KPSS-A 2014 günlüğüme beklerim kızlar***

ama iktisat ve muhasebe sözel deıl nasıl calısılcak

benim bilgilerim taze olduğundan o açıdan bi sıkıntım yok. ama zaten o dersleri gördü herkes ve yazarak çalışılınca bence hatırlanır. internet üzerinden o derslerin videoları vs izlenebilir, mutlaka bulunur bir yolu

ama iktisat ve muhasebe sözel deıl nasıl calısılcak

konu anlatımlı kitaplar var,önce konu okursun sonra o kitaptan test çözersin, en son geçmiş çıkmış soruları çözersin.ben böyle yapıcam ben de gitmiyorum dersaneye.pegem,beyaz kalem,ihtiyaç ve yargı yayınlarını öneriyorum.

peki kpss alandan sınava girersek kpss b den de tercih yapabiliyormuyuz? bu arada ben çalışmaya yeni başlıycam henüz kpss mantığını oturtamadım :)) bugün başlıcam inşallah :18:

peki kpss alandan sınava girersek kpss b den de tercih yapabiliyormuyuz? bu arada ben çalışmaya yeni başlıycam henüz kpss mantığını oturtamadım :)) bugün başlıcam inşallah :18:

bu konuda benim de net bi bilgim yok B grubu sınavına da ayrıca girmek gerekiyor mu yoksa A grubunda çözdüğümüz gy-gk ile düz memurluklara başvurabiliyor muyuz hiç hiç bilmiyorum bu sene sınava giren ve kpss konusunda benden bilgili olduğunu düşündüğüm bir arkadaşıma sordum, cevap verdiği zaman sizlerle de paylaşacağım
P3 puan türüyle düz memurluklara bölümümüz ne olursa olsun yerleşebiliyoruz ama P3 puan türünden alım çok yapılmıyor diye duymuştum, doğru-yanlış bilemem .. net bir bilgi elde edince yazarım, sizler de araştırın birşey öğrenirseniz bizimle de paylaşın

Son düzenleme:
Alandan düz memurlukla ilgili hepimizin aklında bir karışıklık var, biliyorum. biraz araştırma yaptım ve P3 puan türü düz memur alımlarında kullanılıyor, lisans mezunları için. yani sabahki oturum sonucu aldığımız puanımız. bununla ilgili şu şekilde bir yazı buldum:

KPSS B P3 Puanı: KPSS’de hesaplanan P3 Puanınızla 4001 kodlu (herhangi bir lisans mezunu olmak yeterlidir) kadrolara başvurabilirsiniz. Mezun olduğu lisans programına özel kadro bulamayan adaylar P3 puanlarıyla sadece herhangi bir lisans mezunu olma şartı arayan 4001 kodlu kadrolara başvurabilir. P3 puanını kullanan pek çok aday olduğu için geçmiş yıllarda 1. atamalarda 87-88 puanın altında atanmanın oldukça zor olduğunu görüyoruz. Bu puan 2. Atamalarda 85-86 civarında kalmaktadır. 3. Ve 4. Atamalarda genellikle taban puan 82-83’ün altına inmemektedir.. Her yıl yüzlerce kadronun da tercih edilmediği için boş kaldığı unutulmamalıdır. KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları
• Gümrük Müsteşarlığı
• Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
• Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
• Maliye Bakanlığı
• Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
• T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
• Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
• Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
• Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
• Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
• Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
• Orman Genel Müdürlüğü
• Gençlik Spor Genel Müdürlüğü
• Makina Kimya Endüstrisi
• Adalet Bakanlığı Adliyeler (Katiplik, Mübaşir, İnfaz koruma…) · Polilislik (POMEM) · TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş)

bu konuyla ilgili benim bildiğim de çift yıllarda tercih yapabilirsin.b grubu sadece sonu çift yıllarda tercih yapıyor.2013'ün sonu 13 tek olduğundan bu yıl ataması yok.2014te var.benim bildiğim böyle.kpss puanı 2 yıl geçerli olduğu için 2014te 2013 puanınla tercih yapabilirsin gibime geliyor.yanlışsa kusura bakmayın.birinden öğrenmemiz lazım bunu.b grubu hakkında çok bilgim yok ama çevreden duyduğum bunlar.

teşekkür ederim :) sık sık uğramayı düşünüyorum buraya çünkü birbirimize gaz veririz diye düşünüyorum herkese iyi çalışmalar :)

evet bende çift yılda atama oluyor diye biliyorum. 2014 için alana yeterince çalışamazsam sanırım kpss b ye yönelirim :S

teşekkür ederim :) sık sık uğramayı düşünüyorum buraya çünkü birbirimize gaz veririz diye düşünüyorum herkese iyi çalışmalar :)

uğra tabi, hep beraber çalışalım hoşgeldin aramıza

arkadaşımdan cevap geldi ve hemen sizinle paylaşıyorum:
cumartesi sabah biz zaten b grubu sınavımıza girmiş oluyoruz gy-gk. p3 de ona ait ve düz memurluklar için kullanılacak olan puanımız. başka bir sınava girmiyoruz. puanlar açıklandıktan sonra ister alan ister p3ten düz memurluk olarak tercih yapabiliyoruz atamalar da çift yıllarda yapılıyor b grubu için bildiğimiz gibi

hoşgeldiiin adını kokoş diye okuyasım geldi bilmiyorum okunuşu nasıl

Aynen öyle canım bakımda yaparım,kariyerde:)Matematiğim çok kötü olduğu için Antremanlarla Matematik Kitabı aldım ki matematiği sıfır olan herkese tavsiye ederim.Şu an 19. gündeyim.Biryandanda Türkçe çalışıyorum.Sizin topiğide hemen hemen baştan sona okudum.İnşallah bende artık aranızdayım.

okuduysan zaten her şeyi biliyorsundur anlatmama gerek yok sanırım
şimdiden başarılar bölüm ne senin??

Kızlar selam
ben ev taşıma telaşına girdim ondan pek nete giremez oldum
inşallah yeni evimden aranıza katılacağım

2014'ün kpss a grubu sınavına uygulanmasa bari bu elektronik bok.
Allah'ım yardım etsin kpssye uygulanmasın elektronik sınav denen şey!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…