KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Cewapları alalım ben yapamadım :)

Eklentiler

• 20180303_203926-2064x1161.jpg
    20180303_203926-2064x1161.jpg
    31,9 KB · Görüntüleme: 36
Cewapları alalım ben yapamadım :)
cvp 43

a nın 3/5 inci kuvvetini al, a=3 üssü 3/5 olur
b nin 4/7 inci kuvvetini al b=2 üssü 4/7 olur

burdan devam edersek : aüssü 5 = 3üssü3 ve b üssü 7= 2 üssü 4 olur bu da 16+27 =43

cvp 43

a nın 3/5 inci kuvvetini al, a=3 üssü 3/5 olur
b nin 4/7 inci kuvvetini al b=2 üssü 4/7 olur

burdan devam edersek : aüssü 5 = 3üssü3 ve b üssü 7= 2 üssü 4 olur bu da 16+27 =43
Anlamadım kuzum :KK43:

hıımm eksiklerin varsa cnm deneme yapma istersen, hem moralin bozulmasın hem de daha çok soru çözersin.. bence konu sıralamasına takılma ben de mesela 20. yy osmanlıda kaldım ama atladım orayı çağdaşa geçtim, kendini nasıl ii hissedeceksen öyle yap

Eksiklerim var ama denemeler de iyi oluyor sanki canım tekrar gibi oluyor.. haftada 2 denemeye geçecektim 1le devam edeyim diyorumm

Sırayı bozma bence elisya
İnkılap daha kolay Osmanlı gibi çok savaş tarih padişah anlaşmalar yok.

Ama Osmanlı binlerce tekrar gerekiyor.

Aslında şöyle oldu, tarih tekrarına bi kaç kez başlayıp bıraktığım için ilk türk devletlerini 2 kez tekrar etmiş oldum, osmanlıyı da 1 kez ama inkilapa hiç sıra gelmedi.. o yüzden onu öne almak istedim, en son eylülde çalışıyordum inkilapa çünkü, tamamen unuttum denemelerde hep boş bırakıyorum.. zaten ünide bile inkilaptan dd almış insanım :KK70:

günün özeti;

vatandaşlık yürütme çalışıldı + test+ çıkmış sorular çözüldü ( 5 tane daha çıkmış sorular testi var :KK70: ) + mat karakutu kesir problemlerinden 2 test çözüldü + az önce tarih ve coğrafya branş denemeleri yaptım, tarih 9 dakka coğrafya 7.32 dakka sürdü, tarih 21d-2b-4y coğrafya 15 d-3y yaptım :KK70::KK70:

Kızımı uyuttuktan sonra
2 test Türkçe çözdüm.
Sonra Mart ayi planimi yaptım.
Ardından önümüzdeki hafta planimi.
Derken yoruldum devam etmeyeceğim.

Ben plan hazırlarken çok.zamanim gidiyor.
Ama şimdiye kadar yaptığım.planlarin yüzde 90 ona uydum. Çünkü çok ayrıntılı ve uygulanabilir planlar yapıyorum. Ondan plan yaparken 1 saatim gitmesine hiç üzülmüyorum :KK66:

burda kalsın...

Çok güzelEn Büyük TÜRKİYE:KK200:
Diğer kanala da abone oldum canım, teşekkürler..

Ya kızlar Türkçe netlerim yine çok kötü geldi, ama öyle zor ki pegemdeki sorular hayır cevaptan bile anlayamıyorum nerdeyse.. Kesinlikle başka bi deneme almam lazım, yine de netlerimin artması için türkçeden günde "en az" kaç soru çözmeliyim sizce, 1 ya da 2 paragraf testi çözüyordum ama yetersiz demek ki.. en az kaç olmalı, en az diyorum çünkü tarih tekrarı ve matematikteki eksik konularımla boğuşuyorum bu ara..önceliğim onlar ve okul için hazırlamam gereken 3 sunumum var..

IMG_0163.JPG
Mesela bu soru.. cevap b, ben c dedim.. tamam b yanlış biliyorum ama c nasıl doğru oluyor, c'ye nerede değinmiş ki.. çiçeklerden gereksinimleri doğrultusunda yararlandıklarına dair ben bir şey göremiyorum:KK43: son cümleyi gerekçe göstermiş ama son cümleden o anlamı çıkarmak bence çok saçma:/

Eki Görüntüle 2118772
Mesela bu soru.. cevap b, ben c dedim.. tamam b yanlış biliyorum ama c nasıl doğru oluyor, c'ye nerede değinmiş ki.. çiçeklerden gereksinimleri doğrultusunda yararlandıklarına dair ben bir şey göremiyorum:KK43: son cümleyi gerekçe göstermiş ama son cümleden o anlamı çıkarmak bence çok saçma:/
Bu çiçeklerin rengi gibi içeriğinde farklıdır cümlesinden , çiçeklerden gereksinimleri doğrultusunda yararlandıklarını çıkartıyoruz

Bir çiçekten diğerine gider cümlesinden ama her çiçekten yararlandıklarını çıkartamayiz. Öyle gibi duruyor ama yanıltma koymuşlar oraya. Ben de cevap b dedim yani.

