E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU2
-
aynı soruyu bana arkadaşımda sormuştu lise mezunu olarak pek tercih yok aslında bide düz lisemi meslek lisesimi oda var tabi ama önlisans mezunu olarak daha çok yer ve alan var tercih yapılcak benim düşüncem bu arkadaşımda önlisanstan girmeyi mantıklı buldu ama siz nasıl düşünürsünüz bilemem ama bence sitelerde araştırma yapın dogru kararı siz verirsiniz
ön lisans mezunu iken lise mezunu olarak sınava başvuru yapabiliyor musun?
Ben şuan açıköğretim okuyorum, iktisat okuduğum için 2010da 2.yılım bitiyor kısmetse,lise mezunu olarak kafama yatarsa önlisans diploması almicam ama arkadaşlar önlisans dediği için büyük ihtimalle önlisans diplomamı alıp,kpssye önlisans olarak gircem.
lise mezunu ile ön lisans arasında fark olmalı zaten
umarım başarırsın
kesinlikle ön lisans.bende 2010da halkla iilişkiler ön lisan mezunu olarak girmeyi düşünüyorum ama nasıl nerden başlıcam çalışmaya bilmiyorum.hem iş hem a.ö dersleri hemde kpss hazırlanma çok yoğun olacak.sen kurs alıcakmısın hangi yayından ve ilk olarak hangi derslerden başlıcaksın.
ön lisans mezunu iken lise mezunu olarak sınava başvuru yapabiliyor musun?
Arkadaşlar seneye yani 2010 da kpssye girmek istiyorum,çalışmak istiyorum ve bir güvencem olsun istiyorum bu yüzden kpssye gireceğim fakat atanma sorunu olduğu için hangi türden girersem daha çabuk atanırım diye araştırma yapıyorum ona göre de,şuan 2.sınıfa yeni geçtim kısmetse alttan dersim olmadan 2. sınıfı bitirmeyi düşünüyorum fakat iktisat okuduğum için ve iktisat lisans diye geçtiği için atanamam diye korkuyorum ya da şansım düşük olursa diye birşey söz konusu olursa önlisans diplomamı almicam direk lise mezunu olarak sınava gireceğim ama yok önlisans kpssinden daha kolay atanmam olursa önlisans diplomamı alcam.Ben o yüzden böyle bir konu açtım,hangisinden atanma şansım yüksek.Umarım doğru anlaşılmışımdır,aklıma takıldı da ayrıntılı anlatayım dedim:)
bambusi pek fikrim yok. bence lise mezunu olarak şansınızı deneyin önce. öğrenciyken sınava girebiliyorsunuz nasıl olsa.
iktisatta önlisans var mıydı? onu pek anlamadım.
pembe_beta Alıntı:
..açelya.. kullanıcısından alıntı
Arkadaşlar seneye yani 2010 da kpssye girmek istiyorum,çalışmak istiyorum ve bir güvencem olsun istiyorum bu yüzden kpssye gireceğim fakat atanma sorunu olduğu için hangi türden girersem daha çabuk atanırım diye araştırma yapıyorum ona göre de,şuan 2.sınıfa yeni geçtim kısmetse alttan dersim olmadan 2. sınıfı bitirmeyi düşünüyorum fakat iktisat okuduğum için ve iktisat lisans diye geçtiği için atanamam diye korkuyorum ya da şansım düşük olursa diye birşey söz konusu olursa önlisans diplomamı almicam direk lise mezunu olarak sınava gireceğim ama yok önlisans kpssinden daha kolay atanmam olursa önlisans diplomamı alcam.Ben o yüzden böyle bir konu açtım,hangisinden atanma şansım yüksek.Umarım doğru anlaşılmışımdır,aklıma takıldı da ayrıntılı anlatayım dedim:)
canım iktisat bölümü mezunu almıyorlarmış evet sende o yüzden 3001 den tercih yapacaksın. sana şöyle söyleyeyim 3001in puanları 79-80 e kadar düşüyor.tabi bu puanlara düşmesi iki seneyi buluyor ama yinede düşüyor. atanma şansın çok daha yüksek. sayısalcıymışsın madem bu senin için avantaj çünkü kpss de sayısal yapanlar çok daha az. sözelleride ezberleyip halledebilirsin.allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?