• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss, İşkur, Sertifika ve Torpil

Ben o karamsarlığı özel sektör için de kullanıyorum.
Ünv mezunu olsam da 30+ yaş olunca özel sektörde iş bulmak çok zor benim için.
Ancak sanal ticaret vs ile çalışabilirim belki.

Bu kadar emek ederken Karamsar olma şu dünyada emin olduğum bir şey var emek enerji gibi asla kaybolmuyor , senin düşündün yerden olmasa bile başka bir yerden meyvesini getirip önüne koyuyor.

Anlamadığım şu;
O sertifikalar için 1 saatlik sözde eğitim veriliyor. Ama onaylatamıyorsun çünkü 300-500 artık ne kadar istenirse o firmaya (o ildeki meslek odasına) ödeme yapmak zorundasın.
Böyle böyle yine birileri para kazanıyor havadan.
Her yer torpil, herkes cebini doldurma derdinde...

Bu kadar emek ederken Karamsar olma şu dünyada emin olduğum bir şey var emek enerji gibi asla kaybolmuyor , senin düşündün yerden olmasa bile başka bir yerden meyvesini getirip önüne koyuyor.
İnşallah.

Günaydın hanımlar.
Malum bu sabah Kpss tercihleri başladı.
İşkur'da Kpss puanımı güncellerken Kamu ilanlarına bakıyordum.

İnşaat işçisi ve çöpçü için istenen sertifikalar beni şaşırttı.

Duvar örme sertifikası, betonarme vb alakalı sertifika, çöp toplama sertifikası vs bir sürü evrak isteniyor. Bu kadar sertifikanın anlamı "kendi adamımı alacağım" demek değil mi sizce de?

Lise mezunu olmak yetmiyor. Her iş için özel kurslara gidip para ödeyip sertifika almak gerekiyor.
O zaman neden zorunlu eğitim?
Liselerde bu sertifika yerine geçecek eğitim kalitesi yok mu yani?
O halde her meslek için eğitim verilsin.
Eşim yeni bir işe girdi. Onda da sertifika istediler. 300 tl ödedi, 1 saat ders aldı, sertifikayı aldı.

Çok enteresan geliyor bana.
Eki Görüntüle 2214170
Bu sertifikaları devlet ücretsiz olarak bu eğitimi alanlara veriyor diye biliyorum.Torpil olamaz anlamına geliyor bence

Canim keşke girsen yani torpil olmadan da bszen bazen oluyor ama refarans heryerde isteniyor. Esim kaymakamlık sinavina girdi mülakata hak kazandi refarans istediler tabi nerden bulacak gitti meclise vekillerle görüştü iste kendini tanitti vs puanlarini neyse olmadi o, 2 defa idari hakimliğe girdi mülâkati birinde olmadi digerinde oldu, hatta o zaman bakanlardan birinin şoförü halamlarin tanidigi biriydi mülakat bittikten sonra referansları kimlermiş diye sormuş deyince olmaz demisti, 2 gün sonra açıklandi kazandığı cikti. Gerçketen bilerek tanıyarak kimseye gitmedi. Ama tabiki çoğu kisiyle görüştü. Ama cok arastirmislar bu feto olaylarınin başıydı. Kendisinin arkadasi olmayan ama kamuda çalışan aybu ayni okulda okuduklari cok kişiye sormuşlar. Bazen sans dönüyor.
Hayırlı olsun :)

Ben referans önemli deyince girmekten vazgeçmiştim.

Konuyu kapatıyorum çünkü işin içinde devletle alakalı yorumlar var, siyaset zaten Allah'ın emri gibi birşey oldu, sizinkiler bizimkiler var, torpil yapıldığına dair yorumlar var, ki dün benzer içerikli bir konu vardı da hani, üyeler birbirine girmişti de banlanmışlardı, o konuya yazanlar aynı kitabın serisinde yer almış sanki, hafızama dünün tarihini girdim tarıyorum, aaaaaa vallahi yazmışsınız o topiğe:) bile bile lades mi hanımlar?

Back