Kpss, İşkur, Sertifika ve Torpil

Afedersiniz ama hiçbir şey anlamadım.
Bu yapılmak istenen şeyin mantığı ne?

Zaten mülakat (dolaylı torpil) ile istediklerini işe alıyorlardı.

Canım sıkıldı iyice.

Vallahi beni çok güldürdün. Kendi adamını alacaklarını bu sertifaka isteklerinden mi anladın gerçekten?
Biz yaziyorduk aslinda hep burada sen görmemişsin demek ki
Elbette farkındayım.
Ancak bu artık dalga geçmektir.
Sertifikalara para verdirmek için insanların umuduyla oynamaktır.

hep dalga geçiyorlardı, mesele sana dokununca görmeye başlamışsın sadece, onun şoku bu.. ha bunlar da daha iyi günler bu arada, torpili olan adam sayısı git gide artıyor.. yarın en yüksek ücreti basan işi kapar sistemi de gelir, elinizdeki işler de gider.. ama olsun ya, canları sağolsun bence

Maalesef en yakınımda gördüm bunu.
5000 kişilik ilçede yaşayan akrabam, kamuda sıradan memur ama istediklerini memuriyete istediği yere yerleştirdi.
Akrabam olmasına rağmen bu gücü nereden geliyor hala çözemedim.

Başka konuda yazdığım gibi "Fetö soruları çaldı, kendi adamlarını yerleştirdi, suçtur, günahtır" diye ortalığı ayağa kaldırdık ama bu yapılanlar onlardan çok da farklı olmadığımızı gösteriyor (düşünsel olarak)

Son düzenleme:
İş hayatıyla ilgili ciddi düzenlemeler yapılmalı artık.
Referans yerine eğitim ve tecrübe önemli olmalı, yaş/cinsiyet değil.

Ama umudum yok.

İş hayatıyla ilgili ciddi düzenlemeler yapılmalı artık.
Referans yerine eğitim ve tecrübe önemli olmalı, yaş/cinsiyet değil.

Ama umudum yok.
Yapılmaz.

Özellikle yapılmaz.

Çünkü böyle olmak herkesin işine geliyor.

Evet.
Özel sektörde eğitim alanında idareci olan bir kadın 3 puan almış mülakatta.

KK da atandım diye sevinen arkadaşlar gibi istisnalar umutlandırıyor insanı.

Bana dokunmuyor.
Çünkü benim çevremde torpil anlamında (anlamadığım şekilde) güçlü insanlar var ama ne eşim ne kendim için talepkar olmadım.
Çünkü beddua almak istemedim.
Sıradan insanlar için yapılan bu haksızlığa üzüldüm sadece.

Şu an 3 çocukla örgün ünv bitirmeye çalışıyorum geleceğim karanlık olmasına rağmen.

işte sana dokunuyor, bak geleceğim karanlık diyorsun.. ortada bir haksızlık var diyorsun değil mi? nasıl dokunmuyor? sen de sıradan bir insansın grill, sıradan olmasan sana o mobbing i kimse yapamazdı mesela.. tam tersi onu yapan anında atılırdı.. istediğin kadar torpil bul, yarın onun bir üstü gelecek, sonra onunda bir üstü.. adalet bir gün herkese lazım olacak derken tam da bunu kastetmiştik..

Ben o karamsarlığı özel sektör için de kullanıyorum.
Ünv mezunu olsam da 30+ yaş olunca özel sektörde iş bulmak çok zor benim için.
Ancak sanal ticaret vs ile çalışabilirim belki.

Canim keşke girsen yani torpil olmadan da bszen bazen oluyor ama refarans heryerde isteniyor. Esim kaymakamlık sinavina girdi mülakata hak kazandi refarans istediler tabi nerden bulacak gitti meclise vekillerle görüştü iste kendini tanitti vs puanlarini neyse olmadi o, 2 defa idari hakimliğe girdi mülâkati birinde olmadi digerinde oldu, hatta o zaman bakanlardan birinin şoförü halamlarin tanidigi biriydi mülakat bittikten sonra referansları kimlermiş diye sormuş deyince olmaz demisti, 2 gün sonra açıklandi kazandığı cikti. Gerçketen bilerek tanıyarak kimseye gitmedi. Ama tabiki çoğu kisiyle görüştü. Ama cok arastirmislar bu feto olaylarınin başıydı. Kendisinin arkadasi olmayan ama kamuda çalışan aybu ayni okulda okuduklari cok kişiye sormuşlar. Bazen sans dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…