• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kpss ne olacak senle halimiz?

bayanmutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
98
1
46
Sakarya
kızlar naber,nasıl gidiyor çalışmalar.ya bendemi bi sıkıntı var anlamadım,dershaneye gidiyorum 3.denememizi olduk bugun.denemem çok berbat geldi.şaka gibi 58 net.nasıl çalışıyosunuz,ne tavsiye edersiniz.anlıyorum,testde çözüyorum ama bi ilerleme yok denemelerde

Nasıl yani? Sıkıntınız hangi derste?
Genel olarak bir sorun var sanırım.:26:
Videolardan çalışabilirsiniz, forumu gezin gruplara katılın yararımız dokunur inşallah.

kızlar naber,nasıl gidiyor çalışmalar.ya bendemi bi sıkıntı var anlamadım,dershaneye gidiyorum 3.denememizi olduk bugun.denemem çok berbat geldi.şaka gibi 58 net.nasıl çalışıyosunuz,ne tavsiye edersiniz.anlıyorum,testde çözüyorum ama bi ilerleme yok denemelerde

Demek ki konu eksiğin var. öncelikle hangi dersten eksiğin varsa bir kaç kaynaktan yavaç yavaş detaylı bir biçimde çalış. VE çalıştığını anlatabilene kadar çalış. Nasıl çalışman gerektiğini sıralayacak olursak:
Sözeller için;
1)Bir konu anlatımlı kitaptan eksik olduğun bir konuyu okuyorsun.
2)Okuman bittikten sonra kitabı kapatıp anlatıyorsun kendi kendine çalıştığın yeri. Eğer anlatamazsan anlatabilene kadar çalışıyorsun.
3)Eğer analatabildiysen özet de çıkartabilirsin bi kağıda küçük küçük notlar şeklinde yine kitaba bakmadan tabi.
4)2. bir konu anlatımlı kitaptan tekrar ediyorsun aynı konuyu farklı bi şeyler var mı yok mu diye de görmüş olursun hem.
5)Konu tam anlamıyla oturana kadar da test çözmeni tavsiye ederim. Ne zamana kadar dersen bir testi full çıkarana kadar olabilir mesela.
6)KEsinlikle konu çalışmadan test aşamasına geçmiyorsun.

Sayısal dersler için de yani matematik desem daha mantıklı olurdu bi tek sayısal o var çünkü :1:;
1) Önce konu anlatımlı bir kitap seçiyorsun başlıyorsun çalışmaya. Konuyu iyice okuyup anlıyorsun.
2)Örnek sorulara bakıp mantığını anlamaya çalışıyorsun.
3)Mantığını anladıysan çözümünü kapatıp boş bir kağıda kendin çözmeye çalışıyorsun. Eğer çözemezsen çözümü tekrar inceliyorsun. Sonra Tekrar çözümü kapatıp kendin çözeceksin. Bunu kendi kendine soruyu çözebilene kadar devam et.
4)Soru bankalarından bolca soru çöz. Yapamadığın olursa örneklere tekrar bak hangi tip soru ise tekrar incele çözmeye çalış.

Tabi bunları yapmadan da kendine güzel bi ders planı çıkart ve buna mutlaka uyarak çalış.Göreceksin netlerin zamanla artacaktır.

Canım mat nasıl, may kötuyse netlerın cok da berbat deil, bir de hangı konudasınız, mesela Atatürk dönemıne felan gelmedıysenız yaptıgın sözel net az degıldır

Sana söyle ornek vereyım, daha 20 gundur evde calısıyorum,daha öncesınde işim çok mesaılı oldugu ıcın ve gunde 3-4 saat yol geldıgım ıcın evde hıc calısamıyordum, 2 tane deneme olduk ılkınde gk 49 gy 23 net yaptım, ıkıncı denemede de gk 45 gy 32 yaptım. Biz daha tarihden duraklamayı yenı bıtırdık, mat netım harıc bana normal geldı yani daha konuların yuzde 20sını biliyorum. Matı da aslında 30a 29 yapmam lazım ama umutluyum hala:)

bu yıl alım çok olacakmışşşş

seneye branslardan soracaklarmışş

bu sene atandık atandıkmışşşş

aksi takdirde zor olacakmışşşş

ne umut verici allahımmmm:50::50::50::50:

Canım mat nasıl, may kötuyse netlerın cok da berbat deil, bir de hangı konudasınız, mesela Atatürk dönemıne felan gelmedıysenız yaptıgın sözel net az degıldır

Sana söyle ornek vereyım, daha 20 gundur evde calısıyorum,daha öncesınde işim çok mesaılı oldugu ıcın ve gunde 3-4 saat yol geldıgım ıcın evde hıc calısamıyordum, 2 tane deneme olduk ılkınde gk 49 gy 23 net yaptım, ıkıncı denemede de gk 45 gy 32 yaptım. Biz daha tarihden duraklamayı yenı bıtırdık, mat netım harıc bana normal geldı yani daha konuların yuzde 20sını biliyorum. Matı da aslında 30a 29 yapmam lazım ama umutluyum hala:)
evet dediğin gibi atatürk dönemine daha gelmedik canım,sabırla çalışmaya çalışıyorum bende.sağol:)

Back