• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kpss de atanma hakkında

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

lise mezunumu yoksa aöf iktisat önlisans mezunu olarak mı atanma şansım yüksek?

• lise mezunu

OY: 6 16,7%
  • aöf iktisat önlisans mezunu

OY: 31 86,1%

• Ankete Katılan
    36
E

EU2

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,ben şunu çok merak ediyorum,fikri olan yorum yazabilir mi acaba
lise mezunu olarak mı yoksa açıköğretim iktisat önlisans mezunu olarak mı atanma şansım yüksek? Şİmdiden teşekkürler

aynı soruyu bana arkadaşımda sormuştu lise mezunu olarak pek tercih yok aslında bide düz lisemi meslek lisesimi oda var tabi ama önlisans mezunu olarak daha çok yer ve alan var tercih yapılcak benim düşüncem bu arkadaşımda önlisanstan girmeyi mantıklı buldu ama siz nasıl düşünürsünüz bilemem ama bence sitelerde araştırma yapın dogru kararı siz verirsiniz

aynı soruyu bana arkadaşımda sormuştu lise mezunu olarak pek tercih yok aslında bide düz lisemi meslek lisesimi oda var tabi ama önlisans mezunu olarak daha çok yer ve alan var tercih yapılcak benim düşüncem bu arkadaşımda önlisanstan girmeyi mantıklı buldu ama siz nasıl düşünürsünüz bilemem ama bence sitelerde araştırma yapın dogru kararı siz verirsiniz

öncelikle yorumun için teşekkürler:)
aslında ben de önlisan olarak düşünüyordum fakat araştırmalarımın sonucunda,önlisans düzeyinde iktisat olmadığı için (lisans olarak geçiyormuş), bu konuda sadece bir yer seçiyorlarmış o da "meslek yüksekokullarının herhangi bir programından mezun olmak" olan 3001 kodu seçilebiliyor.. yabancı dil ağırlıklı lise mezunuyum.Önlisan düzeyinde istiyorum fakat atanma şansım hangisinde daha fazla ise ondan gircem,çok kararsızım. bu konuda da bilgilerinizi,yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar

Son düzenleyen: Moderatör:
ankete katılacak ve bildiklerini paylaşacak başka arkadaşlar yok mu?

ön lisans mezunu iken lise mezunu olarak sınava başvuru yapabiliyor musun?

ön lisans mezunu iken lise mezunu olarak sınava başvuru yapabiliyor musun?

Ben şuan açıköğretim okuyorum, iktisat okuduğum için 2010da 2.yılım bitiyor kısmetse,lise mezunu olarak kafama yatarsa önlisans diploması almicam ama arkadaşlar önlisans dediği için büyük ihtimalle önlisans diplomamı alıp,kpssye önlisans olarak gircem.

Ben şuan açıköğretim okuyorum, iktisat okuduğum için 2010da 2.yılım bitiyor kısmetse,lise mezunu olarak kafama yatarsa önlisans diploması almicam ama arkadaşlar önlisans dediği için büyük ihtimalle önlisans diplomamı alıp,kpssye önlisans olarak gircem.

lise mezunu ile ön lisans arasında fark olmalı zaten

umarım başarırsın

lise mezunu ile ön lisans arasında fark olmalı zaten

umarım başarırsın

evet , ben de atanma konusunda hangisinin daha iyi olduğunu merak ediyorum bir de ben açıköğretim iktisat mezunu olacağım bu bölümden atanma şansım ne? Bunları merak ediyorum düşükse de hiç önlisans diploması almayıp aöf 3. sınıfa devam edicem lise mezunu olarak giricem sınava da

