KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

ben önemli kısımları yazdım, sürekli tekrarla zaten aklında kalıyor, bilim adamları falan ben de not halinde, yanımda taşıyorum ve hep okuyorum, bu hafta mesela arazile-askerler-vergiler bunları okudum hep, yarından itibaren ise 17. yy da imzalanan antlaşmalar onları okuycam
ya bende o kısımlar iyi yine ama eser, bilim adamlar felan sıfır...
bi de sana bi şey soracağım; forum memurlarda gördüm matematik için büyük bozgun yaşayacaksınız eski kolay matematik soruları kalmamış demiş bazı mühendisler. sen de mi öyle düşünüyorsun pofu?

Ben de türkçede... nasıl sıkılıyorum var ya okurken boğuluyorum ya anlatamam kitabı kapatasım geliyor zaten çözmüyorum da türkçe ne zamandır ya. :KK43: bi dün çözdüm işte...

Osmanlı Kültür ve Medeniyeti bitirdim hem de yazarak tam tamına 6 saat sürdü, tarihin pusulasından. :KK70: Bir de bu bilimadamlarını, eserleri falan atladım en sondaki. Artık bayılacaktım yazmaktan... :KK43: Siz o kısımları ezberlediniz mi? bissürü bilim adamı, eseri, camisi şuyu buyu var ya..

Kitaplarım da gelmedi hala, yolda... Umarım yarın gelirler. :KK43:

Ben de yazdım ama benim zaten bildiğim şeyler hatırlamak amaçlı KPSS 2016 24 doğrum vardı.ama ben Roman okumam Osmanlı hanedanı kitapları okurdum meraktan sürekli Topkapı sarayına elimde notlarla gidip incelerdim tarih belgesellerine bayılırım yani bundan ötürü mantık kurma ilişkilendirme durumum iyi benim ama sadece tarih hayat kurtarmıyor denemede 6 tane mat yapıyorum

bi de sana bi şey soracağım; forum memurlarda gördüm matematik için büyük bozgun yaşayacaksınız eski kolay matematik soruları kalmamış demiş bazı mühendisler. sen de mi öyle düşünüyorsun pofu?
hayır, ne yapacaklar tübitak sorularını mı getircekler, en fazla orta ve zor olur ama zorluk dediğim şey mantık soruları gibi kelime oyunu yaparlar falan.. boşver onları sen, her kafadan bi ses çıkıyor, ben alese girdim geçen kasımda, sorular kolaydı gerçekten, sadece kelime oyunu vardı, netlerimi hatırlamıyorum ama fena değildim ki çok fazla çalışmamıştım, o seviyede olur bence.. bu yüzden bol bol problem ve mantık çözün

günün özeti;
tarih duraklama-çalıştım ve test çözdüm, mat karakutu 1 den 4 test, tr tüm sınavlarda çıkmış sözcükte anlam 20 soru

Kpss Tüyoları KPSS Türkiye 5.sinden

Arkadaşlar bilindiği gibi kamu personeli seçme sınavı bu yılda yapılacak.
Sınavda başarılı olmak için tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Ben şubat ayına kadar ücretli öğretmenlik yaptım. Şubat ayının son günlerinde gidip bir yurtta kaldım. Hazırlanmak için bir dersaneye yazıldım ve önümde mart, nisan, mayıs ve haziran olmak üzere 4 ay vardı.

Çok klişe bir söz vardır; Plansız çalışmayın denir. Evet Kesinlikle planlı yapılan çalışmalar plansız olarak yapılan 2 katı sürede ki çalışmalardan elde edilen verim kadardır. Yani plansız 4 saat çalışmaktansa planlı 2 saat çalışmak eşittir demek hata olmaz. Özellikle eğitim psikolojisi dersinden iyi anlıyorsanız insan psikolojisinin hatta fizyolojisinin "planlı" olduğunda çok daha verimli çalıştığı artık kanıtlanmış durumda.

Yaklaşık bir ayınız var. Bu bir ay kimine çok az kimine çok fazla gelebilir. Hatta bazıları son 3 ay çalışmak yeterli dese de uzun süreli ve aralıklı çalışma daha kalıcıdır ve hatırlanması daha kolaydır. Kalıcılık kpss öğrencileri için pek önemli değil gibi görünür, sınavdan sonra işime yaramayacak şekilde yanlış bir düşünce var ama bunu değil ikinci faydası yani hatırlanmasının daha kolay olması asıl size fayda getirecektir.

kpss tüyoları

Umarım şimdiye kadar iyi çalışmışsınızdır. Ben bu vakitlerde 3 farklı kaynağın Tüm eğitim bilimleri ve genel kültür-genel yetenek kaynaklarını bitirmiştim. Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Anayasa ve Eğitim bilimleri 3 farklı set çözdüm. Bunlardan ilki pegem, ikincisi yedi iklim, üçüncüsü ihtiyaç. Son bir ayım kaldığında çalışırken almış olduğum notlar dışında konu anlatım kitaplarımı kaldırdım ve sadece sorulara baktım.

