canım orman üst sınırı dediği şey ormanların başlama noktası, bu mutlak konum ile alakalı, yanlış hatırlamıyorsam karadenizde ormanlar deniz seviyesinden başlıyordu
gündüz süresi uzunluğu da mutlak konum, kuzeyden güneye doğru artardı
yaz turizmi süresi de mutlak konum çünkü antalya ekvatora daha yakın daha sıcak
yıllık yağış miktarı aslında bu mutlak konumla alakalı değil, bitki örtüsü-rüzgarlar-konum- yani bi çok nedeni var
kalıcı kar sınırı da orman üst sınırı gibi mutlak konumla alakalı, mesela karadeniz de 400 metrede iken akdenizde 1200 metrededir gibi...
rica ederim tatlım , kolay gelsin :)Anladım canım çok teşekkürler, ben kalıcı kar sımırında yükseltinin etkisi olur diye düşündüm ama mutlak konumla ilgili dediğin gibi..düşünemedim akdeniz karadeniz farkını, çok teşekkürler cevabın için
Canım bana c gibi geldi. Ne de olsa işgücü her zaman fazla bizim memlekette :)şu soruda bi gariplik yok mu ben mi yanlış anlıyorum kızlar bi bakar mısınız lütfen,
soru:
Cumhuriyet'in ilk yıllarından günümüze kadar Türkiye hızlı bir sanayileşme süreci geçirmiş fakat yeterli düzeye ulaşamamıştır.
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'deki sanayileşmeyi olumsuz etkileyen faktörlerden biri değildir?
a ham madde yetersizliği
b enerji ihtiyacı
c yetersiz işgücü
d sermaye yetersizliği
e ulaşım faaliyetlerinin gelişmemiş olması
yani soruya bakılırsa hepsi olumsuz etkilemiyor mu
c mi sorunun cevabı
Canım bana c gibi geldi. Ne de olsa işgücü her zaman fazla bizim memlekette :)
nasıl yani? işgücü yetersiz olursa sanayide çalışacak kişi sayısı da yetersiz değil midir ben mi yanlış anlıyorum ?İşte Türkiye’de sanayileşmeyi olumsuz etkileyen bir sebep değil işgücü yetersizliği . Yani işgücü yetersizliği bir sebep ama Türkiye’de sebep bu değil. Soruda Türkiye’yi sormuş.
Hayır sen doğru anlıyorsun da Türkiye’de işgücü yetersiz değildir tam tersi fazladır bile. Dolayısıyla Türkiye’de sanayiyi olumsuz etkileyen faktörler arasında işgücü yetersizliği yer almaz.nasıl yani? işgücü yetersiz olursa sanayide çalışacak kişi sayısı da yetersiz değil midir ben mi yanlış anlıyorum ?
soru anormal sorulmuşHayır sen doğru anlıyorsun da Türkiye’de işgücü yetersiz değildir tam tersi fazladır bile. Dolayısıyla Türkiye’de sanayiyi olumsuz etkileyen faktörler arasında işgücü yetersizliği yer almaz.
Ama özellikle Türkiye ile ilgili bilgi verilmiş ve soruda Türkiye sorulmuş. Genel olarak sanayiyi olumsuz etkileyen şeyler sorulmamış ki.soru anormal sorulmuşsınavda çıksa hepsi geçerli der boş bırakırım yada F şıkkı hepsi olsa işaretlerdim
doğru dyrsun cnm işte genellemeye aldım, şimdi anladım ama, tşkler :)Ama özellikle Türkiye ile ilgili bilgi verilmiş ve soruda Türkiye sorulmuş. Genel olarak sanayiyi olumsuz etkileyen şeyler sorulmamış ki.
hadi kızlar el atalım soruya :)şu soruda hata yok mu?
soru:
Adana ( Yumurtalık )- Su gözü, Zonguldak-Çatalağzı gibi santrallerde kullanılan enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
a linyit
b dalga
c biyokütle
d taşkömür
e rüzgar
kızlar Adana Yumurtalık bölgesinde linyit diye biliyorum hatta ithal kömür
Zonguldakta taşkömür diye biliyorum hatta demir sanayi buraya getirir hammaddeleri çünkü demirin enerji kaynağıdır.
soru yanlış mı? yoksa benim bilmediğim Adanada taşkömür mü var?
Senin için araştırdım, Adana yumurtalık bölgesinde ithal kömür diyorsun ya hani, o ithal kömür taşkömürü imiş.hadi kızlar el atalım soruya :)
Bn video izleyerek çalışıyorum, orada linyit kömür diyordu, o zmn hata yaptılar ya da bn bişy kaçırdım çalışırkn, tşklerSenin için araştırdım, Adana yumurtalık bölgesinde ithal kömür diyorsun ya hani, o ithal kömür taşkömürü imiş.
ah bi de açabilsem, net çok kötü, cvp doğru ama ikinci resmi gördümKusura bakmayın, çivi yazısı kullanıyorum da hâlâ
İfade edemediğim yer olmuşsa sorabilirsiniz :)
ama anlamadığım 5v/6 yı nerden bulduk?Kusura bakmayın, çivi yazısı kullanıyorum da hâlâ
İfade edemediğim yer olmuşsa sorabilirsiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?