KPSS Mİ ÖZEL SEKTÖR MÜ ?

tatlfndk

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2024
354
340
18
Selam kızlar konu şu.. Ben iibf mezunuyum ama boş bi bölümden kendi bölümümle ilgili iş de olmadığı için mezun olduktan kısa bi süre sonra meslek değiştirdim yeme,içme sektöründeydim ama bir süredir hastayım bacaklarımdan rahatsızım tedavi görüyorum dışarda çalışamıyorum evden idare ediyorum. Bir de yetim aylığı alıyorum bu şekilde bayadır idare ettim kimim kimsem de yok birsey olsa sahip çıkmaz kimse yani öyle söyliyim aile üyelerini genç yaşımda kaybettim 31yaşıma gelmek üzereyim iyileşince yine aynı sektörde devam etmek istiyorum ama malum özel sektör hiçbi şeyin garantisi yok. Ama ben yeme,içme sektöründe mutluyum sorum şu sizce garantici olup kpssye çok iyi çalşp kamupersoneli olup sıkıntıdan öliyim mi yoksa özel sektörde kendimi biraz daha geliştirip mutlu yaşiyim mi? Hastalığımı da göz önünde bulundurursak ne yapmam lazım? Diyelim ki kazandım atandım ben kamuda çok mutsuz olacağımı düşünüyorum sevmediğim bir işi yapmış olacağım. Sağlığım özel sektöre yeterli değil ama seviyorum şuan ki mesleğimi

Kamuda ne iş yapacaksınız ki sıkıntıdan öleceğinize bu kadar eminsiniz?
Kamuda çalışan arkadaşlarımın başını kaşıyacak vakti yok da o yüzden sordum.

Kamunun olabilme şansı varsa kamu,ama şu an memur alımlarında tasarruf var az alınıyor,Olursa o olmazsa mecbur özel sektör

Bu size kalmış bir şey. Ben özel sektörün rekabetçi yapısından insanların birbirinin ayağını kaydırmasından patronların mobbinginden hoşlanmıyorum. Tabi ki tüm işletmeler böyle değil ama çoğu özel sektör bunşekişde o yüzden özel sektörde çalışmaktan sıdkım sıyrıldı. Benim tercihim kpss ile devlete atanmak henüz nasip olmadı ama kesinlikle istiyorum ama başkasıda derki devlette ne uzarsın ne kısalırsın kendini geliştiremezsin vs yani tamamen kişinin ne istediğine bağlı.

Kamunun bu kadar çok avantajı olmasaydı kimse gece gündüz saatlerce çalışıp, hatta olmayınca tekrar tekrar sınava girip kendini paralamazdı ki.. özellikle bir kadın için bence çok daha avantajlı. Özlük hakları daha net bir çizgi içerisinde. Bir ev araba almak istesen kafan rahat vs. Özelde çok daha iyi imkanlar elbette var ama ben mesela karakter olarak 10 sene sonra özeldeki rekabeti kaldırabileceğimden emin değilim.

Yeme içme sektöründen kastınız nedir mesela aşçı mısınız garson musunuz yoksa pastanede pastacı mısınız yani umut vaat ediyor mu yeteneğe gelişime bakıyor mu ona göre cevaplayayım

Herkes kamu demiş ama bence özel sektör.ibff mezunları çok çok zor atanıyor hele de seçime kadar tasarruf tedbirleri kapsamında alımlar az.ben yapabilirim bı sene disimi sıkarım diyorsanız kamu çok daha iyi.hastaliginiz özel sektörde sizi zorlayacak mi yada özel sektörde karın tokluğuna mi calisacaksiniz.bunlari bilmeden bişey söylemek zor.ben olsam özel sektörde çalışırken kpssye çalışırdım.en azından olmasa da çok vakit kaybetmemiş olurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…