Canım ben 4 Türkçe kitap bitirdim 5. Yi çözüyorum.

Yani şimdiye kadar baya soru çözdüm ve çok kitap okuyan biriyim. KPSS döneminde bile günlük 50 sayfa okuyorum, haftada bir kitaba denk geliyor. Bunu KPSS için yapmıyorum benim her zaman yaptığım birsey ama KPSS ye de faydası olsun diye bu dönem bırakmadım.

Buna rağmen son denemede 16 Türkçe netim cikti. Netlerim 15-25 arası değişiyor.

Bu arada dersane arkadaşım edebiyat öğretmeni aynı denemeden 20 neti cikti

Bence bir deneme gözünü korkutmasin, her deneme farklı format ve denemelerde özellikle Türkçe soruları bence ÖSYM formatında değiller.

Şimdi karakutu Türkçe çözüyorum ve cümleler paragraflar çok daha akıcı akılda kalıcı. Okurken birşeyler ogreniliyor. Ama piyasadaki denemeler, çok çok yoruyor sorular. Çoğu mantıklı.paragraflar değil.

Ben 2 haftadır günde 60 Türkçe 60 matematikle güne başlayıp, başka dersten devam ediyorum her gün. 60 soruyu da sınavdaki soru sayısının 2 katı diye kendim.belirledim.

Bende daha fazlası çok zaman alır, diğer derslere zaman kalmaz. Sen de sınava kadar günde bu kadar cozersen 140gun*60=8400 soru yapar Türkçe'den. Ve hiç azimsanacak bir rakam değil.

Bu çiçeklerin rengi gibi içeriğinde farklıdır cümlesinden , çiçeklerden gereksinimleri doğrultusunda yararlandıklarını çıkartıyoruz

Bir çiçekten diğerine gider cümlesinden ama her çiçekten yararlandıklarını çıkartamayiz. Öyle gibi duruyor ama yanıltma koymuşlar oraya. Ben de cevap b dedim yani.

Canım ben 4 Türkçe kitap bitirdim 5. Yi çözüyorum.

Yani şimdiye kadar baya soru çözdüm ve çok kitap okuyan biriyim. KPSS döneminde bile günlük 50 sayfa okuyorum, haftada bir kitaba denk geliyor. Bunu KPSS için yapmıyorum benim her zaman yaptığım birsey ama KPSS ye de faydası olsun diye bu dönem bırakmadım.

Buna rağmen son denemede 16 Türkçe netim cikti. Netlerim 15-25 arası değişiyor.

Bu arada dersane arkadaşım edebiyat öğretmeni aynı denemeden 20 neti cikti

Bence bir deneme gözünü korkutmasin, her deneme farklı format ve denemelerde özellikle Türkçe soruları bence ÖSYM formatında değiller.

Şimdi karakutu Türkçe çözüyorum ve cümleler paragraflar çok daha akıcı akılda kalıcı. Okurken birşeyler ogreniliyor. Ama piyasadaki denemeler, çok çok yoruyor sorular. Çoğu mantıklı.paragraflar değil.

Ben 2 haftadır günde 60 Türkçe 60 matematikle güne başlayıp, başka dersten devam ediyorum her gün. 60 soruyu da sınavdaki soru sayısının 2 katı diye kendim.belirledim.

Bende daha fazlası çok zaman alır, diğer derslere zaman kalmaz. Sen de sınava kadar günde bu kadar cozersen 140gun*60=8400 soru yapar Türkçe'den. Ve hiç azimsanacak bir rakam değil.

Canım çok teşekkürler, moralim çok düzeldi, ben de 60 çözmeye çalışayım en az 8400 çok iyi gerçekten

2 gunun ozeti
Tarih cagdas konu anlatimi calisildi 6 test cozuldu
Matematik denklem cozme problemleri calisildi 6 test cozuldu
Malesef cok az olmus boyle yazinca his hosuma gitmedinsaat erken olsaydi da keske biraz daha calisabilseydim ama malesef :KK43:

X