Arkadaşlar seneye yani 2010 da kpssye girmek istiyorum,çalışmak istiyorum ve bir güvencem olsun istiyorum bu yüzden kpssye gireceğim fakat atanma sorunu olduğu için hangi türden girersem daha çabuk atanırım diye araştırma yapıyorum ona göre de,şuan 2.sınıfa yeni geçtim kısmetse alttan dersim olmadan 2. sınıfı bitirmeyi düşünüyorum fakat iktisat okuduğum için ve iktisat lisans diye geçtiği için atanamam diye korkuyorum ya da şansım düşük olursa diye birşey söz konusu olursa önlisans diplomamı almicam direk lise mezunu olarak sınava gireceğim ama yok önlisans kpssinden daha kolay atanmam olursa önlisans diplomamı alcam.Ben o yüzden böyle bir konu açtım,hangisinden atanma şansım yüksek.Umarım doğru anlaşılmışımdır,aklıma takıldı da ayrıntılı anlatayım dedim:)

kesinlikle ön lisans.bende 2010da halkla iilişkiler ön lisan mezunu olarak girmeyi düşünüyorum ama nasıl nerden başlıcam çalışmaya bilmiyorum.hem iş hem a.ö dersleri hemde kpss hazırlanma çok yoğun olacak.sen kurs alıcakmısın hangi yayından ve ilk olarak hangi derslerden başlıcaksın.

kesinlikle ön lisans.bende 2010da halkla iilişkiler ön lisan mezunu olarak girmeyi düşünüyorum ama nasıl nerden başlıcam çalışmaya bilmiyorum.hem iş hem a.ö dersleri hemde kpss hazırlanma çok yoğun olacak.sen kurs alıcakmısın hangi yayından ve ilk olarak hangi derslerden başlıcaksın.

Merhaba,ben şimdilik kursa gitmeyi düşünmüyorum.Özellikle sözel derslere çalışmayı planlıyorum çünkü benim bölümüm sayısal olduğu için sözel bilgim çok az.Geçen yıl lise düzeyinde girmiştim onun için kapadokya yayınevinin bir kitabı var bende hem önlisans hem de lise düzeyi için bu yüzden şimdilik kitap almayı düşünmüyorum ve eksiklikleri de internette ders anlatan siteler var oralardan tamamlamayı düşünüyorum ama deneme türü şeyler alabilirim.Sen ne yapmayı planlıyorsun?Bence en kısa zamanda kendine bir plan çıkar bu kadar yoğunluk arasında zor olacak senin için ama planın olursa ne zaman ne yapacağını bilirsin.

Bende lise mezunu olarak girmiştim geçen yıl ama lise mezunları için açılan kadrolar o kadar düşük ki :çok üzgünüm: Çoğu yer 1 kişi alıyo zaten o bi kişinin sen olacağın ne malum? Ancak çok yüksek bi puan alman gerekir....

Bence iki yıllıkta olsa üniv. mezunu olarak gir kadrolar daha fazla oluyo yerimseniben

ben lise mezunu olarak işaretledim canım

belki bilgi eksikliğim vardır düzelt

ön lisansların sınavı bayağı bayağı lisans kadar zor oluyor ve yüksek puan alması biraz zorlaşıyor ama açık hangisinde daha çok onu bilmeden yazıyorum. lise ise sorular kolay sınavan giren potansiyel ise liseyi zor zar bitirmiş ya da çok uzun zaman önce veya dışarıdan bitirmiş kitle diye düşünüyorum. bu yüden örgün eğitimden çıkıp lise düzeyi olursa yüksek puan alması daha kolay ve memur olarak atanması daha basit olacak gibi geliyor bana.

lisans mezunuyum..

o yüzden konuya dair bir fikrim yok ve yanlış bilgi verip yanıltmak istemem...

saygılar..

arkadaşlar kesinlikle önlisans olarak girmenizi tavsiye ediyorum. lisede atama puanları 95 lerde kalırken önlisansta bu puan 79 lara kadar düşüyor. bölüm bazında ise dahada çok düşüyor 73 leri gördüğü oluyor.
sınav zor tamam ama çalışılırsa yapılmayacak değil. illa kursa gitmeyede gerek yok evde düzenli bir şekilde çalışabilirsiniz zamanınız çok nasılsa.
ben halkla ilişkiler mezunuyum. geçen sene son üç ay evde çalıştım çok yoğunda çalışmadım ve 84 aldım. bölümümden de alım var ve şuan puanlar 86- 85 e kadar düştü.
zor değil gerçekten isterseniz başarırsınız. önlisans olarak şansınız daha yüksek.kaydirigubbakcemile5

