- Konu Sahibi emptychild
-
ağırlıkça %20 si tuz olan bir miktar tuzlu-su karışımına 120 gr tuz eklendiğinde karışımın tuz oranı %40 oluyor.buna göre başlangıçtaki karışımda kaç gr su vardır? cevap:288
şimdi izninizle benim genelde karışım problemlerinde gittiğim yöntemi ama burda işe yaramayanı yazayım
birmiktar tuzlu-su karışımına x dedim
x.20/100+120.100/100=(120+x).40/100
not:ben bu formülü kullanıyordum ama neyi yanlış düşünüyorumda çıkmıyor
Merhabalarr Ben geldimm
Ne zamandır matematik çözmüyordum.Deneme çözmeye başlayınca hatalar çıkıyor .İşte sorum
58! + 40!
----------- sayısının sondan kaç basamağı sıfırdır?
23!
cvp 4 müş. sadece 53 ya da 40 falan dese 5 e bölüpte içinde kaç 5 var diye sayarım ama toplama işlemi girince ne olacak bilemedim
Çok sağol canım çok güzel anlatmışsın kafama yattıcanım orda işlemi 40! e göre yapacaksın.
çünkü 40! deki sıfır sayısı 58! deki sıfır sayısından azdır.
bu durumda ikisi toplandığında 40 faktöriyelin sayılı kısımları 58! in sıfırlı kısımlarını sayıya çevirir.
örnek vereyim.
atıyorum.
58! = 1000000 olsun
40!=1000 olsun
ikisinin toplamı: 1001000 olur değilmi.
yani toplamlarının son basamağındaki sıfır sayısı küçük sayı olan 40! in sonundaki sıfır sayısına eşit.
şimdi 40! /23! olarak düşün.
pay kısmında 24.25.26.........40 kaldı.
bu kısmın içinde 25 te 2 tane 5 var 30 da 1 tane 35 te 1 tane ve 40 ta 1 tane 5 var.
toplamda 5 tane 5 var.
aşağıdaki soruyu yapamadım
103[SUP]99[/SUP] sayısının birler basamağında hangi rakam bulunur?
cevap 7
iyi günler kızlar benim bir sorum var :)
x ve y doğal sayı olmak üzere
x=a+5
y=6-a
olduğuna göre x*y nin değeri en çok kaç olabilir?
cevap 30
Rica ederimiyi kolaymış bu güzel ayrıntılı da anlatmışsın çok teşekkür ederim.denemem son durum nedir atamalar falan haber var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?