- Konu Sahibi emptychild
-
günaydın kızlar sorularım var yapabilen varsa rica ediyorum.
Ayşenin parasının % 48 i Hakanın parasının %54 üne eşittir. Ayşenin parası Hakanın parasından 5 tl daha fazla olduğuna göre Hakanın parası kaç tl dir?
anladım valla çok sağol ellerine sağlıkayşenin parası x
hakanın ki y olsun
Ayşenin parasının % 48 i Hakanın parasının %54 üne eşit olduğundan
48x/100=54y/100 dolayısıyla 8x=9y
Ayşenin parası Hakanın parasından 5 tl daha fazla olduğundan
x=y+5
her iki tarafı 8 ile çarpalım
8x=8y+40
ilk buduğumuz denklemi bu denklemde kullanırsak
8x=9y idi
9y=8y+40
y=40 bulunur
hakan 40 yaşında
anladım valla çok sağol ellerine sağlık
Kız ve erkeklerden ouşan bir grubun %60 ı erkektir. bu gruba 6 kız daha katılınca kız ve erkeklerin sayısı eşit olmaktadır. buna göre son durumda bu grupta kaç kişi vardır?
cevap:36
rica ederim canım
Kız ve erkeklerden bu guruba 100x diyelim
bu grubun %60 ı erkek olduğundan
erkek sayısı 60x
kız sayısı 40x
olur
bu gruba 6 kız daha katılınca kız ve erkeklerin sayısı eşit olduğundan
40x+6=60x
20x=6
bulunur
bu grupta 100x kişi vardı
20x=6 denkleminin her iki tarafını 5 ile çarparsak 100x=30 bulunur
cevabı 30 buldum ben canım:26:
inşallah anlatabilmişimdir
canım anladım da sonuç neden 36 çıkmadı onu anlayamadım bir de tersten düşünsek yani 30 kişi ya son durumda yani 15 kız 15 erkek altı kızı çıkarsak 9 kız kalsa % 40 bı bulabiliyor muyuz? ben bu işlemi yapamadığım için sana soruyorum. birşeyler düşünüyorum ama işlemi yapamıyorum. rica etsem bir dener misin ya da 36 olarak dene sen bilirsin.
tamam canım çok teşekkür ederim
Bol bol çözümlü soru çöz yapamadığın soruların çözümlerini incele etrafta sorabileceğin birileri varsa çözemediklerini onlara anlattır sonra anladın mı diye çözüme bakmadan kendin başkasına anlatır şekilde soruları tekrar çöz
evet canım sınav anında özellikle süre sorunu var heyecan var. inşallah sınavda soru kaçırmayız diyelim artık. ben gezdim misafirliğe gittim derken şimdi derse dönmek istiyorum. bir sorum daha var. bu testten bir soru kalmıştı onuda sorayım.rica ederim canım bi soruyu kaçırdık sınavda dikkatsizlikten
evet canım sınav anında özellikle süre sorunu var heyecan var. inşallah sınavda soru kaçırmayız diyelim artık. ben gezdim misafirliğe gittim derken şimdi derse dönmek istiyorum. bir sorum daha var. bu testten bir soru kalmıştı onuda sorayım.
bir sınıfın %60 ı erkek öğrenci olup kız öğrencilerin 5/8 i matematik dersinden başarılıdır. erkeklerin yarısı aynı dersten başarılıdır. 10 kız öğrenci matematik dersinden başarılı olduğuna göre bu dersten başarısız olan erkek öğrenci sayısı kaçtır?
cevap 12
özdemir,bir tarlanın 27 metre karesini sürmüştür.sürmediği kısmın yarısı kadar daha sürmüş olsaydı tarlanın %59 u sürülmüş olacaktı.buna göre tarlanın tamamı kaç metre karedir ..(ne gıcık bi soru ya )
sen belki zorlandın anlatmakda ama ben çok kolay anladım çok teşekkürler :)
demek böyle çözülüyormuş çok sağol canım. dün akşam mat derse gitmiştim bakamadım. ellerine sağlık Allahım dert verip derman aratmasın.inşallah canım
sınıfta 100x öğrenci olsun
%60 ı erkek öğrenci olduğundan 60x erkek 40x kız öğrenci sayısı olur
kız öğrencilerin 5/8 i matematik dersinden başarılı olduğundan 40x sayısının 5/8 i 25x olur
yani 25x kız öğrenci matematik dersinde başarılıdır
erkeklerin yarısı matematik dersinde başarılı olduğundan matematik dersinde başarılı erkek öğrencci sayısı 30x dir başarısız erkek öğrenci sayısı da 30x dir
soruda 10 kız öğrencinin matematik dersinden başarılı olduğu veriliyor biz bunu 25x olarak bulmuştuk
yani 25x=10
yani 5x=2
bu dersten başarısız olan erkek öğrenci sayısını 30x bulmuştuk yukarıdaki denklemi 6 ile çarparsak matematik dersinde başarısız erkek öğrenci sayısı
30x=12 olarak bulunur
demek böyle çözülüyormuş çok sağol canım. dün akşam mat derse gitmiştim bakamadım. ellerine sağlık Allahım dert verip derman aratmasın.
valla çok iyi olur canım pazartesiden itibaren bolca soru çözeceğim inşallah aöf sınavım varda cts pazar gerçi fazla çalıştığım yokta ben senin anlattığnı anlıyorum güzel anlatıyorsun maşallah.amiin canım cümlemizeher zaman yardımcı olurum forumda olduğum sürece
valla çok iyi olur canım pazartesiden itibaren bolca soru çözeceğim inşallah aöf sınavım varda cts pazar gerçi fazla çalıştığım yokta ben senin anlattığnı anlıyorum güzel anlatıyorsun maşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?