Arkadaşlar seneye yani 2010 da kpssye girmek istiyorum,çalışmak istiyorum ve bir güvencem olsun istiyorum bu yüzden kpssye gireceğim fakat atanma sorunu olduğu için hangi türden girersem daha çabuk atanırım diye araştırma yapıyorum ona göre de,şuan 2.sınıfa yeni geçtim kısmetse alttan dersim olmadan 2. sınıfı bitirmeyi düşünüyorum fakat iktisat okuduğum için ve iktisat lisans diye geçtiği için atanamam diye korkuyorum ya da şansım düşük olursa diye birşey söz konusu olursa önlisans diplomamı almicam direk lise mezunu olarak sınava gireceğim ama yok önlisans kpssinden daha kolay atanmam olursa önlisans diplomamı alcam.Ben o yüzden böyle bir konu açtım,hangisinden atanma şansım yüksek.Umarım doğru anlaşılmışımdır,aklıma takıldı da ayrıntılı anlatayım dedim:)

canım iktisat bölümü mezunu almıyorlarmış evet sende o yüzden 3001 den tercih yapacaksın. sana şöyle söyleyeyim 3001in puanları 79-80 e kadar düşüyor.tabi bu puanlara düşmesi iki seneyi buluyor ama yinede düşüyor. atanma şansın çok daha yüksek. sayısalcıymışsın madem bu senin için avantaj çünkü kpss de sayısal yapanlar çok daha az. sözelleride ezberleyip halledebilirsin.allah yardımcın olsun:1hug:

pek fikrim yok. bence lise mezunu olarak şansınızı deneyin önce. öğrenciyken sınava girebiliyorsunuz nasıl olsa.
iktisatta önlisans var mıydı? onu pek anlamadım.

bambusi pek fikrim yok. bence lise mezunu olarak şansınızı deneyin önce. öğrenciyken sınava girebiliyorsunuz nasıl olsa.
iktisatta önlisans var mıydı? onu pek anlamadım.

bambusi ben açıköğretim iktisat (4 yıllık) okuyorum ve 2. yılın sonunda önlisans diploması alıp ister 3. sınıfına devam edersin ister de yeter bu kadar diyip bırakabilirsin karar senin,onlar da sana böyle bir şans veriyorlar,önlisans diploması alabiliyorsun yani.

pembe_beta Alıntı:
..açelya.. kullanıcısından alıntı

canım iktisat bölümü mezunu almıyorlarmış evet sende o yüzden 3001 den tercih yapacaksın. sana şöyle söyleyeyim 3001in puanları 79-80 e kadar düşüyor.tabi bu puanlara düşmesi iki seneyi buluyor ama yinede düşüyor. atanma şansın çok daha yüksek. sayısalcıymışsın madem bu senin için avantaj çünkü kpss de sayısal yapanlar çok daha az. sözelleride ezberleyip halledebilirsin.allah yardımcın olsun

anladım,çok teşekkür ederim.

canım lise mezunuyken 90 civarı ve özellikle yukarısında alırsan ,yerleşme şansın fazla..ki memurlukta derece yükseltme diye bir şey var..eğer ki memur olup yine aöf ni bitirip dereceni arttırsan kamunun kendi içinde daha yüksek bir yere atanma yerleşme şansın oluyor..

ama sen aöf yi bitirip önlisans ya da lisans olursan ve kpss ye girersen ki..kademe arttıkça soruların zorluğu feciiii artıyor..yani lisans mezunu ile lise mezunu soruları gözle görülür derecesinde farklı.....

tabi şunu da unutmamak lazımdır ki..lisans mezunu olup da 85 ve üstü alırsan kesin yerleşirsin..tabii almak o kadar kolay değil...
başarılar..

Back