siz belki üslü sayılarla işlem yapmayı bilmiyorsunuz -attım tamamen ama dilcilerin matematiği genelde berbat olur. Dil alanyla çok ilgili bir iş yapan firmam var dil mezunlarının 1 numaralı (teknik metinleri anlamama) bahanesi bu:
"ama biz bunları hiç görmedik ki, biz lisede matematik görmedik sayılır" (sistem değişip aslında sayısalcıyken dilden de giren, son dönem mezunları hariç) .ağır teknik metinlerle çalışıyoruz biz. ve bu metinleri anlayan dilci 100 kişiden 3-5 kişi çıkıyor. o yüzden dilcilerle değil dil bilen mühendislik-fen mezunlarıyla çalışıyoruz. (bizzat ben de dahilim buna)

fen edebiyatın matematik fizik bölümü mezunları KPSSden yüksek alırdı eskiden ama fen edebiyatların puanı düştükçe bu bölümleri okuyan öğrenci profili düştü. sayısalda en yüksek puanlılar (tıp hariç) atamalı sayısal öğretmenlikler FTR diyetisyenlik eczacılık bir iki okulda MBG ve tabi ki bilgisayar yazılım vs okudu 10 yıldır, KPSSyi de onlar yapıyor. tüm tanıdığım FTRciler 96 larla filan atandı. (anlaşılacağı üzere sayısalcıyım). hatta bu insanlar önce 88-90 alıp bir yerlere atanıyor sonra 95 96 alıp daha iyi kurumlara atanıyor.

bir de türkçe-edebiyat vs. bölümü mezunları var yüksek KPSSli zaten onlar da sözel kısmı yapıyor ondan yüksek alıyor

kısacası KPSS'nin konularından en azından birkaç tanesini zaten halletmiş oluyor, geri kalanına çalışıp 90+ alıyor insanlar.

sizin sayısal yok
sözelde coğrafya vatandaşlık vs konulara özel bir ilginiz vardıysa bilemiycem ama değilse çok çok çok zor yani... (mesala ben şimdi 60 sorudan 45 yaparım bunlarda sayısalcı olmama rağmen özel ilgim var çünkü ama 80li puanlar gelir o netlere, 90 almam için çalışmam lazım, sayısalda alt yapım var, bunun gibi)

mesela ALESte 90 üstü alacak şekildeyseniz bu sınava girdiyseniz onun sayısalını sözelini yaptıysanız o zaman da bu dediklerimi geri alıyorum, o zaman tarih-coğrafya-güncel çalışıp 90 kasabilirsiniz.

bu dediğim alt yapısı olmayan kişilerden (ki sayısal mezunuydu ama kötü okullardan biriydi işte) 88 alıp atandı, o da kendi branşından kadro açıldığı için atandı o da 5 sene filan sürdü, her sınava girdi. düz memurluklara alt yapısı olmadan 90+ alıp atanan benim bildiğim kişi olmadı.

Evet matematiğim yok, sözelim çok iyidir, kitap okuduğum için o da. O halde 80 üzeri yapabilmem için matematik çalışmam gerekiyor.

kpss çift yıllarda yapılıyor tek yıllarda yapılan uzmanlık orda hukuk ve maliye soruları var diye biliyorum. Ben psikoloji mezunuyum bu sene girdim kpssye çalışmadan 87 aldım ama alesten 92 almıştım mesela. Şuan lisans mezunlarının kadrosu 4001 burda da en iyi memurluk DHMİ diye duymuştum yds de gerektiriyor. Ayrıca kurum sınavları da var asdep İçişleri vs. Kpss şans işi 2 yılda bir yapılıyor oturup düzgün çalışsanız dahi anlık bir hata düşük alabilirsiniz sonra tekrar 2 sene daha bekle. ben 87 ile atanamadım bile. Matematiğinize güveniyor musunuz

Hayır, sözelime daha çok güveniyorum.

Muhakkak vardır, lakin bu özel sektördür. Şirketler, lojistik üzerine. Yer hostesliği sertifikam var, şimdi İnsan Kaynakları ve Dış Ticaret sertifikası alacağım. Umarım işlerimi daha da kolaylaştırır.
ne bileyim böyle havalı bir işiniz varken memurluğu tercih etmezdim ben
Fransızca ya :süslü:

ne bileyim böyle havalı bir işiniz varken memurluğu tercih etmezdim ben
Fransızca ya :süslü:

O kadar güzel bir dil ki... Öğrenmesi çok meziyetli, çok bilen olmadığı için kıymetli. Ben bu bölümü edebiyatı çok sevdiğim için tercih etmiştim, dolayısıyla sevdiğim için de çok başarılı oldum, Erasmus tecrübem de var. Neden istediğim yere gelemiyorum, çözemedim.

