• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss süreci, stres, gelecek kaygıları

İngilizcem C1 seviyede, bir de baronun hukuki ingilizce eğitimini almıştım.

Kamuya atanırsam dil tazminatı da maaşa eklenir, dilim bir yerde boşa gitmez diye düşünüyorum aslında. Özel sektörde şartlar (çalışma saatleri, şehir dışı seyahat, koşuşturmaca) yüzünden aşırı bunalmaya başladım çünkü…
Dilinin iyi olmasi cok büyük avantaj. Hukukçuların genel ortalaması düşük diye biliyorum çünkü bölüm İngilizce okunmuyor... Bak aslında çoğu şey CVyi nasil hazırladığında kendini nasıl tanıttığında bitiyor. Üniversite giriş sınavı dereceni de koy mesela :) Sayisalin da iyi olmalı yani o skor için.
Bahsettigim yerlerdeki IKcılara Linkedinden falan ulaşıp CVni yolla. Nolur nolmaz bu kanalları da dene bence. Kendi kuzenime de anlatıp duruyorum o da yurtdışında hukuk okudu denkliği yok çok rezil bir ücrete sektörde bilinen bir büroda çalışıyor. Iş dünyasına yönelik sektörel dernekler var mesela Tüsiad, Teid, Spk, Turconfed bunlar da hukuk ve finans bazlı faaliyetler yapıyorlar, eğitimler veriyorlar ve alırlar. Aklında olsun.

Siz nasılsınız afiyettesiniz inşallah :)
İyiyim Meslektaşım hamdolsun uğraşıyoruz işte 🤭
Ben de idealist olmayı bırakıyorum, diyorlar ya bir yaşa kadar dünyayı değiştireceğini zannedersin ama belli yaştan sonra da dünyanın seni değiştirdiğini anlarsın diye… Aynen o yaştayım. Özel sektörde avukattan çoook şey bekliyolar çok çalışma, çok fedakarlık, çok seyahat, ama az para… Gerçi bir yer iyi para teklif etmişti ama sabahlara kadar 6 gün çalışması olan bi yerdi reddetmiştim. O zaman anlamalıydım aslında ben memur kafalı bir insanım 🤣🤣
İnsan değil köle istiyorlar ayyy vallahi hepsinin yüzüne yüzüne vicdansızlar diye bağırmak istiyorum 😑 geçen kurum avukatı maaşlarına baktım eğer doğruysa 2022ye göre 10bin. Elim ayağım titredi 10 bin diyor aman Allahım. Harikulade 😂
Siz de kpss çalışıyodunuz nasıl gidiyor, merkezi atama mı üst kurul mu sizin tercih? Ben galiba ikisini de denicem Allah ne verdiyse 😅
İki gündür bir değişiklik yapıp erken kalkıyorum, gün bana kalıyor. Nasıl mutluyum ama😂 Merkezi atama düşünüyorum zor ama inancım tam🤧

İyiyim Meslektaşım hamdolsun uğraşıyoruz işte 🤭

İnsan değil köle istiyorlar ayyy vallahi hepsinin yüzüne yüzüne vicdansızlar diye bağırmak istiyorum 😑 geçen kurum avukatı maaşlarına baktım eğer doğruysa 2022ye göre 10bin. Elim ayağım titredi 10 bin diyor aman Allahım. Harikulade 😂

İki gündür bir değişiklik yapıp erken kalkıyorum, gün bana kalıyor. Nasıl mutluyum ama😂 Merkezi atama düşünüyorum zor ama inancım tam🤧
Ben de yeni başlayan için 8800 diye görmüştüm umarım doğrudur 🤩 Bir de bazı kurumlarda vekalet ücreti de ekleniyor maaşa o sebeple 10 bin olması çookk mantıklı ay hadi inşşallah :))

Bana da merkezi atama daha mantıklı geliyor mülakatı yok, torpil işleri yok, temiz gir sınava tercih yap atan. Öteki türlü kurumların sınavları açmasını takip et, sınava gir, sonucu bekle, mülakata gir, sonucu bekle, sonra o kurum olmazsa başkalarında aynı süreç falan aşırı yıpratıcı geliyor.

İnşallah ikimiz için de çok güzel şeyler olur meslektaşım 🥰 Ben de başladım çalışmaya coğrafyam ve tarihim parlak değildir onlardan korkmuyor değilim ama inanıyorum olacak hshdhd

Ben de yeni başlayan için 8800 diye görmüştüm umarım doğrudur 🤩 Bir de bazı kurumlarda vekalet ücreti de ekleniyor maaşa o sebeple 10 bin olması çookk mantıklı ay hadi inşşallah :))

Bana da merkezi atama daha mantıklı geliyor mülakatı yok, torpil işleri yok, temiz gir sınava tercih yap atan. Öteki türlü kurumların sınavları açmasını takip et, sınava gir, sonucu bekle, mülakata gir, sonucu bekle, sonra o kurum olmazsa başkalarında aynı süreç falan aşırı yıpratıcı geliyor.

