kpss tecrübem

inotherworlds

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2012
122
6
kızlar haddim değil ama biraz tecrübemi paylaşayım dedim. 2010 kpss den (iptal edilen sınav) ilkinden 88 ikincisinden 94 almıştım.

eylül gibi dersaneye yazıldım ama dersaneden ve yayınlardan cok memnun kalmadım. kendi aldığım yayınları kullandım. data,yargı,uzman kariyer,yedi iklim, ihtiyaç vs.
başta konulara aşina oluncaya kadar her gün düzenli olarak 2-3 saat çalıştım. yaklaşık 4 ay. sonra ikici dönem ağırlıklı olarak soru çözdüm. ne kadar çok soru o kadar tecrübe. kesinlikle önce konu sonra soru çözme. deneme yapmam demeyin deneme de mutlaka yapın. aynı anda götürmeye çalışın. böylece konu ile ilgili nasıl soru sorulduğunu görüp ona göre şekilleniyorsunuz. aksi taktirde gereksiz konulara çalışabiliyor insan. konu artı soru çözme yapılması gerekiyor.
soru kitaplarını çözerken 1. test, 2. test, 3... şeklinde gitmedim. çünkü baştaki konular unutuluyor. bunun yerine 1,5,10,15...test sonra 2,6,11,16,... sonra 3,7,12,17,... şeklinde çözdüm. hatta denemeleri bile böyle yaptım.
çözemediğim soruları kesip biriktirdim. ara ara bakıp çözdüklerimi attım. sınava 2 ay kala kendimi tamamen soru çözmeye ve deneme yapmaya adadım. sabah deneme çözüyordum. öğleden sonra nereden yanlışım geldiyse ona çalışıp ona uygun sorular çözüyordum (saatlerce).
ek olarak:
sınav sistemi değişti. alandan girecekseniz eğer:
eğitim %20 etkiliyor, 80 soru var. bu her soru 0,25 puan demektir.
gy %15 etkiliyor, 60 soru var. bu her soru 0,25 puan demektir.
gk %15 etkiliyor, 60 soru var. bu her soru 0,25 puan demektir.
alan %50 etkiliyor, 50 soru var. bu her soru 1 puan demektir.
yani asıl önemli olan alan. diğerleri eşit ve her 4 sorusu alanda 1 soruya denk geliyor. isterseniz fulleyin alan yoksa maksimum 50 alırsınız.
yani en çok alana önem vereceksiniz demektir.
ayrıca güncel sorular için kendinizi kasmayın. 6 soru toplam 1,5 puan. ben ve şimdiye kadar karşılaştığım bütün insanlar bir sürü şey ezberlemesine rağmen alanda yapamadılar, demek ki kolay yapılamıyor. enerjinizi yapabileceğinize ayırın.
bu hesaplamalara ek olarak standart sapmadan da puan gelecek artı avantaj.
başarılar :)

Son düzenleme:
güzel bi açıklama olmuş :) çoğu insan nasıl ders çalıştığını nasıl bi sistem uyguladığını paylaşmaz. ben alandan girmeyeceğim . umarım bu bilgileri bilmeyenler için aydınlatıcı olur

2014 kpssye gireceğim nasipse, şimdiye kadar hayatım sınavlarla dolu geçti ama bu kpss olayı karışık geliyor henüz bana. Tam anlamıyla araştırmadığımdan olabilir, genel kültür genel yetenek alan vs içeriklerini bilmiyorum tam olarak. Notunuz gayet güzel hatta harika, çalışma yönteminizi paylaştığınız için teşekkürler

rica ederim kızlar. faydalı olabildiysem ne mutlu.

Mrb arkadasim tesekkurler bilgilerin icin
Senden bi konuda yardim istiyorm .bnde kpss 2014 b den giricem lisans.iktisat mezunuyum..mart sonu nisan basi gibi dogum yapicam kismetse..sence benim kazanmam imkansiz mi?? Yani emin olmadgm icin baslayamiyorum biturlu
Bana neler onerirsin durumuma ozel..bana akil verirmisin hem korkuuorum olmaz diye hemde vakit kaybediyoum hala baslamadm diyorum ve uzuluyorum...sence ne yapmaliym?? Tesekkur ederm smdiden..saglicakla kal

bence hamileliği ders çalışmak için iyi bir fırsata cevirebilirsin. karamsar davranmamak gerek. çok kişi bu şekildeyken başarabiliyor sen de yapabilirsin. arkadaşım karnı burnundayken her hafta bir yıl boyunca yüksek lisans derslerine gitti-6 saatlik yol. doğumundan hem de sezaryen olduktan 5 gün sonrada finallerine gitti. sadece istemek ve sıkı çalışmak gerekiyor. çok anlamam ama fikrim;
8. ayına kadar sıkıntı yaşamazsın diye tahmin ediyorum, sonra da biraz çalışma temponu azaltırsın. bebek olduktan sonra da emzirirken, bebek uyurken başucu kitabını test kitabın yaparsın. fırsatları soru çözerek değerlendirirsin. bence eylülden şubata kadar sıkı çalış. mart nisan mayıs yavaşlarsın bebeğinle ilgilenirsin. ama sakın her konudan az da olsa soru çözmeyi ihmal etme. haziranda tekrar sıkarsın. kendine bir yardımcı ayarlayabilirsen daha rahat olur. bu ay bol bol deneme çözersin. ve mutlu sona ulaşırsın inş.

Aslında mantık basitte çalışmak biraz emek istiyor :)
Genel yetenek: Türkçe, Matematik
Genel Kültür: Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık
Alan da, muhasebe vb dersler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…