- 18 Şubat 2010
- 15.961
- 19.847
- 498
hoş geldin cnm :)Bnde geldim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hoş geldin cnm :)Bnde geldim
Pusuda bekliyor gibi oldum ama:)) 1 d, 2 c gibi geldi bana1. Osmanlı devletinde halkın eğitimini sağlamak amacıyla, özgün eğitim kurumları dışında oluşturulan kurumlar arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
a cami
b tekke
c zaviye
d kahvehane
e sıbyan
2. -ülke hanedanın ortak malıdır
- ülke padişah ve oğullarına aittir
- kardeş katli vaciptir.
- yönetim hanedanın en yaşlı üyesinin hakkıdır.
Osmanlı devletinde süreç içerisinde benimsenen bu veraset anlayışlarının amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a şehzadelerin yönetim hakkını belirlemek
b adalet sistem,ini düzenlemek
c yönetimin sürekliliğini sağlamak
d yönetim şeklini değiştirmek
e osmanlı hanedanı içerisindeki hiyerarşiyi düzenlemek
hadi bakalım kızlar :)
olsun canım iyi yapıyosunPusuda bekliyor gibi oldum ama:)) 1 d, 2 c gibi geldi bana
1-E
2-C
Diyesim var :)
Ayrıca 1. soruda özgün değil de örgün olsa gerek diye düşünüyorum.
evet cnm bir de açıklarsan süper :)Yine bir cengaverlik yapıp 1-d 2-a diyorum :)
evet cnm bir de açıklarsan süper :)Yine bir cengaverlik yapıp 1-d 2-a diyorum :)
Birinci soruda d şıkkı dışındakiler hemen hemen aynı anlamda ifadeler gibi geldi bana. "Şöyle"nin anlamı daha farklı diye düşündüm.
İkinci soruda da teşhis mi intak mı ismini hatırlayamadığım bir sanat kullanılmış hem verilen cümlede hem a şıkkında.
evet cnm biraz sonra fark ettim :)İkinci soruda insana mahsus bir özellik cansız varlığa aktarılmış, neşeli gemi gibi, şanlı hilal gibi.
1)A
2)A
Aşağıdakilerden hangisinin Antalya bölümü ile Doğu Karadeniz Bölümü arasında farklılık göstermesi mutlak konum ile açıklanamaz?
A-) orman üst sınırı
B-) gündüz süresi uzunluğu
C-) yaz turizmi süresi
D-) yıllık yağış miktarı
E-) kalıcı kar sınırı
Arkadaşlar cevap d verilmiş, anladım ama e de olamaz mı? Kalıcı kar sınırı yükseltiyle ilgili değil mi daha çok, enlem etkili mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.. herkese başarılar :))