• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss-çözemediğimiz sorular-gk/gy

ama anlamadığım 5v/6 yı nerden bulduk?

Havuzun hacmine V demiştik. Soruda bizden istenen dolu kısmın boş kısmın 5 katı olması. Yani ;
boş kısma k dersek
Dolu kısım 5k olmalı

k + 5k = 6k (yapar Kadınlar Kulübünün 60. Yılı kutlu olsun falan neyse :D)

6k = V dersek

K = V/6

Dolu kısım = 5k = 5V/6
Boş kısım = k = V/6

Havuzun hacmine V demiştik. Soruda bizden istenen dolu kısmın boş kısmın 5 katı olması. Yani ;
boş kısma k dersek
Dolu kısım 5k olmalı

k + 5k = 6k (yapar Kadınlar Kulübünün 60. Yılı kutlu olsun falan neyse :KK70:)

6k = V dersek

K = V/6

Dolu kısım = 5k = 5V/6
Boş kısım = k = V/6

:D:D tşk ederim cnm, benim kafa dağıldı iyice..

şu soruya bi bakar mısınız lütfen, bi hata mı var ben mi yanlış yapıyorum
tarih soru.png

bir de şu mat sorusu :)

I5-xI>EŞİT 3 ise eşitsizliği sağlayan en büyük negatif sayı kaçtır?

şu soruda bi gariplik yok mu ben mi yanlış anlıyorum kızlar bi bakar mısınız lütfen,

soru:
Cumhuriyet'in ilk yıllarından günümüze kadar Türkiye hızlı bir sanayileşme süreci geçirmiş fakat yeterli düzeye ulaşamamıştır.

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'deki sanayileşmeyi olumsuz etkileyen faktörlerden biri değildir?

a ham madde yetersizliği
b enerji ihtiyacı
c yetersiz işgücü
d sermaye yetersizliği
e ulaşım faaliyetlerinin gelişmemiş olması

yani soruya bakılırsa hepsi olumsuz etkilemiyor mu :KK70:

C--- yetersiz iş gücü. Biz almayada trnin iş gücünü kiskaniyoruz. Bizim burdakiler moruk, mecbur 67 yaşına kadar çalışmamız gerek. Genc nesil yok. Tr öylemi? Ohhh nesil dinamit gibi massallah

C--- yetersiz iş gücü. Biz almayada trnin iş gücünü kiskaniyoruz. Bizim burdakiler moruk, mecbur 67 yaşına kadar çalışmamız gerek. Genc nesil yok. Tr öylemi? Ohhh nesil dinamit gibi massallah
ben o soruyu çok tersten anlamıştım :D

pofu pofu senin için biraz araştırdım:) cevap veriyorum yalnız 1 :))
ayy cnm evet ya A şıkkı, ben galiba ters mantıkla anladım soruyu :D çok iyi bildiğim bişeyi yanlış okumak ya da anlamak, ayy sınavda yapmam inş, ALESde de yaptım bunu, sınav sonrası fark ettim, doğru bulup tersini işaretledim :D:D

ayy cnm evet ya A şıkkı, ben galiba ters mantıkla anladım soruyu :KK70: çok iyi bildiğim bişeyi yanlış okumak ya da anlamak, ayy sınavda yapmam inş, ALESde de yaptım bunu, sınav sonrası fark ettim, doğru bulup tersini işaretledim :KK70::KK70:
Yapmazsın canım merak etme:) ama insan çok üzülüyor öyle durumlarda evet.

kızzllarrr yepyeni bi matematik sorusu ile karşınızdayım :D

Soru: Pozitif tam bölenlerinin toplamı 12 olan kaç doğal sayı vardır?

merakla yapacak kişiyi bekliyorum....

Back