- Konu Sahibi emptychild
Merhaba arkadaşlar Ankara'da uygun fiyata özel ders veriyorum matematik için, özelden ulaşabilirsiniz...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim sorum var canım
kenar uzunlukları 114m ve 78m olan dikdörtgen seklindeki bir bahcenin içine köşelerine ve kenarlarına eşit aralıklarla fidan dikilicektir.buna göre en az kaç fidan gereklidir?
cevabı kaç bunun?
247 canım cevap
içine ve kenarlarına dedigi için öncelikle dikdörtgenin alan hesabını bilmek lazım
dikdörtgen alanı=a.b(uzun kenar.kısa kenar şeklinde bulunur)
sonra en dedigi için de obebini bulacagız
obeb(114,78)=6
agaç sayısı=alan /aradaki mesafe
o da 114.78/6'dan 247 çıkar
anladım sağol:)üstteki 1. soruda 9! parantezine almalısın önce. 11!+10!+9! = 9!(11.10+10+1) = 9!.121
bu sayı 25e bölünemez.cunkü 25=5.5 ,yani 25e bölünmesi icin sayının icinde en az iki tane 5 carpanı olmalı. ama burda 9!=9.8.7.6.5.4.3.2.1 olarak yazarsak sadece 1 tane 5 carpanı var. oyuzden 25'e tam bölünemez.
kolay gelsin size :)
2-işaretleri yapamadığım için aşağıya yazdım.
bölünen a,bölen 6 bölüm b,kalan 4
bölünen a-c,bölen b,bölüm 5,kalan 7
yukarıdaki bölme işlemlerine göre,c nin en küçük tam sayı değeri kaçtır?cevap 5
3-tam sayılar kümesinde yapılan bölme işlemine göre 2 nin 5 ile bölümünden kalan m,bölüm n dir.buna göre,m+n toplamı kaçtır?cevap 2
4-ebob lu ekok lu sorularda ebobmu ekokmu olacağını nasıl anlarız.en az en çok ifadesi her ikisiyle alakalı sorulardada var.başka anlama yolu var mı?
canım ya zaten matematiği anlamıyorum bu testte bayağı takıldım geldiğinde bu sorularıda cevaplarsan sevinirim.
1-x=3a-2=5b+3=7c+12 eşitliğini sağlayan x,a,b ve c doğal sayıları veriliyor.x in 600 den büyük olduğu bilindiğine göre ,en küçük değerinin rakamları toplamı kaçtır?cevap 16
2-10! sayısının asal olmayan pozitif tam sayı bölenlerinin sayısı kaçtır?cevap 266
3-92,114 152 sayıları bir x doğal sayısına bölündüğünd sırası ile 2,6 ve 8 kalanı elde edilmektedir.buna göre en büyük x sayısı kaçtır?cevap 18
4-x ve y birer rakam ve 4xy58x altı basamaklı bir doğal sayıdır.bu sayı 55 ile bölünebildiğine göre,y rakamının alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?cevap 7