KPSS A'dan atanmak imkansiz mi?

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.129
1.018
Bir bakanlığa girmek istiyorum. Benim bölümümden 70 puanla alim olmuş. Herkes imkansız diyor. Yüksek bir YDS ve KPSS ile girebilir miyim sizce?

Bir bakanlığa girmek istiyorum. Benim bölümümden 70 puanla alim olmuş. Herkes imkansız diyor. Yüksek bir YDS ve KPSS ile girebilir miyim sizce?
Canım kpss a da direk atama olmadığı için, şartları taşıyorsan öncelikle kurum sınavına girersin, bölümünü bilmiyorum ama 70 puanla sınavlara girebilmek için alim sayısının yuksek olması gerekir yoksa 10 20 kişinin gireceği sınava 70 le zor çağırırlar bence ama tabi belli de olmaz.kurum sınavından da mülakata kaç kişiyi cagiracaklarsa o kadar kişi arasına girecek puan alman gerek, sonrası mülakatta ne sorarlarsa nasıl geçerse artik..asla imkansız değil tabiki ama iyi çalışman gerek yani özellikle kpss den iyi puan alirsan girme hakki elde ettiğin kurum sınavın o kadar çok olur

Taban puanı 70. Benim istediğim pozisyona birisi 70 ile yerleşmiş mesela çünkü fazla bilinmedik bi kadro. Ve 2 kişi aliyorlar. Allah nasip ederse KPSS ve YDSden 85 hedefliyorum. 85 alsam girme şansım nedir onu sormuştum aslında Okulumuza gelen bi memur yüksek bir YDS ile atanma olasiliginiz daha fazla demisti

sizinki farklı o zaman, başarılar diliyorum, 70 ile alınan yere 85 tabiki güzel puan gönlünüze gore güzel bir yere yerlesin inşallah

kpss a da fazla bilinmedik kadro yoktur, çok şart isteyen kadro vardır :) öncelikle yds niz var mı bilmiyorum ama bu gerçekten çok büyük avantaj eskiden yds istemeyen kurumlar bile giriş şartı olarak 70 üzeri yds istiyor kpss a grubuna hazırlanan çok kişinin yds puanı düşük olduğundan o kadrolara başvuramıyor ve düşük kpss puanlı+yüksek yds puanlı biri yerleşebiliyor. merkez uzmanı biri olarak şunu söyleyebilirim ki atanmak biraz da şans bir yıl bazı kurumlar çok yüksek sayıda alıma çıkar 70 kpss puanı ile bir biyoloji mezunu bile vergi müfettişi olabilirken (2014 yılında 5bin vergi müfettişi alındı) bazı yıllarda ise alım sayısı çok çok düşüktür çok yüksek puanla açıkta kalabilirsiniz (örneğin 2016 yılı) merak ettiğiniz konuları yazarsanız cevaplayabilirim

Teşekkürler öncelikle. Benim okuduğum bölümdeki çoğu insan özel sektör düşünüyor mesela. Ve bahsettigim kadroyu bilenler az. YDSye hazırlanıyorum suan 3.sınıfım. Hedefim hem KPSSden hem de YDSden 85 almak. İlk olarak YDSden başladım hazırlığa. KPSSyi her türlü hallederim

kesinlikle çok doğru ilerliyorsunuz yds yi 3-4. sınıflarda halledip mezun olduktan sonra sıkı bir çalışmayla kpss ye hazırlanmanızı tavsiye ederim. kpssyi sadece kpss olarak düşünmek de yanlış olur çünkü kurum sınavlarına ve mülakatlara girebilmek için sadece bir adım kpss. iktisat ve hukuka sıkı hazırlanmanızı tavsiye ederim özellikle iktisat bilmek ve yorumlayabilmek hem kurum sınavlarında hem de mülakatlarda oldukça işinize yarayacaktır, psikolojik olarak çok yıpratıcı bu süreçte umarım üst kurul ya da tcmb gibi bir kuruma yerleşebilirsiniz.

Teşekkür ederim ben Ticaret Bakanligi hedefliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…