Günde 8 saat çalışıyordum. Bazen 10 saat buluyordu. Zamanım azdı ve hiç bilgim yoktu sınavla alakalı.

Önce Tüm çıkmış soruları çözdüm. Özellikle tarih, matematik ve coğrafyada abartmıyorum banko 20 soru çıkmış sorularla birebir aynı çıkmış olduğunu farkettim.

Kesinlikle çıkmış soruları çözün. Sonra Her soru oranında soru çözdüm.

Şöyle ki; Mesela Türkçeden kaç soru çıkıyor? 30. 5 ile çarpıp günde 150 soru çözdüm Türkçeden.

Anayasadan kaç soru çıkıyor? 12. 5 ile çarpıp 60 soru çözdüm.

120 gk-gy sorusuna karşılık günde 600 soru çözdüm.

düşünün günde 600 soru demek 30 günde 18 bin soru eder. ders çalışırken ve konu sonu testlerini de çözdüyseniz toplamda 30 binden fazla soru çözmüş olursunuz ki bu da sizi 85 bandına çok rahat yaklaştıracaktır.

Daha önceki günlerde ne yaptığınızı bırakın artık bu vakitten sonrasını anlatın diyorsanız kısa keseyim

Arkadaşlar oturun önce bir plan yapın. Günde minimum 8 saat çalışın. Eksik konularınızı bir hafta içinde gecenizi gündüzünüze katarak tamamlayın. Olmadı 10 günde tamamlayın. Ama 10 günü geçmesin ki son 30 günde sadece soru çözün.

Günde 1 tane deneme çözün. deneme sizi çok yoracaktır. Ondan ötürü sabah erken kalkıp öğlene kadar denemelerinizi bitirin. Saat 2-3 gibi yani dinlendikten sonra artık tekrar soru çözün. Planınızı en zorlandığınız sorular üzerine yapın. Hangi ders size zor geliyorsa ona ağırlık verin. Sadece bir ay çalışacağınızı düşünüp konsantre olabilirsiniz. Çözemediğiniz sorular size sınavı kazandırır arkadaşlar. Çözdüklerinizi zaten sınavda da çözeceksiniz. Önemli olan çözemediklerinizi bulmak. Yani bi nevi çözemediğiniz soruları arayın soru çözerken ve mutlaka bir arkadaşınıza bir tanıdığa sorup öğrenin o konuyu.

Günde 600 soru çözmeye çalışın. Bu en az. Yani ne kadar çok çözerseniz o kadar iyi.

Bir de hep aynı soruları çözmeyin, farklı soru bankaları, farklı testler, farklı kaynaklar arayın bulun. Çünkü eğer sınav sizin hoşunuza giden kaynaklardan çıkmazsa ters köşe olursunuz.

Ben bazen 900 bazen 1300 soru çözerdim. İlk başlarda günde 400 soruyu zor çözerken son hafta 1350 soruya kadar çıkmıştım ki bunun 350 si matematikti.

Bu dediklerimi uygulayın eğer 15 gün sonra faydasını görürseniz belirtin size hızlı soru çözmekle alakalı da bir kaç tüyo vereyim inş.

----
Alıntıdır.

pofu pofu , dün gece bunu okumuştum uyurken :KK70: :KK70:

kızlar bazen şöyle iki şık arasında kalıyorum tarihte ve öbürü doğru çıkıyor ya, çok sinir...

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    89,2 KB · Görüntüleme: 40
Ya kargoda adresim yanlış gözüküyor mahalle numaram...!!! Halbuki ben doğru vermiştim. Neden şanssızım :KK43:

Canim her sene bir ders zor oluyor.
2016 da onlisansta mat zordu bana göre mesela
Artık şansımız bu sene hangisinden gelirse
Ama yapılmayacak kadar değil hicbiri
hayır, ne yapacaklar tübitak sorularını mı getircekler, en fazla orta ve zor olur ama zorluk dediğim şey mantık soruları gibi kelime oyunu yaparlar falan.. boşver onları sen, her kafadan bi ses çıkıyor, ben alese girdim geçen kasımda, sorular kolaydı gerçekten, sadece kelime oyunu vardı, netlerimi hatırlamıyorum ama fena değildim ki çok fazla çalışmamıştım, o seviyede olur bence.. bu yüzden bol bol problem ve mantık çözün
Mantığı denemeden denemeye cozuyorum, programım eklemem gerek artik

kızlar bazen şöyle iki şık arasında kalıyorum tarihte ve öbürü doğru çıkıyor ya, çok sinir...
c canim cevap
Ya kargoda adresim yanlış gözüküyor mahalle numaram...!!! Halbuki ben doğru vermiştim. Neden şanssızım :KK43:
Yarın kargoya ara, teslimat adresine bir yanlışlık olduğunu şöyle, dezelt adresi

