Kpss Hakkında

O zaman dayımız olmadığına göre vay halimize. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Rica ederim ben de duyduğumu paylaştım zaten bircok kurum ozellestiriliyor yakinda devlet kurumu bile kalmayacak gibi gorunuyor. Alimlarin az olduğu kadrolarda evet torpil isler buyuk ihtimalle ama alimlarin fazla oldugu kadrolarda ayristirma amaçlı yapilacagini dusunuyorum mulakatin. Siz yine de şansınızı deneyin zamani geldiginde.

Mezun olmadan lisans kpss sine girebilirim yani öyle mi ?
2017de girebilirsin. Ama ona girersen lise puanın girdiğin vakit biter. Yine 2018 lisans sınavına girincede bu yıl gireceğin lise puanı biter. ama 2018 lisansa girmezsen o yılki lise sınavına kadar kullanabilirsin.
şu anda lise sınavına girebilir üniversiteden mezun olana kadar atama olursa o puanla atanabilirsin. ancak okulu bitirdiğin anda lise meunu KPSS puanını kullanamıyor oluyorsun. alt öğrenim seçemiyorsun.
Mezun olunca kullanabilir. Yukarıda anlattığım gibi.

2017de girebilirsin. Ama ona girersen lise puanın girdiğin vakit biter. Yine 2018 lisans sınavına girincede bu yıl gireceğin lise puanı biter. ama 2018 lisansa girmezsen o yılki lise sınavına kadar kullanabilirsin.

Mezun olunca kullanabilir. Yukarıda anlattığım gibi.

bu sene lisans sınavı mayısta yapıldı malum 2017de de şayet mayısta yapılırsa ve arkadaş o sınava girerse, bu sene 2016 o.ö. sınavından alacağı puanın 1 sene bile süresi olmayacak. malum mayısa 9 ay kaldı. yani lisanstan mezun olduğunda (temmuz 2017de diyelim) zaten çoktan lisans sınavına girmiş olacak -onu kast etmiştim.
yalnız konu sahibi 2017'de sınava girmezsen o zaman geçerlilik süresi olan 2 senenin sonuna kadar lise sınavı puanını kullanabilirsin. istersen.

Şu an için sınavın kalkma durumu yok.
Alanınızda 1000 kişilik alım olacak diyelim. x3 kişiyi mülakata çağıracaklar. 3000 kişi içinde olmak için yine puan önemli oluyor. Sadece eskisi kadar önemi kalmıyor.

3000 kişi sınava girmiş olsun alanınızdan, 2000 kişi 80lerde puan alırsa zaten yine 80 civarında dönmüş olacak puan.

bu sene lisans sınavı mayısta yapıldı malum 2017de de şayet mayısta yapılırsa ve arkadaş o sınava girerse, bu sene 2016 o.ö. sınavından alacağı puanın 1 sene bile süresi olmayacak. malum mayısa 9 ay kaldı. yani lisanstan mezun olduğunda (temmuz 2017de diyelim) zaten çoktan lisans sınavına girmiş olacak -onu kast etmiştim.
yalnız konu sahibi 2017'de sınava girmezsen o zaman geçerlilik süresi olan 2 senenin sonuna kadar lise sınavı puanını kullanabilirsin. istersen.
bir arkadaşım bu yıl kpss ile duz memur olarak atanıp okuyor olduğumuz için dondurabileceğimizi ve lisans mezunu olunca devlette hakkımız olduğu için lisans bölümümüzle mühendis olarakatanabilrceğimizi söyledi böyle bir durum var mı?

Şu an için sınavın kalkma durumu yok.
Alanınızda 1000 kişilik alım olacak diyelim. x3 kişiyi mülakata çağıracaklar. 3000 kişi içinde olmak için yine puan önemli oluyor. Sadece eskisi kadar önemi kalmıyor.

3000 kişi sınava girmiş olsun alanınızdan, 2000 kişi 80lerde puan alırsa zaten yine 80 civarında dönmüş olacak puan.
bir arkadaşım bu yıl kpss ile duz memur olarak atanıp okuyor olduğumuz için dondurabileceğimizi ve lisans mezunu olunca devlette hakkımız olduğu için lisans bölümümüzle mühendis olarakatanabilrceğimizi söyledi böyle bir durum var mı?

anlamadım ben bunu
dondurdunuz diyelim o zaman lisansı nasıl biteceksiniz? dondurursanız okul bitmez.
diyelim ilk sene dondurdunuz, sonra bir şekilde verdiniz dersleri bitirdiniz.

atıyorum siz lise mezunu olarak sekreterlik, gişe memurluğu filan türü bir işe atanmıştınız, sonra üniversiteyi bitirdiniz inşaat mühendisi oldunuz.

