Kpss-çözemediğimiz sorular-gk/gy

ama anlamadığım 5v/6 yı nerden bulduk?

Havuzun hacmine V demiştik. Soruda bizden istenen dolu kısmın boş kısmın 5 katı olması. Yani ;
boş kısma k dersek
Dolu kısım 5k olmalı

k + 5k = 6k (yapar Kadınlar Kulübünün 60. Yılı kutlu olsun falan neyse )

6k = V dersek

K = V/6

Dolu kısım = 5k = 5V/6
Boş kısım = k = V/6

tşk ederim cnm, benim kafa dağıldı iyice..

şu soruya bi bakar mısınız lütfen, bi hata mı var ben mi yanlış yapıyorum

bir de şu mat sorusu :)

I5-xI>EŞİT 3 ise eşitsizliği sağlayan en büyük negatif sayı kaçtır?

C--- yetersiz iş gücü. Biz almayada trnin iş gücünü kiskaniyoruz. Bizim burdakiler moruk, mecbur 67 yaşına kadar çalışmamız gerek. Genc nesil yok. Tr öylemi? Ohhh nesil dinamit gibi massallah

C--- yetersiz iş gücü. Biz almayada trnin iş gücünü kiskaniyoruz. Bizim burdakiler moruk, mecbur 67 yaşına kadar çalışmamız gerek. Genc nesil yok. Tr öylemi? Ohhh nesil dinamit gibi massallah
ben o soruyu çok tersten anlamıştım

evet cnm ben hızlı geçtim, önümüzdeki hafta vat ve tarih de bitiyor, baştan alacağım konuları :)
Vatandaşlığa daha hiç başlamadım ben de bütün dersleri bitirip sil baştan çalışmayı düşünüyorum

pofu senin için biraz araştırdım:) cevap veriyorum yalnız 1 :))
ayy cnm evet ya A şıkkı, ben galiba ters mantıkla anladım soruyu çok iyi bildiğim bişeyi yanlış okumak ya da anlamak, ayy sınavda yapmam inş, ALESde de yaptım bunu, sınav sonrası fark ettim, doğru bulup tersini işaretledim

Yapmazsın canım merak etme:) ama insan çok üzülüyor öyle durumlarda evet.

kızzllarrr yepyeni bi matematik sorusu ile karşınızdayım

Soru: Pozitif tam bölenlerinin toplamı 12 olan kaç doğal sayı vardır?

merakla yapacak kişiyi bekliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…