- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
Dilinin iyi olmasi cok büyük avantaj. Hukukçuların genel ortalaması düşük diye biliyorum çünkü bölüm İngilizce okunmuyor... Bak aslında çoğu şey CVyi nasil hazırladığında kendini nasıl tanıttığında bitiyor. Üniversite giriş sınavı dereceni de koy mesela :) Sayisalin da iyi olmalı yani o skor için.İngilizcem C1 seviyede, bir de baronun hukuki ingilizce eğitimini almıştım.
Kamuya atanırsam dil tazminatı da maaşa eklenir, dilim bir yerde boşa gitmez diye düşünüyorum aslında. Özel sektörde şartlar (çalışma saatleri, şehir dışı seyahat, koşuşturmaca) yüzünden aşırı bunalmaya başladım çünkü…
Bahsettigim yerlerdeki IKcılara Linkedinden falan ulaşıp CVni yolla. Nolur nolmaz bu kanalları da dene bence. Kendi kuzenime de anlatıp duruyorum o da yurtdışında hukuk okudu denkliği yok çok rezil bir ücrete sektörde bilinen bir büroda çalışıyor. Iş dünyasına yönelik sektörel dernekler var mesela Tüsiad, Teid, Spk, Turconfed bunlar da hukuk ve finans bazlı faaliyetler yapıyorlar, eğitimler veriyorlar ve alırlar. Aklında olsun.