Devlet "aaa sen PTTde gişe memuruydun şimdi inşaat mührndisi oldun gel seni DSİ'ye inşaat müh. olarak alalım" filan demiyor.

yani arkadaşınız "devlette hakkımız olduğu için lisans bölümümüzle mühendis olarak atanabilrceğimizi söyledi" derken uydurmuş ama şöyle olur:
Tekrar giriyorsunuz sınava, yapıyorsunuz başvuruyu bulursanız kadro, gidebilirseniz gidiyorsunuz.
memurken Lisans bitirmenizin 2 faydası olabilir:
1- çok cüzi miktarda maaşınız artar
2- eğer çalıştıınız yerde, görevde ilerleme adına açılan sınav filan olursa, o sınava müh. olarak başvurma şansınız olur. kurumunuz böyle bir kariyere imkan veren kurum değilse ömür boyu gişede kalacaksanız kalırsınız, bişey değişmez.

Istisnai durumlar var. Elbette sartlari vardir.Kurum ici kadro simifi degisikligi veya kurum disi degisikler hepsinin kriterleri farkli farkli. Su anda son sinifta iseniz lise kpss ile ornek veriyorum odaxi olarak atanirsiniz. Diyelin ki kurum ziraat bakanligi olsun sizde 1 yil sonra ziraat muh olarak mezun oldunuz. Elbette birtskim sartlar saglandiginda gecisler mevcut. Bir aile dostumuz ptt ye unv okurken kazandi. Sonra elk. Muh olarak mezen oldu. Akaninde teknik sinifa gecti ama nasil bir yol izledi bilmiyorum . Ama lise mez olarak kpss kazanmak dahs zor atanmak yani. Bende denemistim okurken iyi bir puan alamamistim. Tabii sizin kapasitenizi bilemem. Ama eger muh bransiniz ozelde is yapmayan bir alansa devlette guzel rakamlar alirsiniz.

Arkadaşım konuna salça olmak gibi olmasın da,hazır açılmışken ben de bişey sormak istiyorum.
Arkadaşlar bu konularla uğraşmayalı uzun zman oldu.Cahil kalmışım..Ben şuan açıköğretim önlisans bir bölüm okuyorum,kppsye başvururken,ortaöğretim diye mi yoksa önlisans diye mi başvuracam,işlemleri netten yapıyorum,kime sorsam tam cevap vermedi.Kılavuz da yuvarlak bi cümle var..osym telfnu zaten düşmüyo bile..
Ya da birisi önerdi bana mantıksız geldi ama her ikisine de,yani hem ortaöğretime hem önlisan kpssye kayıt yaptırabilir miyim şu durumda?

En son elinizde ne diploması varsa ona göre başvuru yapıyosunuz.
Sadece orta öğretim olur.
Arkadaşım konuna salça olmak gibi olmasın da,hazır açılmışken ben de bişey sormak istiyorum.
Arkadaşlar bu konularla uğraşmayalı uzun zman oldu.Cahil kalmışım..Ben şuan açıköğretim önlisans bir bölüm okuyorum,kppsye başvururken,ortaöğretim diye mi yoksa önlisans diye mi başvuracam,işlemleri netten yapıyorum,kime sorsam tam cevap vermedi.Kılavuz da yuvarlak bi cümle var..osym telfnu zaten düşmüyo bile..
Ya da birisi önerdi bana mantıksız geldi ama her ikisine de,yani hem ortaöğretime hem önlisan kpssye kayıt yaptırabilir miyim şu durumda?

En son elinizde ne diploması varsa ona göre başvuru yapıyosunuz.
Sadece orta öğretim olur.
Teşekkür ederim,kılavuzda kpss sınav geçerliliği süresince,mezun olma durumu diye bişey var sorduğum bazı arkadaşlar bu yüzden iki yıl içinde mezun olabilirsen önlisans kpssye kayıt yaptırmalısın dediler ben de emin olamadım bi türlü..

Lise mezunu olup memur olmuş birisi, sonradan 4 sene okumuş kişilerin olduğu bir pozisyona öyle geçiş yapamaz. Bir kere sınav ismi ortak KPSS ama içerik farklı. Arkadaşınız yanlış biliyor.

İyi akşamlar herkese.
Kpss sistemi hakkında bilgi almak istiyorum. Ben mühendislik son sınıfa geçtim. Bölümümün çok ataması olmadığı ve puanların 85+ olmasından dolayı kpss gibi bir fikrim olmadı.
Fakat önümüzdeki kpss Hakkında Bilgi almak istiyorum.
Önümüzdeki kpss lise mezunlarının gireceği sanırım. Benim bu sınava girdiğimde sınav sonucum 2 sene saklanır ve mezun olduğumda bu sonuçla kendi alanımla atanabilir miyim?
Bu sınava girsem aldığım sonuç ile ancak düz memurluk için mi tercih yapabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim

EDİT: bir arkadaşım bu yıl kpss ile duz memur olarak atanıp okuyor olduğumuz için dondurabileceğimizi ve lisans mezunu olunca devlette hakkımız olduğu için lisans bölümümüzle mühendis olarak atanabilrceğimizi söyledi böyle bir durum var mı?

Son yazdiginiz paragrafa isnaden yaziyorum.

Bu soylediginizin olmasi icin duz memurluk yaptiginiz kurumun size muvafakatname vermesi lazim. Yani kurumlar arasi gecis izni. Ayni sekilde gidip muhendis olarak calismak istediginiz kurumunda aciktan atama diye kontenjan ayirmasi lazim.

Bunu her kurum yapmiyor yalniz. Iyi arastirin.

X