• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS Matematik Soru çözüm sayfası

Ben hiç matematik bilmiyorum:( m.y.o. mezunuyum:( temelim hiç yok:( sizce ne yapmalıyım temelden başlasam bu matematiği ne kadar sürede öğreneblrm. tek başıma çalışsam yapabirmiyim illahi birinden yardm mı almm gerekr?

Ben hiç matematik bilmiyorum:( m.y.o. mezunuyum:( temelim hiç yok:( sizce ne yapmalıyım temelden başlasam bu matematiği ne kadar sürede öğreneblrm. tek başıma çalışsam yapabirmiyim illahi birinden yardm mı almm gerekr?

bende sendenımm :)))
bende myo mezunuyumm hatta bölümümm sayısal ama sıfırım yaa :)
sıfırdan başlamak ıcın kıtap önermıstı arkdaslarr işten vakıt bulup alamadım daha bakalm :) baslıcam bıgun bende calısmayaa :)

slm, şu sorunun çözümünü bilen var mı arkadaşlar

a, b ve c birer rakamdır.

(100a + c )x =1320

b.c=30

olduğuna göre, abc üç basamaklı sayısının x ile çarpımı kaçtır

Üst tarafı çözümlersek (100a + c )x =1320 => 100a.x + cx yapar ,
b.c=30 bu ifade de aslında b.x = 30 olmalıydı , bu durumda istenen :
abc.x= 100 ax + 10.b.x. +c.x. = olurdu bu da yukardaki işlemler aracılığı ile 1320 + 10.b.x. olur ,,,,b.x = 30 olduğunda yerine koyarsak=
1320 + 10.30 = 1620 olmalıydı cevap,
Diğer bir çözümsüzlük yolu da şudur, b.c =30 olduğuna göre b ve c , 5 ve 6 rakamlarından farklı birşey olamaz, a da bir rakam denmiş bu denklemi sağlayan bir durum söz konusu değil,

Not: Ankarada çok uygun fiyata matematik dersi veriyorum (özelden iletişime geçebilirsiniz).

tşk ederim arkadaşlar

cevap:1620

kitapta yanlış vermiş, ben de kafayı yedim çözecem diye tekrar tşk ederim:))

merhaba :) benim sorum da şu : Rakamları birbirinden farklı iki basamaklı birbirinden farklı dört doğal sayının toplamı 342 olduguna göre bu sayıların en küçüğü en az kaçtır? (Cevap 51miş) Yardımların için çok teşekkürler şimdiden :)

merhaba :) benim sorum da şu : Rakamları birbirinden farklı iki basamaklı birbirinden farklı dört doğal sayının toplamı 342 olduguna göre bu sayıların en küçüğü en az kaçtır? (Cevap 51miş) Yardımların için çok teşekkürler şimdiden :)

98
97
96 bunları topluyoruz 291 yapıyor

342-291=51 çıkıyor canım rakamları farklı dediği için 99u almadık 98 den başladık ins. Antatabilmisimdir anlamadığın yer olursa sorarsın yine :54:

98
97
96 bunları topluyoruz 291 yapıyor

342-291=51 çıkıyor canım rakamları farklı dediği için 99u almadık 98 den başladık ins. Antatabilmisimdir anlamadığın yer olursa sorarsın yine :54:

bu kadar mı yani :) ben de rakamları birbirinden farklı dediği için karıştırmışım ve birbirleri arasında da hiç aynı rakam olmayacak diye 96,85,74 olarak almıştım. çok teşekkür ederim canım ya :):54:

bu kadar mı yani :) ben de rakamları birbirinden farklı dediği için karıştırmışım ve birbirleri arasında da hiç aynı rakam olmayacak diye 96,85,74 olarak almıştım. çok teşekkür ederim canım ya :):54:

Rica ederim canım insan bazen göremiyor en basit ayrıntıyı banada oluyor öyle olsun öğrenmiş oldun:29:

selam kızlar sorum vardı bakabilir misiniz lütfen ?

bir kitabın sayfalarını numaralandırmak için 489 rakam kullanılıyor ise bu kitap kaç sayfadır?

cevap 199

günaydın kızlar

doğru cevapların 3 puan getirdiği yanlış cevapların 2 puan kaybettirdiği 32 soruluk bir sınavda tüm soruları yanıtlayan Ethem 36 puan kazandığına göre kaç soruyu doğru yanıtlamıştır?

cevap 20

günaydın kızlar

doğru cevapların 3 puan getirdiği yanlış cevapların 2 puan kaybettirdiği 32 soruluk bir sınavda tüm soruları yanıtlayan Ethem 36 puan kazandığına göre kaç soruyu doğru yanıtlamıştır?

cevap 20

doğru cevap sayısı x
yanlış cevap sayısı da 32-x
olsun

puan=3.x-2.(32-x)=36
3x-64+2x=36
5x-64=36
5x=100
x=20

kumbarasına bazı günler 5 tl bazı günler 8 tl atan bir genç otuz gün sonunda 186 tl biriktiriyor.
bu genç kumbarasına kaç gün 5 tl atmıştır?

cevap 18

bu soruyu çözebilen var mı acaba?

kumbarasına bazı günler 5 tl bazı günler 8 tl atan bir genç otuz gün sonunda 186 tl biriktiriyor.
bu genç kumbarasına kaç gün 5 tl atmıştır?

cevap 18

bu soruyu çözebilen var mı acaba?

5tl attığı günlere x , 8tl attığı günlere y dersek ;
5x + 8y = 186
x ve y gün sayısı olduğu için
x + y = 30 buradan y = 30 - x
Birinci denklemde y yerine 30-x koyarsak ; 5x + 8(30-x)= 186
5x + 240 -8x =186
3x=54
x =18

(tel'den giriyorum karışık olduysa kusura bakmayın)

selam kızlar

Hasan her gün bir önceki gün çözdüğü soru sayısının 2 katı kadar fazla soru çözerek bir test kitabındaki tüm soruları 4 günde bitirmiştir. kitapta toplam 640 soru olduğuna göre Hasan yalnızca 3.gün kaç soru çözmüştür?

cevap 144

5tl attığı günlere x , 8tl attığı günlere y dersek ;
5x + 8y = 186
x ve y gün sayısı olduğu için
x + y = 30 buradan y = 30 - x
Birinci denklemde y yerine 30-x koyarsak ; 5x + 8(30-x)= 186
5x + 240 -8x =186
3x=54
x =18

(tel'den giriyorum karışık olduysa kusura bakmayın)
canım çok teşekkür ederim güzel yazmışsın anladım bu tarz sorulara yavaş yavaş alışıyorum sayenizde

Back