KPSS Matematik Soru çözüm sayfası

Ben hiç matematik bilmiyorum m.y.o. mezunuyum temelim hiç yok sizce ne yapmalıyım temelden başlasam bu matematiği ne kadar sürede öğreneblrm. tek başıma çalışsam yapabirmiyim illahi birinden yardm mı almm gerekr?

bende sendenımm :)))
bende myo mezunuyumm hatta bölümümm sayısal ama sıfırım yaa :)
sıfırdan başlamak ıcın kıtap önermıstı arkdaslarr işten vakıt bulup alamadım daha bakalm :) baslıcam bıgun bende calısmayaa :)

slm, şu sorunun çözümünü bilen var mı arkadaşlar

a, b ve c birer rakamdır.

(100a + c )x =1320

b.c=30

olduğuna göre, abc üç basamaklı sayısının x ile çarpımı kaçtır

Üst tarafı çözümlersek (100a + c )x =1320 => 100a.x + cx yapar ,
b.c=30 bu ifade de aslında b.x = 30 olmalıydı , bu durumda istenen :
abc.x= 100 ax + 10.b.x. +c.x. = olurdu bu da yukardaki işlemler aracılığı ile 1320 + 10.b.x. olur ,,,,b.x = 30 olduğunda yerine koyarsak=
1320 + 10.30 = 1620 olmalıydı cevap,
Diğer bir çözümsüzlük yolu da şudur, b.c =30 olduğuna göre b ve c , 5 ve 6 rakamlarından farklı birşey olamaz, a da bir rakam denmiş bu denklemi sağlayan bir durum söz konusu değil,

Not: Ankarada çok uygun fiyata matematik dersi veriyorum (özelden iletişime geçebilirsiniz).

tşk ederim arkadaşlar

cevap:1620

kitapta yanlış vermiş, ben de kafayı yedim çözecem diye tekrar tşk ederim:))

merhaba :) benim sorum da şu : Rakamları birbirinden farklı iki basamaklı birbirinden farklı dört doğal sayının toplamı 342 olduguna göre bu sayıların en küçüğü en az kaçtır? (Cevap 51miş) Yardımların için çok teşekkürler şimdiden :)

98
97
96 bunları topluyoruz 291 yapıyor

342-291=51 çıkıyor canım rakamları farklı dediği için 99u almadık 98 den başladık ins. Antatabilmisimdir anlamadığın yer olursa sorarsın yine

98
97
96 bunları topluyoruz 291 yapıyor

342-291=51 çıkıyor canım rakamları farklı dediği için 99u almadık 98 den başladık ins. Antatabilmisimdir anlamadığın yer olursa sorarsın yine

bu kadar mı yani :) ben de rakamları birbirinden farklı dediği için karıştırmışım ve birbirleri arasında da hiç aynı rakam olmayacak diye 96,85,74 olarak almıştım. çok teşekkür ederim canım ya :)

Rica ederim canım insan bazen göremiyor en basit ayrıntıyı banada oluyor öyle olsun öğrenmiş oldun

selam kızlar sorum vardı bakabilir misiniz lütfen ?

bir kitabın sayfalarını numaralandırmak için 489 rakam kullanılıyor ise bu kitap kaç sayfadır?

cevap 199

günaydın kızlar

doğru cevapların 3 puan getirdiği yanlış cevapların 2 puan kaybettirdiği 32 soruluk bir sınavda tüm soruları yanıtlayan Ethem 36 puan kazandığına göre kaç soruyu doğru yanıtlamıştır?

cevap 20

doğru cevap sayısı x
yanlış cevap sayısı da 32-x
olsun

puan=3.x-2.(32-x)=36
3x-64+2x=36
5x-64=36
5x=100
x=20

kumbarasına bazı günler 5 tl bazı günler 8 tl atan bir genç otuz gün sonunda 186 tl biriktiriyor.
bu genç kumbarasına kaç gün 5 tl atmıştır?

cevap 18

bu soruyu çözebilen var mı acaba?

kumbarasına bazı günler 5 tl bazı günler 8 tl atan bir genç otuz gün sonunda 186 tl biriktiriyor.
bu genç kumbarasına kaç gün 5 tl atmıştır?

cevap 18

bu soruyu çözebilen var mı acaba?

5tl attığı günlere x , 8tl attığı günlere y dersek ;
5x + 8y = 186
x ve y gün sayısı olduğu için
x + y = 30 buradan y = 30 - x
Birinci denklemde y yerine 30-x koyarsak ; 5x + 8(30-x)= 186
5x + 240 -8x =186
3x=54
x =18

(tel'den giriyorum karışık olduysa kusura bakmayın)

selam kızlar

Hasan her gün bir önceki gün çözdüğü soru sayısının 2 katı kadar fazla soru çözerek bir test kitabındaki tüm soruları 4 günde bitirmiştir. kitapta toplam 640 soru olduğuna göre Hasan yalnızca 3.gün kaç soru çözmüştür?

cevap 144

canım çok teşekkür ederim güzel yazmışsın anladım bu tarz sorulara yavaş yavaş alışıyorum sayenizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…