- 3 Şubat 2018
- 6.592
- 25.256
- 548
- 28
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
Ailenizin evinde güzel bir çalışma ortamınız olacaksa hiç düşünmeden gidin derim.
Daha az sorumluluğunuz olur, tüm enerjinizi ve vaktinizi derse ayırırsınız.
Üniversite sınavında güzel bir derece yapmışsınız, bu kez çok daha iyisini yaparsınız. Başarılar dilerim
Aile ortamını siz biliyorsunuz. Yani daha mı az iş yükü olacak daha çok mu ölçün biçin. Şahsen ben aile evinde çok verimli çalışamıyorum çünkü annem ev işi bağımlısı bir kadın. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine benden bekleniyor. Günde 3 ya da 4 saat maksimum çalışabiliyorum.Hanımlar daha önce de buraya konu açmıştım iş arayışlarım sebebiyle. Ben yeni avukatım, özelde kısa bir çalışma dönemim oldu ama gerek ekonomik koşullar gerekse yeni başlayanların çektiği zorluklar vesaire derken özel sektör hiç de umduğum gibi gitmedi.
Avukatlıkta özel sektörde sürekli şehir içi/şehir dışı duruşmaların olması, akşam geç saate kadar çalışıp ‘fazla çalışma ücreti’ ödenmemesi, kaldı ki İstanbul gibi karmaşık bir şehirde yaşamam sebebiyle trafikteki karmaşalar yorgunluk, eve iş getirme, maddi anlamda kendine yetememe, artan avukat sayısı vesaire pek çok sorun yüzünden kpss ye yönelmeye başladım.
Bu sürecin stresinden korkuyorum ne yalan söyleyeyim. Aslında derslerim baya iyidir, üniversite sınavında ilk 4bine girmiştim mesela, okulu da 4 senede bitirdim, ama sorunum şu kpss çalışmak için aile evine döneceğim, 6 yıldır kendi başıma yaşayıp şimdi 25 yaşında eve dönüp aile düzeniyle yaşamak zor geliyor açıkçası. Seviyorum ailemi ama kafa yapısı olarak asla uyuşmuyoruz. Uzaktayken iyiyizdir sadece.
Sadece bu değil, atanamama korkusu da var içimde. Ama şansımı denemek istiyorum ileride aile yanına gidip memurluğa çalışma fırsatı elime geçmeyebilir, kurum avukatı olarak atanırsam gerçekten rahat ederim mesai saatleri ve maaş olarak. Kaldı ki işten çıkarılma korkum olmaz malum ekonomik kriz ortada…
Uzun lafın kısası, kpss yi aylarca eve kapanarak ailesinin yanında hazırlanmış, ama sonunda atanıp güzelce düzenini kurmuş olanlar varsa içinizde ve bana moral verebilirlerse çok sevinirim. Yine benimle aynı süreçlerden geçenler de yorum yazarsa yalnız olmadığımı bilip teselli bulacağımŞimdiden teşekkürler
Üniversite sınavında iyi bir dereceniz varsa kpss den hiç korkmayın derim. Çünkü altyapınız var. 95 üstü alabilirsiniz bence. Ben mezun olduktan 2 yıl sonra 26 yaşında atandım. Sadece 4 ay çalışabilme şansım oldu. O da çoğunlukla alandı. Gk ve gy çok zorlamaz sizi. Ne yapın edin evlenmeden atanın derimHanımlar daha önce de buraya konu açmıştım iş arayışlarım sebebiyle. Ben yeni avukatım, özelde kısa bir çalışma dönemim oldu ama gerek ekonomik koşullar gerekse yeni başlayanların çektiği zorluklar vesaire derken özel sektör hiç de umduğum gibi gitmedi.
Avukatlıkta özel sektörde sürekli şehir içi/şehir dışı duruşmaların olması, akşam geç saate kadar çalışıp ‘fazla çalışma ücreti’ ödenmemesi, kaldı ki İstanbul gibi karmaşık bir şehirde yaşamam sebebiyle trafikteki karmaşalar yorgunluk, eve iş getirme, maddi anlamda kendine yetememe, artan avukat sayısı vesaire pek çok sorun yüzünden kpss ye yönelmeye başladım.
Bu sürecin stresinden korkuyorum ne yalan söyleyeyim. Aslında derslerim baya iyidir, üniversite sınavında ilk 4bine girmiştim mesela, okulu da 4 senede bitirdim, ama sorunum şu kpss çalışmak için aile evine döneceğim, 6 yıldır kendi başıma yaşayıp şimdi 25 yaşında eve dönüp aile düzeniyle yaşamak zor geliyor açıkçası. Seviyorum ailemi ama kafa yapısı olarak asla uyuşmuyoruz. Uzaktayken iyiyizdir sadece.
