bir arkadaşım bu yıl kpss ile duz memur olarak atanıp okuyor olduğumuz için dondurabileceğimizi ve lisans mezunu olunca devlette hakkımız olduğu için lisans bölümümüzle mühendis olarakatanabilrceğimizi söyledi böyle bir durum var mı?
anlamadım ben bunu
dondurdunuz diyelim o zaman lisansı nasıl biteceksiniz? dondurursanız okul bitmez.
diyelim ilk sene dondurdunuz, sonra bir şekilde verdiniz dersleri bitirdiniz.
atıyorum siz lise mezunu olarak sekreterlik, gişe memurluğu filan türü bir işe atanmıştınız, sonra üniversiteyi bitirdiniz inşaat mühendisi oldunuz.
Devlet "aaa sen PTTde gişe memuruydun şimdi inşaat mührndisi oldun gel seni DSİ'ye inşaat müh. olarak alalım" filan demiyor.
yani arkadaşınız "devlette hakkımız olduğu için lisans bölümümüzle mühendis olarak atanabilrceğimizi söyledi" derken uydurmuş ama şöyle olur:
Tekrar giriyorsunuz sınava, yapıyorsunuz başvuruyu bulursanız kadro, gidebilirseniz gidiyorsunuz.
memurken Lisans bitirmenizin 2 faydası olabilir:
1- çok cüzi miktarda maaşınız artar
2- eğer çalıştıınız yerde, görevde ilerleme adına açılan sınav filan olursa, o sınava müh. olarak başvurma şansınız olur. kurumunuz böyle bir kariyere imkan veren kurum değilse ömür boyu gişede kalacaksanız kalırsınız, bişey değişmez.