KPSS-A 2014 günlüğüme beklerim kızlar***

hoşbulduk canım, gördüm çok teşekkür ederim :116:
iktisat mezunuyum şimdi çalışıyorum ama kpss ye giricem tekrar, sen neler yapıyorsun, staj yapıyormuşsun okuduğuma göre :KK9:
Nasıl gidiyor? :)

ben de iktisat mezunu olmaya çalışıyorum :KK9:
mezun olunca özel sektöre geçme ihtimalime karşılık bir tecrübe görünsün diye yapıyorum :KK53: aslında eğlenceli insanlarla çalışıyorum ama pek bişey yapmadığım için sıkılıyorum :KK50: bir an önce ay sonu gelsin istiyorum :KK50: sen nerde çalışıyorsun?

ben de iktisat mezunu olmaya çalışıyorum :KK9:
mezun olunca özel sektöre geçme ihtimalime karşılık bir tecrübe görünsün diye yapıyorum :KK53: aslında eğlenceli insanlarla çalışıyorum ama pek bişey yapmadığım için sıkılıyorum :KK50: bir an önce ay sonu gelsin istiyorum :KK50: sen nerde çalışıyorsun?

Ben özel bir şirkette finans uzmanı olarak çalışıyorum. Hem iş hem kpss zor oluyor ama sonu güzel olacak inş :KK8:
Tahmin edebiliyorum nasıl sıkıldığını :KK1: ama iş istesen de zaten 1 ayda ne kadar öğrenebilirsin ki? En güzeli etrafı gözlemlemek, çalışma ortamı nasıl, kültürü nasıl bunları anlamak. Bence güzel çağlarının son demlerindesin, tadını çıkar :21:

Ben özel bir şirkette finans uzmanı olarak çalışıyorum. Hem iş hem kpss zor oluyor ama sonu güzel olacak inş :KK8:
Tahmin edebiliyorum nasıl sıkıldığını :KK1: ama iş istesen de zaten 1 ayda ne kadar öğrenebilirsin ki? En güzeli etrafı gözlemlemek, çalışma ortamı nasıl, kültürü nasıl bunları anlamak. Bence güzel çağlarının son demlerindesin, tadını çıkar :21:

aaaah ah ne güzel :KK16: inşallah beraber başarırız :21: bütün gün boş boş oturuyorum turist gibi :KK53: sohbetlere dahil oluyorum arada, bikaç kişi var sohbet ettiğim, iş yapmamı istediklerinde mutlu oluyorum vakit geçiyor en azından ama iş verirler de yanlış bişey yaparım diye de korkuyorum :KK17: sabah 7:45 akşam 17:30 oturarak geçiyor vaktim :KK50: üzülüyorum, staj yapmasaydım o zaman bana kalacaktı :KK53:

aaaah ah ne güzel :KK16: inşallah beraber başarırız :21: bütün gün boş boş oturuyorum turist gibi :KK53: sohbetlere dahil oluyorum arada, bikaç kişi var sohbet ettiğim, iş yapmamı istediklerinde mutlu oluyorum vakit geçiyor en azından ama iş verirler de yanlış bişey yaparım diye de korkuyorum :KK17: sabah 7:45 akşam 17:30 oturarak geçiyor vaktim :KK50: üzülüyorum, staj yapmasaydım o zaman bana kalacaktı :KK53:

inşallah canımcım :) peki test kitabı falan alsan yanına bir şey diyorlar mı? Hem vakit geçer, hem ders çalışmış olursun :)

Sıkılmakta haklısın ama boşveer staj da biter gider ama CV ne yazdığın hep kalır :KK9:

inşallah canımcım :) peki test kitabı falan alsan yanına bir şey diyorlar mı? Hem vakit geçer, hem ders çalışmış olursun :)

Sıkılmakta haklısın ama boşveer staj da biter gider ama CV ne yazdığın hep kalır :KK9:

onu ben de düşündüm ama zaten bişey yapmıyorum tüm gün o zaman da oraya çalışmaya değil de kendi kafama göre takılmaya gitmişim gibi olacak, zaten 1 ay oradayım insanlarla zıtlaşmak istemiyorum, sessiz sakin bekliyorum, telefonumdan kitap okuyorum bazen, etrafımdakilerle sohbet ediyorum :KK14:

haklısın canım, tek düşündüğüm o :KK53: yeni mezundan tecrübe beklenilen bir memlekette yaşıyoruz malum :KK9: ben de mezun olunca ne iş olursa olsun çalışmak istiyorum, aileme yük olmak istemiyorum daha fazla :KK50:

onu ben de düşündüm ama zaten bişey yapmıyorum tüm gün o zaman da oraya çalışmaya değil de kendi kafama göre takılmaya gitmişim gibi olacak, zaten 1 ay oradayım insanlarla zıtlaşmak istemiyorum, sessiz sakin bekliyorum, telefonumdan kitap okuyorum bazen, etrafımdakilerle sohbet ediyorum :KK14:

haklısın canım, tek düşündüğüm o :KK53: yeni mezundan tecrübe beklenilen bir memlekette yaşıyoruz malum :KK9: ben de mezun olunca ne iş olursa olsun çalışmak istiyorum, aileme yük olmak istemiyorum daha fazla :KK50:

