KPSS hakkında danışmak istiyorum

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
29
Merhaba hanımlar,

Umarım iyisinizdir ve şu zor günlerde çalışmak için daha çok fırsat buluyorsunuzdur.

Bu yıl üniversiteden mezun oldum, bölümüm Fransız Dili ve Edebiyatı, yani filoloğum, ayriyetten öğretmenlik için formasyon belgem var, ne yazık ki Kpss ile Fransızcacıların ataması yok denecek kadar az, hatta yok. Kpss gelecek için çizdiğim yoldan sadece biri, malum her yer kapalı olunca danışacağım kimse yok. Öğretmenlik değil ama düz memurluk istiyorum, mesela bakanlıklarda çalışmaktan çok memnun kalırım. Atanacaksam bile Kültür ve Turizm Bakanlığını hayal ediyorum hep. Şimdi size birkaç sorum var.

1- Düz memurluklarda mülakat var mı?
2- Memurlukta öğretmenlik gibi doğu görevi ya da atama var mı? Yoksa istediğim şehire başvurabiliyor muyuz?
3- Dil Edebiyat mezunu olduğum için Kpss'nin hangi alanından sınava hazırlanmalıyım?
4- Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyorum. KPDS ile bunları belgelersem ekstra dil maaşı alıyor muyum özel sektördeki gibi?

Merhaba arkadaşlar ,
Ben 2 yıllık çocuk gelişimi ön lisans mezunuyum .
Bu sene yapılacak olan hangi kpss sinav türüne girebilirim ?
On lisans dışında hangisine girebilirim?
Memurluk sınavı var mi bu yıl ?
Herhangi bi sağlık kuruluşunda çocuk gelişimci olarak atanabilir miyim o hangi puan türüyle oluyor
O puan türüne ait olan sınav bu sene var mi ?
Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

Merhaba arkadaşlar ,
Ben 2 yıllık çocuk gelişimi ön lisans mezunuyum .
Bu sene yapılacak olan hangi kpss sinav türüne girebilirim ?
On lisans dışında hangisine girebilirim?
Memurluk sınavı var mi bu yıl ?
Herhangi bi sağlık kuruluşunda çocuk gelişimci olarak atanabilir miyim o hangi puan türüyle oluyor
O puan türüne ait olan sınav bu sene var mi ?
Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
Ön lisans mezunları çift yıllarda yapılan sınavlara girebiliyor diye biliyorum yani 2022'de girebilirsiniz. Bu yıl KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavları var. Ön lisans dışında hangi sınava girebilirsiniz bilgim yok.

X