İnşallah ikimiz için de çok güzel şeyler olur meslektaşım 🥰 Ben de başladım çalışmaya coğrafyam ve tarihim parlak değildir onlardan korkmuyor değilim ama inanıyorum olacak hshdhd
Allah kolaylıklar, başarılar versin 💞

Hanımlar daha önce de buraya konu açmıştım iş arayışlarım sebebiyle. Ben yeni avukatım, özelde kısa bir çalışma dönemim oldu ama gerek ekonomik koşullar gerekse yeni başlayanların çektiği zorluklar vesaire derken özel sektör hiç de umduğum gibi gitmedi.

Avukatlıkta özel sektörde sürekli şehir içi/şehir dışı duruşmaların olması, akşam geç saate kadar çalışıp ‘fazla çalışma ücreti’ ödenmemesi, kaldı ki İstanbul gibi karmaşık bir şehirde yaşamam sebebiyle trafikteki karmaşalar yorgunluk, eve iş getirme, maddi anlamda kendine yetememe, artan avukat sayısı vesaire pek çok sorun yüzünden kpss ye yönelmeye başladım.

Bu sürecin stresinden korkuyorum ne yalan söyleyeyim. Aslında derslerim baya iyidir, üniversite sınavında ilk 4bine girmiştim mesela, okulu da 4 senede bitirdim, ama sorunum şu kpss çalışmak için aile evine döneceğim, 6 yıldır kendi başıma yaşayıp şimdi 25 yaşında eve dönüp aile düzeniyle yaşamak zor geliyor açıkçası. Seviyorum ailemi ama kafa yapısı olarak asla uyuşmuyoruz. Uzaktayken iyiyizdir sadece.

Sadece bu değil, atanamama korkusu da var içimde. Ama şansımı denemek istiyorum ileride aile yanına gidip memurluğa çalışma fırsatı elime geçmeyebilir, kurum avukatı olarak atanırsam gerçekten rahat ederim mesai saatleri ve maaş olarak. Kaldı ki işten çıkarılma korkum olmaz malum ekonomik kriz ortada…

Uzun lafın kısası, kpss yi aylarca eve kapanarak ailesinin yanında hazırlanmış, ama sonunda atanıp güzelce düzenini kurmuş olanlar varsa içinizde ve bana moral verebilirlerse çok sevinirim. Yine benimle aynı süreçlerden geçenler de yorum yazarsa yalnız olmadığımı bilip teselli bulacağım 🙏🏻 Şimdiden teşekkürler
Yorum yapayım da konunuz üste çıksın :)
Ben üniversiteden mezun oldum eve döndüm kpss ye 3.girisimde düzgünce çalışıp kazandım, dersaneye fln gitmedim,ki zaten kpss için dersane olayı yeni yeni başlıyordu.Azim ve disiplin ile başarılmayacak şey yok.
Aile yanında hiçbir iş yapmadan sadece ders çalışma imkanınız olur.
Başarılar dilerim 😊

B grubunda merkezi atama çok çok azaldı diye biliyorum. Bir çok kurum artık b grubundan da mülakatla alıyor. Mülakatsız kurum avukatlığı kaldı mı bilmiyorum. Benim arkadaşlarım 2016 da falan b grubundan mülakatla girmişti .

Yorum yapayım da konunuz üste çıksın :)
Ben üniversiteden mezun oldum eve döndüm kpss ye 3.girisimde düzgünce çalışıp kazandım, dersaneye fln gitmedim,ki zaten kpss için dersane olayı yeni yeni başlıyordu.Azim ve disiplin ile başarılmayacak şey yok.
Aile yanında hiçbir iş yapmadan sadece ders çalışma imkanınız olur.
Başarılar dilerim 😊
Çok sevindim sizin adınıza :) Umarım ben de kazanırım çok teşekkürler 🙏🏻

B grubunda merkezi atama çok çok azaldı diye biliyorum. Bir çok kurum artık b grubundan da mülakatla alıyor. Mülakatsız kurum avukatlığı kaldı mı bilmiyorum. Benim arkadaşlarım 2016 da falan b grubundan mülakatla girmişti .

Çok fazla bir alım yapılmıyor evet, ben 2020 yılı için mülakatsız atananların puanlarına bakmıştım en azından 91-92 gibi bir puan almak gerekiyor. Ben de garanti olsun diye +95 üstü yapmaya çalışıyorum inşallah olur

bir avukat merkezi atamayla sağlam çalışırsa altı ayda atanır.

Ama uzman yardımcılığı biraz uzun bir süreç. KPSS alan çalışmanız lazım, YDS lazım. Onun için bir yıl ayarlarsanız yeter.

Ben KPSS birincisiyim, çok daha fazla detay veremiyorum deşifre olmiyim diye. Sorunuz olursa cevaplarım kolay gelsin.

Back
X