O da doğru, zaten 1 ay, insanlarla zıtlaşmaya değmez :)
Öyle böyle bir iş bulursun canım, güzel bir kuruma yerleşmek en güzeli :KK8: o yüzden çalışmayı bırakmayalım, dürtelim birbirimizi :KK4:

kaynaklarım:
-eşit ağırlık ve sayısal adaylar için matematik-geometri çözümlü soru bankası (pegem akademi)
-Türkçe çözümlü soru bankası (pegem akademi)
-coğrafya çözümlü soru bankası (pegem akademi)
-anayasa ve vatandaşlık soru bankası (pegem akademi)
-İktisat çözümlü soru bankası (murat)
-tarih konu anlatımlı (murat)
-iktisat/işletme konu anlatımlı (murat)
-makro konu anlatımlı (pegem akademi)
-para,banka ve kredi konu anlatımlı (pegem akademi)
-24 saatte vatandaşlık (ihtiyaç)
-24 saatte tarih (ihtiyaç)
-24 saatte coğrafya (ihtiyaç)
genel olarak pegem akademinin kitaplarını sevdim, murat sinir bozucu olabiliyor :KK53:
[/QUOTE,

merhaba canım
bende kpss 2014 e girmeyi düşünüyorum yukardakı kitapların ücreti nedir canım kaça mal oldu

kaynaklarım:
-eşit ağırlık ve sayısal adaylar için matematik-geometri çözümlü soru bankası (pegem akademi)
-Türkçe çözümlü soru bankası (pegem akademi)
-coğrafya çözümlü soru bankası (pegem akademi)
-anayasa ve vatandaşlık soru bankası (pegem akademi)
-İktisat çözümlü soru bankası (murat)
-tarih konu anlatımlı (murat)
-iktisat/işletme konu anlatımlı (murat)
-makro konu anlatımlı (pegem akademi)
-para,banka ve kredi konu anlatımlı (pegem akademi)
-24 saatte vatandaşlık (ihtiyaç)
-24 saatte tarih (ihtiyaç)
-24 saatte coğrafya (ihtiyaç)
genel olarak pegem akademinin kitaplarını sevdim, murat sinir bozucu olabiliyor :KK53:
[/QUOTE,

merhaba canım
bende kpss 2014 e girmeyi düşünüyorum yukardakı kitapların ücreti nedir canım kaça mal oldu

canım pegemleri kendi sitesinden indirimli olduğu bi dönemde aldım ama fiyatları hatırlamıyorum alalı çok olduğu için, siteye girip araştırabilirsin, kendi yayınlarında iyi indirimler olabiliyor.
son zamanlarda ihtiyaç konu anlatımlı coğrafya aldım o 17 tl idi. ama diğerleri alalı çok zaman geçtiği için hatırlamıyorum ne yazık ki :KK50: ama internet üzerinden alabileceğin tüm sitelerden araştırıp da almanı tavsiye ederim, kitap mağazalarından daha uygun fiyata geliyor :KK34:

canım pegemleri kendi sitesinden indirimli olduğu bi dönemde aldım ama fiyatları hatırlamıyorum alalı çok olduğu için, siteye girip araştırabilirsin, kendi yayınlarında iyi indirimler olabiliyor.
son zamanlarda ihtiyaç konu anlatımlı coğrafya aldım o 17 tl idi. ama diğerleri alalı çok zaman geçtiği için hatırlamıyorum ne yazık ki :KK50: ama internet üzerinden alabileceğin tüm sitelerden araştırıp da almanı tavsiye ederim, kitap mağazalarından daha uygun fiyata geliyor :KK34:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

sagol canım araştıracağım
bu kitaplar en iyisimi sence hazırlık yeterli olur mu bunlarla? Ben mezun olalı 7 sene oluyor kpss a ya girmek istşyorum ama 2014e yetişirmiyim bilemiyorum benim durumum biraz karışık henüz tc vatandaşlığını kazanmadım yeni başvuracağım aynı zamanda diplomama denklik almam lazım bu işlemler sınavdan önce hallolursa sınava gireceğim inşallah olmadı seneye artık yaşımda 32 şuan

sagol canım araştıracağım
bu kitaplar en iyisimi sence hazırlık yeterli olur mu bunlarla? Ben mezun olalı 7 sene oluyor kpss a ya girmek istşyorum ama 2014e yetişirmiyim bilemiyorum benim durumum biraz karışık henüz tc vatandaşlığını kazanmadım yeni başvuracağım aynı zamanda diplomama denklik almam lazım bu işlemler sınavdan önce hallolursa sınava gireceğim inşallah olmadı seneye artık yaşımda 32 şuan

