Kpss-çözemediğimiz sorular-gk/gy

Anladım canım çok teşekkürler, ben kalıcı kar sımırında yükseltinin etkisi olur diye düşündüm ama mutlak konumla ilgili dediğin gibi..düşünemedim akdeniz karadeniz farkını, çok teşekkürler cevabın için

rica ederim tatlım , kolay gelsin :)

şu soruda bi gariplik yok mu ben mi yanlış anlıyorum kızlar bi bakar mısınız lütfen,

soru:
Cumhuriyet'in ilk yıllarından günümüze kadar Türkiye hızlı bir sanayileşme süreci geçirmiş fakat yeterli düzeye ulaşamamıştır.

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'deki sanayileşmeyi olumsuz etkileyen faktörlerden biri değildir?

a ham madde yetersizliği
b enerji ihtiyacı
c yetersiz işgücü
d sermaye yetersizliği
e ulaşım faaliyetlerinin gelişmemiş olması

yani soruya bakılırsa hepsi olumsuz etkilemiyor mu

Canım bana c gibi geldi. Ne de olsa işgücü her zaman fazla bizim memlekette :)

İşte Türkiye’de sanayileşmeyi olumsuz etkileyen bir sebep değil işgücü yetersizliği . Yani işgücü yetersizliği bir sebep ama Türkiye’de sebep bu değil. Soruda Türkiye’yi sormuş.

İşte Türkiye’de sanayileşmeyi olumsuz etkileyen bir sebep değil işgücü yetersizliği . Yani işgücü yetersizliği bir sebep ama Türkiye’de sebep bu değil. Soruda Türkiye’yi sormuş.
nasıl yani? işgücü yetersiz olursa sanayide çalışacak kişi sayısı da yetersiz değil midir ben mi yanlış anlıyorum ?

nasıl yani? işgücü yetersiz olursa sanayide çalışacak kişi sayısı da yetersiz değil midir ben mi yanlış anlıyorum ?
Hayır sen doğru anlıyorsun da Türkiye’de işgücü yetersiz değildir tam tersi fazladır bile. Dolayısıyla Türkiye’de sanayiyi olumsuz etkileyen faktörler arasında işgücü yetersizliği yer almaz.

şu soruda hata yok mu?

soru:

Adana ( Yumurtalık )- Su gözü, Zonguldak-Çatalağzı gibi santrallerde kullanılan enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

a linyit
b dalga
c biyokütle
d taşkömür
e rüzgar

kızlar Adana Yumurtalık bölgesinde linyit diye biliyorum hatta ithal kömür
Zonguldakta taşkömür diye biliyorum hatta demir sanayi buraya getirir hammaddeleri çünkü demirin enerji kaynağıdır.

soru yanlış mı? yoksa benim bilmediğim Adanada taşkömür mü var?

soru anormal sorulmuş sınavda çıksa hepsi geçerli der boş bırakırım yada F şıkkı hepsi olsa işaretlerdim

soru anormal sorulmuş sınavda çıksa hepsi geçerli der boş bırakırım yada F şıkkı hepsi olsa işaretlerdim
Ama özellikle Türkiye ile ilgili bilgi verilmiş ve soruda Türkiye sorulmuş. Genel olarak sanayiyi olumsuz etkileyen şeyler sorulmamış ki.

hadi kızlar el atalım soruya :)

Senin için araştırdım, Adana yumurtalık bölgesinde ithal kömür diyorsun ya hani, o ithal kömür taşkömürü imiş.
Bn video izleyerek çalışıyorum, orada linyit kömür diyordu, o zmn hata yaptılar ya da bn bişy kaçırdım çalışırkn, tşkler

taze taptaze 1 matematik sorusuyla geldim kızlar hadi bi el atalım

1. boş bir havuzu A musluğu tek başına 12 saatte dolduruyor. B musluğu, A musluğunun 1 saatte doldurduğu suyu 3 saatte boşaltıyor, Havuz boş iken A ve B birlikte açılıyor.

Kaç saat sonra havuzun dolu kısmı boş kısmının 5 katı olur?

Kusura bakmayın, çivi yazısı kullanıyorum da hâlâ
İfade edemediğim yer olmuşsa sorabilirsiniz :)

Eklentiler

• _20171031_200245.JPG
    31 KB · Görüntüleme: 47
  • _20171031_200308.JPG
    17,7 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…