Bir bakayım, belki yapabilirim.
yani 30-35 matematik sorusundan en az 5 25-28 net çıkarmanız gerek. örneğin ben kendi netlerimi yazayım 87 için genel yetenek matematikte 24 netim vardı 87 aldım. ve atanmama yetmedi. en az 90 için 90+ net gerek. Siz bence bu sene alese girin görün ne yapabilirsiniz benim çevremde de hep ALES puanı kpss puanı çok benziyor çünkü. 2 senede matematiği halledersiniz

Çok teşekkür ederim
ama bence memurluk yerine 2 yıllık bi lojistik ticaret vs okusanız daha iyi olmaz mı? ya da çağrı merkezinde vs iş bulabilirsiniz benim bir arkadaşım Almanca mezunu o da müşteri temsilcisi mesela aylık 25e yakın maaş alıyor çalıştığı yer bilgisayarını vs verdi ve yemek parası+ ikramiye verdiği oluyordu şimdi zam almıştır o da. Ya da ankara üniversitesinde açıktan ingiliz dili ve edebiyatı var ben de şuan orda okuyorum formasyon da geri geldi o şekilde de ilerleme yolunuz olabilir. Ya sa yüksek lisans varsa öyle programlar

ama bence memurluk yerine 2 yıllık bi lojistik ticaret vs okusanız daha iyi olmaz mı? ya da çağrı merkezinde vs iş bulabilirsiniz benim bir arkadaşım Almanca mezunu o da müşteri temsilcisi mesela aylık 25e yakın maaş alıyor çalıştığı yer bilgisayarını vs verdi ve yemek parası+ ikramiye verdiği oluyordu şimdi zam almıştır o da. Ya da ankara üniversitesinde açıktan ingiliz dili ve edebiyatı var ben de şuan orda okuyorum formasyon da geri geldi o şekilde de ilerleme yolunuz olabilir. Ya sa yüksek lisans varsa öyle programlar
Size sarılmak istiyorum... Benim böyle bir şeyden haberim yoktu. Ben yıllarca İngiliz edebiyatı okumak istedim ama puanım yetmediği için Fransızca tercih etmiştim, formasyon almıştım hatta özelde öğretmenlik yapabilmek için. O kadar o kadar mutlu oldum ki böyle bir şeyin var olduğunu duyduğum için, kesinlikle planıma ekledim. Kesinlikle denerim bu üniversiteye girmeyi. Bana bu süreci anlatır mısınız? Biraz baktım ama ne yapılması gerektiğini bulamadım. Tekrardan üniversite sınavına girip, dil üzerinden puan alıp, tercihe bu bölümün kodunu yazarak mı başvuru yapıyoruz? Şayet kazanırsak kayıt için Ankara'ya gitmemiz gerekli mi? Lütfen bu konu hakkında tüm bildiklerinizi bana yazın, umut oldunuz. Bir hayalimi daha gerçekleştireyim. :KK200:

Evet çağrı merkezini düşündüm ama çok gelecek vaadeden bir yer olarak göremedim, yani ilerde evlendiğimde, çocuğum olduğunda hala çağrı merkezinde çalışmak bana güven vermez diye düşündüm. Evet gençken yapılacak en güzel mesleklerden biri ve getirisi iyi, biliyorum.

Size sarılmak istiyorum... Benim böyle bir şeyden haberim yoktu. Ben yıllarca İngiliz edebiyatı okumak istedim ama puanım yetmediği için Fransızca tercih etmiştim, formasyon almıştım hatta özelde öğretmenlik yapabilmek için. O kadar o kadar mutlu oldum ki böyle bir şeyin var olduğunu duyduğum için, kesinlikle planıma ekledim. Kesinlikle denerim bu üniversiteye girmeyi. Bana bu süreci anlatır mısınız? Biraz baktım ama ne yapılması gerektiğini bulamadım. Tekrardan üniversite sınavına girip, dil üzerinden puan alıp, tercihe bu bölümün kodunu yazarak mı başvuru yapıyoruz? Şayet kazanırsak kayıt için Ankara'ya gitmemiz gerekli mi? Lütfen bu konu hakkında tüm bildiklerinizi bana yazın, umut oldunuz. Bir hayalimi daha gerçekleştireyim. :KK200:
Direkt sınava giriyorsunuz tercih yapıyorsunuz dilden aldığınız puanla sıralamaya bakın her sene değişmiş olabilir. Ben şuan devam etmiyorum ama benim girdiğim sene vizeler online final sınav merkezleri var sanırım ankara izmir İstanbul orda yüzyüze yapılıyordu. Eğitim de direkt açık öğretim gibi materyal var. Kayıt e devletten ama sınav için sizin sehrinizde var mıdır bilmiyorum

Direkt sınava giriyorsunuz tercih yapıyorsunuz dilden aldığınız puanla sıralamaya bakın her sene değişmiş olabilir. Ben şuan devam etmiyorum ama benim girdiğim sene vizeler online final sınav merkezleri var sanırım ankara izmir İstanbul orda yüzyüze yapılıyordu. Eğitim de direkt açık öğretim gibi materyal var. Kayıt e devletten ama sınav için sizin sehrinizde var mıdır bilmiyorum

İzmir'de ailem var, böyle birşey varsa İzmir'e geçerim.

İzmir'de ailem var, böyle birşey varsa İzmir'e geçerim.
Sadece devam zorunluluğu yok onun dışında diplomada da sıkıntı olmuyor. İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) [Uzaktan Öğretim Lisans Programı] burdan bakabilirsiniz. yökatlasta da sıralama yazıyordur. Yaşınız daha genç insanlar 35-40 yaşında okula başlayıp tekrar meslek ediniyor sonuçta. Bu arada da kpss çalışıp part time öğretmenlik vs yapıp geçimimizi sağlayabilirsiniz ya da çağrı merkezi gibi işlerde. Kpss garanti olmadığı için 2 sene boşa atılır mı bilmiyorum ben de şuan kendimi kpssye bağlamıyorum mesela 🥰

X