Kpss hakkında bilgi

senelsude

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
21
0
merhaba arkadaşlar
ben önlisans tekstil mezunuyum ilk defa kpss ye girmeye karar verdim ama inanın hiç bir bilgim yok benim bölümümden atama yıllardır olmuyormuş düz memurluk içinde 90 üzerine puana ihtiyacım varmış şansım ne kadar acaba birde ben bu derslerin neresinden hangisinden başlamalıyım offff kafammm çorba olduuuu:26:

öncelikle düzenli çalışırsanız şansınız çok yüksek olur.bunu unutmayın.
derslere çalışmaya ilk defa başlayacaksanız en baştan başlamanızı öneririm.çünkü bütün konular birbiri ile bağlantılı.ama benim bilgim tam diyorsanız işe soru çözme ile başlayabilirsiniz.

öncelikle düzenli çalışırsanız şansınız çok yüksek olur.bunu unutmayın.
derslere çalışmaya ilk defa başlayacaksanız en baştan başlamanızı öneririm.çünkü bütün konular birbiri ile bağlantılı.ama benim bilgim tam diyorsanız işe soru çözme ile başlayabilirsiniz.

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim derslere ilk defa çalışmaya başlayacam hangi dersten hangi konudan başlayacağımı bilmiorum

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim derslere ilk defa çalışmaya başlayacam hangi dersten hangi konudan başlayacağımı bilmiorum
herkesin çalışma ve anlama düzeni farklıdır.örneğin ben hergün bir derse çalışarak sınava kadar bu şekilde devam edip kalan zamandada test çözmeyi düşünüyorum.

canım 5 ders var çalışacağın. türkçeye başla bence aslında soruların çoğu anlam bilgisi olduğu için test çöz düzenli olarak. bunun yanında matematik başla derim ben. aslında ders ders gitmezsen daha iyi olur. kendine iyi bir plan yap mesela bir 3 ders üzerine plan yap matematik, tarih, coğrafya. matematikten bir konu çalışırsın o konuyu iyice öğrenince tarihin bir konusunu çalışırsın, sonra coğrafyanın. böylece 3 dersi birlikte ilerletirsin. ama aynı gün çalışmana gerek yok. mesela pazartesi, salı matematik; çarşamba, perşembe tarih; cuma, cumartesi coğrafya pazar da tatil yaparsın. vatandaşlığı en son çalışırsın sınava yakın biraz ezber olduğu için bu 3 ders bittikten sonra çalışabilirsin. türkçeden konu eksiğin varsa eğer bunların arasına onu da eklersin. bu arada test çözmeyi unutma...

herkesin çalışma ve anlama düzeni farklıdır.örneğin ben hergün bir derse çalışarak sınava kadar bu şekilde devam edip kalan zamandada test çözmeyi düşünüyorum.

çok teşekkür ederimm.haftasonu bir dershaneye gidip iyi bir proğram çıkartmayı düşünüorum
ayrıca konu anlatımlı setlerden almayı düşünüorum umarım elimiz boş çıkmaz

canım 5 ders var çalışacağın. Türkçeye başla bence aslında soruların çoğu anlam bilgisi olduğu için test çöz düzenli olarak. Bunun yanında matematik başla derim ben. Aslında ders ders gitmezsen daha iyi olur. Kendine iyi bir plan yap mesela bir 3 ders üzerine plan yap matematik, tarih, coğrafya. Matematikten bir konu çalışırsın o konuyu iyice öğrenince tarihin bir konusunu çalışırsın, sonra coğrafyanın. Böylece 3 dersi birlikte ilerletirsin. Ama aynı gün çalışmana gerek yok. Mesela pazartesi, salı matematik; çarşamba, perşembe tarih; cuma, cumartesi coğrafya pazar da tatil yaparsın. Vatandaşlığı en son çalışırsın sınava yakın biraz ezber olduğu için bu 3 ders bittikten sonra çalışabilirsin. Türkçeden konu eksiğin varsa eğer bunların arasına onu da eklersin. Bu arada test çözmeyi unutma...

çok teşekkür ederim uzun uzun açıklayıcı bir şekilde anlatmışsın aslında ben matematik mezunuyum matematikte sorun yaşayacağımı sanmıorumen büyük sorunum sözel senin bu planına uyarsam sıkılmadan ilerlerim tekrardan teşekkür ederim

X