Kpss Hakkında

martenzit

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
880
472
31
İyi akşamlar herkese.
Kpss sistemi hakkında bilgi almak istiyorum. Ben mühendislik son sınıfa geçtim. Bölümümün çok ataması olmadığı ve puanların 85+ olmasından dolayı kpss gibi bir fikrim olmadı.
Fakat önümüzdeki kpss Hakkında Bilgi almak istiyorum.
Önümüzdeki kpss lise mezunlarının gireceği sanırım. Benim bu sınava girdiğimde sınav sonucum 2 sene saklanır ve mezun olduğumda bu sonuçla kendi alanımla atanabilir miyim?
Bu sınava girsem aldığım sonuç ile ancak düz memurluk için mi tercih yapabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim


EDİT: bir arkadaşım bu yıl kpss ile duz memur olarak atanıp okuyor olduğumuz için dondurabileceğimizi ve lisans mezunu olunca devlette hakkımız olduğu için lisans bölümümüzle mühendis olarak atanabilrceğimizi söyledi böyle bir durum var mı?
 
Son düzenleme:
Onlisans kpss ile kendi mezuniyet alaninda atanamazsin. Lisans kpss ve onlisans kpss farkli kurumlara memur alımında kullanılıyor, puan turleri farkli zaten. Ayrıca arkadasin dediği gibi muhtemelen kpss kalkacak sözleşmeli alimlar gerceklesecekmis artik onemli olan mülakat olacak.
 
Mühendislikten atama istiyorsan her yıl yapılana girmek gerek önlisans olanla lise mezunu gibi alım yapılıyor ama arkadaşlar da demiş artık mülakat ( ? ) varmis atasözü anlam çalışabiliriz
 
Lise KPSS girebilirsin canım. Eğer meslek lisesi isen bölüm alımlarına bakabilirsin. Değilsen 90 üstü falan gerekiyor sanırım çünkü alım sayısı çok az.
Kpss kalkmadı 24üne kadar başvuruları var, mülakat ise şuan için sadece öğretmenlik bölümlerine getirildi
Diyelim bu yıl lise sınavına girdin. Puanın 2 yıl boyunca saklanır ve lisanstan mezun olsan bile tercih yapabilirsin.
Yalnız 2018 de tekrar lise sınavına giremezsin ama 2018 lise kpss kadar bütün alımlara başvurabilirsin.
Hakkında hayırlısı olsun
 
Meslek lisesi mezunuyum. Ama onun da atamaları çok çok az. Denemekten zarar gelmez sanırım. Teşekkür ederim.
 
O zaman dayımız olmadığına göre vay halimize. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
 
A grubu kpss'de yıllardır sistem KPSS+kurum sınavı+mülakat olarak işliyor. Yani A grubu için hakkaniyet var mı, varsa ne kadar var Allah biliyor.
vay arkadaş. Benim atamalarla pek işim olmadı. Sistem konusunda pek bir fikrim yok açıkçası.
Şimdi yeni yeni düşünüyorum.
Biraz zormuş
 
Mezun olmadan lisans sınavına girebilirsin iki yıl saklanır.
Şuan ortaöğretim e de girebilirsin.
 
şu anda lise sınavına girebilir üniversiteden mezun olana kadar atama olursa o puanla atanabilirsin. ancak okulu bitirdiğin anda lise meunu KPSS puanını kullanamıyor oluyorsun. alt öğrenim seçemiyorsun.
 
vay arkadaş. Benim atamalarla pek işim olmadı. Sistem konusunda pek bir fikrim yok açıkçası.
Şimdi yeni yeni düşünüyorum.
Biraz zormuş
Ben İktisat mezunuyum mesela, hocalarımız falan bu A grubu dediğim, kariyer memurluklarına girmemizi tavsiye ettiler. Kazandıktan sonra yapılacak işler çok güzel orası ayrı konu ama, o kadar zahmetli ki... Önce normal KPSS'ye hazırlanmam lazım, bunun yanında normal KPSS'den bir hafta sonra yapılan alan kpss'sine hazırlanmam lazım. Öte yandan YDS'ye girmem lazım yabancı dil sınavı. Bunların ardından eğer bunlarla beraber oluşturdukları 100 küsür puan türünden, istediğim kurum için belli bi alt sınır var 70 ya da 80 galiba, bunu alırsam ancak kurumun kendi sınavına girmeye hak kazanıyorum. Kurum nedir mesela Maliye Bakanlığı... Atıyorum müfettiş olmak istiyorum. Kurumun kendi sınavından aldığım puana göre ki zor sınavlar bunlar, mülakata çağırıyorlar, çağırırlarsa. Mülakatta da yine sorulan sorular falan zor bayağı teorik ve zor şeyler soruyorlar. Ondan da geçersem alıyorlar. Şimdi bu kadar emek, mülakatın içine torpil zaten giriyor. Toplamda 4 tane sınava girip mülakat aşamasında elenirsem benim bozulan psikolojimi kimse toparlayamaz o yüzden hiç düşünmedim. Düz memurlukta da eğitimimle alakası yok ve yerinde sayma durumu olduğu için düşünmedim. 10 sene içinde memurun iş güvencesi tamamen kalkacak demiştim, tahminimden çok daha önce gerçekleşecek bu. Mülakatta dönen torpil meselesini bir kenara bırakırsak KPSS kalkarsa her kurum muhtemelen, öğretmenliğinden avukatlığına kadar, mühendislik vs kendi sınavlarını yapar muhtemelen. Özel sektördeki iş sınavları gibi düşünelim. Devlet kurumu, aynı özel sektördeki gibi ilanla duyuracak, şu kadar kişi alacağım diyecek. İstediği özellikleri sıralayacak, bu özellikleri taşıyan kişiler kurumun sınavına girecek sonra da mülakat aşaması. Şimdi düşününce, mühendis adam KPSS'ye girip devlette mühendis olabiliyor. Düz kpss, alan sınavı falan değil. Coğrafya soruyor, tarih soruyor... Onun yerine kendi alan sınavını yapıp mühendislikle alakalı birşeyler sorması daha mantıklı olmaz mı? Bizim alan sınavlarımız öyleydi mesela, İktisat, istatistik, maliye, işletme, hukuk vs hepsini soruyorlardı. Düz KPSS bazı işler için tamamen yük. Düz KPSS kalkarsa beni ya sadece alan ve kendi kurum sınavına sokar ya da sadece kendi kurum sınavına sokar. Biraz karışık anlattım ama olay böyle.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…