pembe_beta Alıntı:
..açelya.. kullanıcısından alıntı
Arkadaşlar seneye yani 2010 da kpssye girmek istiyorum,çalışmak istiyorum ve bir güvencem olsun istiyorum bu yüzden kpssye gireceğim fakat atanma sorunu olduğu için hangi türden girersem daha çabuk atanırım diye araştırma yapıyorum ona göre de,şuan 2.sınıfa yeni geçtim kısmetse alttan dersim olmadan 2. sınıfı bitirmeyi düşünüyorum fakat iktisat okuduğum için ve iktisat lisans diye geçtiği için atanamam diye korkuyorum ya da şansım düşük olursa diye birşey söz konusu olursa önlisans diplomamı almicam direk lise mezunu olarak sınava gireceğim ama yok önlisans kpssinden daha kolay atanmam olursa önlisans diplomamı alcam.Ben o yüzden böyle bir konu açtım,hangisinden atanma şansım yüksek.Umarım doğru anlaşılmışımdır,aklıma takıldı da ayrıntılı anlatayım dedim:)
canım iktisat bölümü mezunu almıyorlarmış evet sende o yüzden 3001 den tercih yapacaksın. sana şöyle söyleyeyim 3001in puanları 79-80 e kadar düşüyor.tabi bu puanlara düşmesi iki seneyi buluyor ama yinede düşüyor. atanma şansın çok daha yüksek. sayısalcıymışsın madem bu senin için avantaj çünkü kpss de sayısal yapanlar çok daha az. sözelleride ezberleyip halledebilirsin.allah yardımcın olsun