- Konu Sahibi kitapkokusu
ben gitmiyorum hatta bir çoğumuz gitmiyoruz dersler aynı, hocalar aynı, kaynaklar aynı; gerek yok derhaneye. bence yeterince zorlarsak olur
ama iktisat ve muhasebe sözel deıl nasıl calısılcak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben gitmiyorum hatta bir çoğumuz gitmiyoruz dersler aynı, hocalar aynı, kaynaklar aynı; gerek yok derhaneye. bence yeterince zorlarsak olur
peki kpss alandan sınava girersek kpss b den de tercih yapabiliyormuyuz? bu arada ben çalışmaya yeni başlıycam henüz kpss mantığını oturtamadım :)) bugün başlıcam inşallah :18:
peki kpss alandan sınava girersek kpss b den de tercih yapabiliyormuyuz? bu arada ben çalışmaya yeni başlıycam henüz kpss mantığını oturtamadım :)) bugün başlıcam inşallah :18:
teşekkür ederim :) sık sık uğramayı düşünüyorum buraya çünkü birbirimize gaz veririz diye düşünüyorum herkese iyi çalışmalar :)Alandan düz memurlukla ilgili hepimizin aklında bir karışıklık var, biliyorum. biraz araştırma yaptım ve P3 puan türü düz memur alımlarında kullanılıyor, lisans mezunları için. yani sabahki oturum sonucu aldığımız puanımız. bununla ilgili şu şekilde bir yazı buldum:
KPSS B P3 Puanı: KPSSde hesaplanan P3 Puanınızla 4001 kodlu (herhangi bir lisans mezunu olmak yeterlidir) kadrolara başvurabilirsiniz. Mezun olduğu lisans programına özel kadro bulamayan adaylar P3 puanlarıyla sadece herhangi bir lisans mezunu olma şartı arayan 4001 kodlu kadrolara başvurabilir. P3 puanını kullanan pek çok aday olduğu için geçmiş yıllarda 1. atamalarda 87-88 puanın altında atanmanın oldukça zor olduğunu görüyoruz. Bu puan 2. Atamalarda 85-86 civarında kalmaktadır. 3. Ve 4. Atamalarda genellikle taban puan 82-83ün altına inmemektedir.. Her yıl yüzlerce kadronun da tercih edilmediği için boş kaldığı unutulmamalıdır. KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları
Gümrük Müsteşarlığı
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Maliye Bakanlığı
Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Orman Genel Müdürlüğü
Gençlik Spor Genel Müdürlüğü
Makina Kimya Endüstrisi
Adalet Bakanlığı Adliyeler (Katiplik, Mübaşir, İnfaz koruma ) · Polilislik (POMEM) · TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş)
ama bu yıl yani 2013te p3 puanıyla alım yok burası kesin.
evet bende çift yılda atama oluyor diye biliyorum. 2014 için alana yeterince çalışamazsam sanırım kpss b ye yönelirim :S
teşekkür ederim :) sık sık uğramayı düşünüyorum buraya çünkü birbirimize gaz veririz diye düşünüyorum herkese iyi çalışmalar :)
bu konuyla ilgili benim bildiğim de çift yıllarda tercih yapabilirsin.b grubu sadece sonu çift yıllarda tercih yapıyor.2013'ün sonu 13 tek olduğundan bu yıl ataması yok.2014te var.benim bildiğim böyle.kpss puanı 2 yıl geçerli olduğu için 2014te 2013 puanınla tercih yapabilirsin gibime geliyor.yanlışsa kusura bakmayın.birinden öğrenmemiz lazım bunu.b grubu hakkında çok bilgim yok ama çevreden duyduğum bunlar.
Bende geldim kızlar :)
hoşgeldiiin adını kokoş diye okuyasım geldi bilmiyorum okunuşu nasıl
Aynen öyle canım bakımda yaparım,kariyerde:)Matematiğim çok kötü olduğu için Antremanlarla Matematik Kitabı aldım ki matematiği sıfır olan herkese tavsiye ederim.Şu an 19. gündeyim.Biryandanda Türkçe çalışıyorum.Sizin topiğide hemen hemen baştan sona okudum.İnşallah bende artık aranızdayım.