Hanımlar daha önce de buraya konu açmıştım iş arayışlarım sebebiyle. Ben yeni avukatım, özelde kısa bir çalışma dönemim oldu ama gerek ekonomik koşullar gerekse yeni başlayanların çektiği zorluklar vesaire derken özel sektör hiç de umduğum gibi gitmedi.
Avukatlıkta özel sektörde sürekli şehir içi/şehir dışı duruşmaların olması, akşam geç saate kadar çalışıp ‘fazla çalışma ücreti’ ödenmemesi, kaldı ki İstanbul gibi karmaşık bir şehirde yaşamam sebebiyle trafikteki karmaşalar yorgunluk, eve iş getirme, maddi anlamda kendine yetememe, artan avukat sayısı vesaire pek çok sorun yüzünden kpss ye yönelmeye başladım.
Bu sürecin stresinden korkuyorum ne yalan söyleyeyim. Aslında derslerim baya iyidir, üniversite sınavında ilk 4bine girmiştim mesela, okulu da 4 senede bitirdim, ama sorunum şu kpss çalışmak için aile evine döneceğim, 6 yıldır kendi başıma yaşayıp şimdi 25 yaşında eve dönüp aile düzeniyle yaşamak zor geliyor açıkçası. Seviyorum ailemi ama kafa yapısı olarak asla uyuşmuyoruz. Uzaktayken iyiyizdir sadece.
Sadece bu değil, atanamama korkusu da var içimde. Ama şansımı denemek istiyorum ileride aile yanına gidip memurluğa çalışma fırsatı elime geçmeyebilir, kurum avukatı olarak atanırsam gerçekten rahat ederim mesai saatleri ve maaş olarak. Kaldı ki işten çıkarılma korkum olmaz malum ekonomik kriz ortada…
Uzun lafın kısası, kpss yi aylarca eve kapanarak ailesinin yanında hazırlanmış, ama sonunda atanıp güzelce düzenini kurmuş olanlar varsa içinizde ve bana moral verebilirlerse çok sevinirim. Yine benimle aynı süreçlerden geçenler de yorum yazarsa yalnız olmadığımı bilip teselli bulacağım
Şimdiden teşekkürler