Sadece bu değil, atanamama korkusu da var içimde. Ama şansımı denemek istiyorum ileride aile yanına gidip memurluğa çalışma fırsatı elime geçmeyebilir, kurum avukatı olarak atanırsam gerçekten rahat ederim mesai saatleri ve maaş olarak. Kaldı ki işten çıkarılma korkum olmaz malum ekonomik kriz ortada…
Uzun lafın kısası, kpss yi aylarca eve kapanarak ailesinin yanında hazırlanmış, ama sonunda atanıp güzelce düzenini kurmuş olanlar varsa içinizde ve bana moral verebilirlerse çok sevinirim. Yine benimle aynı süreçlerden geçenler de yorum yazarsa yalnız olmadığımı bilip teselli bulacağımŞimdiden teşekkürler
Ailem aynen böyledir. Her türlü ev işi bilirim ama düzenlerine karıştırtmazlar asla, aslında hem iyi hem kötü bir durum ama sınav çalışması için avantajlı doğru diyosunuz.Bence aile evi iyi olur bir yerde. Yemek hazırla, evi temizle, giderlerini karşıla derdin olmadan kendini kapatıp daha verimli çalışabilirsin.
Ailem tam tersidir her işi kendileri yapmak isterler ben bir makarna bile yapacak olsam başımda dururlar halbuki senelerdir tek başına yaşıyorum bunu da biliyolar ama tuhaf işte… Dediğiniz gibi boşluğu değerlendirmek mantıklı olacak haklısınızAile ortamını siz biliyorsunuz. Yani daha mı az iş yükü olacak daha çok mu ölçün biçin. Şahsen ben aile evinde çok verimli çalışamıyorum çünkü annem ev işi bağımlısı bir kadın. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine benden bekleniyor. Günde 3 ya da 4 saat maksimum çalışabiliyorum.
Aileniz böyle iş yüklemiyorsa, ellemiyorsa aile evinde kpss yüklenmek çok mantıklı.
O halde mükemmel fırsat hazırlanmak için. Bırakın onlar yapsın, sıkıca sınava çalışın. Mis gibi olur.Ailem tam tersidir her işi kendileri yapmak isterler ben bir makarna bile yapacak olsam başımda dururlar halbuki senelerdir tek başına yaşıyorum bunu da biliyolar ama tuhaf işte… Dediğiniz gibi boşluğu değerlendirmek mantıklı olacak haklısınız
Ün
Üniversite sınavında iyi bir dereceniz varsa kpss den hiç korkmayın derim. Çünkü altyapınız var. 95 üstü alabilirsiniz bence. Ben mezun olduktan 2 yıl sonra 26 yaşında atandım. Sadece 4 ay çalışabilme şansım oldu. O da çoğunlukla alandı. Gk ve gy çok zorlamaz sizi. Ne yapın edin evlenmeden atanın derimBen de aile evinde çalıştım. Şubatta kurumumdan istifa ettim ama ben dersaneye de yazıldım kendimi biliyorum çalışmam için birileri ile rekabet etmem lazım. deneme sınavlarında geçmek için çalıştığım arkadaşlarım vardı. Kısacası muhakkak hazırlanın sınava.. şimdiden başarılar
Merhabalar efenim merhabalar. Nasılsınız, annenizgiller nasıl?
Arkadaşım fizyoterapi okudu ilk senesinde 6 aylık çalışma ile 91 puan aldı. Şuan çalışıyor hem de kendi şehrinde. Türkiye idealist olmak için yanlış ülke, kurum avukatlığı temiz iş. Özelden bin beş yüz seksen dokuz kat daha rahat. Özele gerçekten dağ dayanmaz.
Ünv sınavında ilk dört bine girmiş biri illa ki atanır
Sadece kurum avukatlığı ile sınırlamayın kendinizi kpss a grubuna da hazırlık yapın aile evine dönecekseniz.
Ya öbür konunda konuşmuştuk birkaç sene sonra büro açmak istediğinden bahsetmiştin ben sana özel mesaj atacaktım ama profilin gözükmüyordu. Kararsız kalmış gibisin ondan şunu diyeceğim hukuk mezunları danışmanlık, denetleme, yatırımcı ilişkileri vs alanlardaki Big 4 gibi büyük şirketlerde de çalışabiliyor. Burada maaşlar da iyi oluyor. Deloitte KPMG EY Pwc Mct falan gibi yerlere de başvurabilirsin. Yani buralarda kıdem aldıkça savcı hakim aylıklarını katlayabiliyorsun.
İngilizcen ne seviyedeydi?Evet buralara bakmıştım sorun hep kıdemli avukat istemeleri, meslekte en az 4-5 yıllık tecrübe istiyor şirket avukatları. Kimse yeni ruhsat almış avukat istemiyorken nerede adam akıllı tecrübe edineceğiz o da meçhulBüro açma işini meslekteki birkaç arkadaşımla konuştum çevren yoksa hiç girişme büroyu geri kapatırsın diyince herkes erteledim bu planı açıkçası
Rica ederim kolay gelsin şimdidenKpss a grubunda mülakat olduğu için korkuyorum aslında, çok emek etsem de torpil olmayınca elenmekten dolayı endişeliyim. Ablam yıllar önce torpilsiz olduğu için 2.yedekten alınmıştı ankaradaki bir üst kurula, şimdi durum çok daha kötüEn azından B grubu merkezi atama olduğundan daha garanti geldi gözüme ama vakit artarsa kesinlikle bakacağım çok teşekkürler güzel yorumunuz için
İngilizcen ne seviyedeydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?