önceki sayfalara baktın mı bilmiyorum daha önce de bikaç kez söylemiştim: sağlam konu anlatımı ve mantığının oturması için hiçbir kpss hazırlık kitabı yeterli gelmez çünkü hepsi özet... en güzel verimi Erdal Ünsal ve Zeynel Dinler kitaplarından alırsın. bende Zeynel Dinler-Mikro ve Erdal Ünsal-Makro var. sadece şu şöyledir diyip geçmiyor ikisi de nedenini nasılını açıklıyor ve tüm iktisat hocalarının tavsiye edeceği ilk kitaplardandır bunlar. hiçbir dersten tek kaynak yararlı olmaz bu saydıklarım benim sadece başlangıç kaynaklarım konuları bitirdikçe yeni kaynklar alıp pekiştirmeyi düşünüyorum, ne kadar farklı kaynak o kadar çeşitli soru tipi.. mezun olalı çok olmuş eğer konuları unuttum diyorsan kesinlikle erdal ünsal ya da zeynel dinlerle başla, ikisinin de kitaplarını incele sana daha güzel daha iyi geleni edin derim ben :KK34:

önceki sayfalara baktın mı bilmiyorum daha önce de bikaç kez söylemiştim: sağlam konu anlatımı ve mantığının oturması için hiçbir kpss hazırlık kitabı yeterli gelmez çünkü hepsi özet... en güzel verimi Erdal Ünsal ve Zeynel Dinler kitaplarından alırsın. bende Zeynel Dinler-Mikro ve Erdal Ünsal-Makro var. sadece şu şöyledir diyip geçmiyor ikisi de nedenini nasılını açıklıyor ve tüm iktisat hocalarının tavsiye edeceği ilk kitaplardandır bunlar. hiçbir dersten tek kaynak yararlı olmaz bu saydıklarım benim sadece başlangıç kaynaklarım konuları bitirdikçe yeni kaynklar alıp pekiştirmeyi düşünüyorum, ne kadar farklı kaynak o kadar çeşitli soru tipi.. mezun olalı çok olmuş eğer konuları unuttum diyorsan kesinlikle erdal ünsal ya da zeynel dinlerle başla, ikisinin de kitaplarını incele sana daha güzel daha iyi geleni edin derim ben :KK34:

tavsiyeler için sagol canım çok zor benim işim ama hırslandım şansımı deneyeceğim

şeker tadında,keyifli, huzurlu, mutlu bayramlar canlarım :KK16:
umarım bayram tatilinde güzel güzel dinlenip dinç bir şekilde ders çalışmaya başlarsınız :KK53: :KK16:

birazcık gülelim dimi ama :KK9::KK53:
kadın ile iktisat arasındaki 15 benzerlik :KK53:

1. ikisi de arz-talep ilişkisine göre kendine yön verir.
2. ikisinde de konjonktürel dalgalanmalar yaşanır.
3. ikisi de mikro düzeyde basit makro düzeyde karmaşıktır.
4. ikisinde de ideal olan tür teoride mümkün, gerçekte imkansızdır.
5. ikisinde de geleceği bir türlü tam göremezsiniz.
6. ikisinde de piyasalar güne olumlu başlar,
7. ikisi hakkında da laf söyleyen çok fakat gerçekten anlayan azdır.
8. küreselleşme ikisinde de kriz yaratıcı unsurlardandır.
9. ikisi de belli bir sayıdan sonra sıkıcı görünmeye başlar.
10. ikisinde de talep esnekliğine sıkça rastlanır
11. her ikisi de kıt kaynaklarıyla maksimum faydayı sağlamayı amaçlarlar. yani var olan malzemeyi en etkin şekilde kullanmak temel unsurdur..
12. ikisi de sosyal bilimdir. ikisi hakkında da ancak geçmişe yönelik analizler yapılabilir. ileriye dönük tahminler boşunadır.
13. her ikisinin de “mikro”su sevimli, “makro” su se iticidir*
14. her iki sininde de parasalcı görüşü savunanları vardır.
15. her ikisi için de analiz yaparken ceteris paribus kuralı göz önünde bulundurulmalıdır yoksa değişkenler içerisinde kaybolunur..

bu başlık aktif sanırım:21: kızlar kpss alana hazırlanırken kurslara dershanelere gidiyormusunuz ? ben işletme lisanstan sınava giricem dershaneye gitmeden kazanabilirmiyiz

bu başlık aktif sanırım:21: kızlar kpss alana hazırlanırken kurslara dershanelere gidiyormusunuz ? ben işletme lisanstan sınava giricem dershaneye gitmeden kazanabilirmiyiz

ben gitmiyorum hatta bir çoğumuz gitmiyoruz :KK9: dersler aynı, hocalar aynı, kaynaklar aynı; gerek yok derhaneye. bence yeterince zorlarsak olur :KK14:

X