- Konu Sahibi emptychild
Ben hiç matematik bilmiyorum
m.y.o. mezunuyum
temelim hiç yok
sizce ne yapmalıyım temelden başlasam bu matematiği ne kadar sürede öğreneblrm. tek başıma çalışsam yapabirmiyim illahi birinden yardm mı almm gerekr?
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben hiç matematik bilmiyorumm.y.o. mezunuyum
temelim hiç yok
sizce ne yapmalıyım temelden başlasam bu matematiği ne kadar sürede öğreneblrm. tek başıma çalışsam yapabirmiyim illahi birinden yardm mı almm gerekr?
slm, şu sorunun çözümünü bilen var mı arkadaşlar
a, b ve c birer rakamdır.
(100a + c )x =1320
b.c=30
olduğuna göre, abc üç basamaklı sayısının x ile çarpımı kaçtır
merhaba :) benim sorum da şu : Rakamları birbirinden farklı iki basamaklı birbirinden farklı dört doğal sayının toplamı 342 olduguna göre bu sayıların en küçüğü en az kaçtır? (Cevap 51miş) Yardımların için çok teşekkürler şimdiden :)
98
97
96 bunları topluyoruz 291 yapıyor
342-291=51 çıkıyor canım rakamları farklı dediği için 99u almadık 98 den başladık ins. Antatabilmisimdir anlamadığın yer olursa sorarsın yine![]()
bu kadar mı yani :) ben de rakamları birbirinden farklı dediği için karıştırmışım ve birbirleri arasında da hiç aynı rakam olmayacak diye 96,85,74 olarak almıştım. çok teşekkür ederim canım ya :)![]()
selam kızlar sorum vardı bakabilir misiniz lütfen ?
bir kitabın sayfalarını numaralandırmak için 489 rakam kullanılıyor ise bu kitap kaç sayfadır?
cevap 199
günaydın kızlar
doğru cevapların 3 puan getirdiği yanlış cevapların 2 puan kaybettirdiği 32 soruluk bir sınavda tüm soruları yanıtlayan Ethem 36 puan kazandığına göre kaç soruyu doğru yanıtlamıştır?
cevap 20
kumbarasına bazı günler 5 tl bazı günler 8 tl atan bir genç otuz gün sonunda 186 tl biriktiriyor.
bu genç kumbarasına kaç gün 5 tl atmıştır?
cevap 18
bu soruyu çözebilen var mı acaba?
canım çok teşekkür ederim güzel yazmışsın anladım bu tarz sorulara yavaş yavaş alışıyorum sayenizde5tl attığı günlere x , 8tl attığı günlere y dersek ;
5x + 8y = 186
x ve y gün sayısı olduğu için
x + y = 30 buradan y = 30 - x
Birinci denklemde y yerine 30-x koyarsak ; 5x + 8(30-x)= 186
5x + 240 -8x =186
3x=54
x =18
(tel'den giriyorum karışık olduysa kusura bakmayın)