Canim her sene bir ders zor oluyor.
2016 da onlisansta mat zordu bana göre mesela
Artık şansımız bu sene hangisinden gelirse
Ama yapılmayacak kadar değil hicbiri

Mantığı denemeden denemeye cozuyorum, programım eklemem gerek artik

c canim cevap

Yarın kargoya ara, teslimat adresine bir yanlışlık olduğunu şöyle, dezelt adresi
safransari cevap a diyor ama :KK43: ben de c yaptım...
bu arada hala aktarma gözüküyor ben nereyi arayıp da düzelttireceğim ki..? Hangi şubeye gittiğini de bilmiyorum:KK43:

bunun cvbı a mı?
şöyle düşün, din dil ırk ayrımı yapmamaları insanların isyan etmesini önler ama devlete bağlılık dğildir ve tarım için toprak verir yani hayrına değil aslında çünkü o dönemlerde sanayi yok, her hangi bi şey yok en çok tarım var, bu da üretimi arttırmak ve ekonomik olarak rahatlamak demek. bence böyle

benim de öyle, daha önceden biri benim adıma kargo yollamış sanırım hala çözemedim adresim çok alakasız bişeydi, sabah arayıp adresini düzelttir, ben 3 tür arıyorum artık adamlar benimle kanka oldu :KK70:

Günaydın kızlar
Dün plan ima uydum sayılır,
2 türkçe test eksik çözdüm onu da bugün tamamlayacagim.

Bugün tarih çözmek gerekiyordu ama kitabım elime ulaşmadı hala. Bm de yarım gün dil bilgisi yarım gün geometri testleri çözeceğim. Matematik ve turk eden de 80 er soru çözüp günü kapatırım inşallah.

Kolay gelsin çalışan arkadaslara

Karakutu kpss tarih kitabı yanlış gelmişti. Şimdi elime ulaştı.
Ama bunda da çağdaş tarih yok mufredatta olan konuyu nasil koymazlar sinir oldum.k

Kargom geldi kızlar! :KK70: Kitapları ben deneme olarak aldım sanıyordum ki fasikül şeklinde ama küçücük kitap halindeymiş ya :KK70: :KK43:

Kitaplar küçük defter boyutunda. Sorulara baktım yayınlara; detaylı inceleyemedim ama Monopol yayınlarının matematik sorularını beğendim; tam ösym standardı gözüküyor. Muhakeme yeteneği gerektiren soruları var. Tavsiye ediyorum. :)
bugün coğrafya, matematik çalışacağım bakalım. :)

Kargom geldi kızlar! :KK70: Kitapları ben deneme olarak aldım sanıyordum ki fasikül şeklinde ama küçücük kitap halindeymiş ya :KK70: :KK43:

Kitaplar küçük defter boyutunda. Sorulara baktım yayınlara; detaylı inceleyemedim ama Monopol yayınlarının matematik sorularını beğendim; tam ösym standardı gözüküyor. Muhakeme yeteneği gerektiren soruları var. Tavsiye ediyorum. :)
bugün coğrafya, matematik çalışacağım bakalım. :)
Ben o boyda almanya dikkat ediyorum ama ders denemeleri o boyutta hep
Çözerken ekim kitaba sığmıyor :KK66:

Ben o boyda almanya dikkat ediyorum ama ders denemeleri o boyutta hep
Çözerken ekim kitaba sığmıyor :KK66:
bi tek monopol yayınları kocaman aynı ösym nin kitapçığı gibi soru çözmek için kocaman alan bırakmışlar :) Bir de alırken kitap boyutu yazmıyordu ki :KK70: ben de normal sandım :KK70: Neyse...

bi tek monopol yayınları kocaman aynı ösym nin kitapçığı gibi soru çözmek için kocaman alan bırakmışlar :) Bir de alırken kitap boyutu yazmıyordu ki :KK70: ben de normal sandım :KK70: Neyse...
Yazilj oluyor aslinda sayfa sayısı ve boyutu
Çok severim öyle kitapları, matematik kitaplarında özellikle çözülecek alan olmayınca sinir oluyorum

Yargının şampiyon kitabını bitirdim o öyleydi mesela

soruda işlem hatası mı var sizce ya?
Cevap c diyor...

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    40,3 KB · Görüntüleme: 29
X