Kpss 2009

  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #1
Kpss 2009 ne zaman yapılacak ?
Hangı web sıtesınden basvuru yapılıyor?
Hangı konulardan sorular var ıcınde ?

Cok soru sordum kusura bakmayın ama hıc bı bılgım yok ustelık webde ıstedıgım gıbı bılgıde bulamadım
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #2
Kamu Personel Seçme Sınavı (A Grubu ve Öğretmenlik)
2009-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik

Sınav Tarihi : 27.06.2009 - 28.06.2009

Başvuru Tarihleri : 27.04.2009 - 08.05.2009

Başvuru Yerleri : ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri,Ortaöğretim Kurumları,ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Sınav Ücreti :
1 Otr: 35 TL
2 Otr: 45 TL
3 Otr: 55 TL
4 Otr: 65 TL
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #3
Bu a grubu dedıgınız sey nedır ?
Ben 4 yıllık unıverste mezunuyum artı masterda yaptım. A grubu bu mudur ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #4
KPSS'ye,
a. Ortaöğretim (Lise ve dengi meslek lisesi)
b. Ön lisans (ıki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açık öğretim)
c. Lisans (Dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim)
Programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar girebilmektedir. Yüksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapmakta, daha sonraki tarihlerde atanmak üzere tercihlerini belirlerken bu alanı göz önünde tutmaları gerekmektedir.

2009 yılında yapılacak olan kpss her zaman olduğu gibi yine haziran sonu , temmuz başı yapılacaktır.Ancak bu yılın aksine bu sınava sadece lisans mezunları katılabileceklerdir.Yani lise mezunları ile önlisans mezunları 2010 yılını bekleyecekler.2009 kpss ise özellikle A grubu ve eğitim bilimleri için yapılacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #5
Mezun durumda iseniz a grubu kadrolar için sınava girebilrisiniz... Bu seneki sınavda genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri dışında; iktisat, işletme,muhasebe, kamu yönetimi, istatistik, hukuk, çeko, ekonometri ve uluslararası ilişkiler de olacak...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #6
2009 kpss başvuruları belli oldumu acaba bilgisi olan varmı ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #8
Tekrar merhaba,
Kitap olarak ne tavsiye edersiniz?

istersen tavsiye edeceğiniz kitaplar başlığına bak yardımcı olacak iletiler vardır...

ben pegemden konuları çalıştım ihtiyaç ve yargı dan soru çözüyorum... ama ihtiyacın sorularını sevemedim...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #9
kpss a dan kastın öğretmenlik için dedin bende işletme lisans meznuyum...bu sınava ne için girebilirim.sadece öğretmen olmak içinmi girilio...hiç girmedim anlamıorum bu sınavdan...daha açıklayıcı...o yazdığın bilgiler diğer sitelerde de var da anlayamadım işletme mezunları bu sınav sonucunda ne yapabilio...hangi bölümden meshul...4 oturum var...ilk oturum genel yetenek genel kültür buna herkes giricek dio...ona girdikten sonra başka bi oturuma girmemize gerek var mı....ayy kafam karışık sizinde kafanzı karıştırdım sanırım.benneyaptımki
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #10

canım sen de girebilirsin sınava..
işletme mezunları da girebiliyor..
2 oturuma gireceksin..
genel yetenek- genel kültür ve bir de alan bilgisi soruları(işletme)..
bazı devlet kurumları bu puan ile eleman alıyor..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #13

Tabucum peki ne istediğini biliyor musun ? yani a kadro ve b kadro farkını bilmiyor olabilirsin ama en azından şu kurumu istiyorum şu pozisyonu istiyorum gibi bir hedefin var mı.atıyorum maliye bakanlığı denetmenlik istiyorum gibi ya da sadece ptt memur olayım bana yeter gibi yani hedefini biliyor musun ? çünkü aralarında farklar var sınava yönelik
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #15
valla fikrim yok memur olıyımda

:)) anladım canım,o zaman şöyle açıklıyım ben sana,gerçi arkadaşlar da anlatmışlar ben de bi kaç bişey ekliyim.

öncelikle;işletme mezunusun sanırım.ona göre anlatıcam.

iki seçeneğin var,A kadro ve B kadro.

A kadro lisans mezunları içindir ve kariyer meslek olarak anılırlar.Örneğin Maliye Bakanlığında bir hazine uzman yardımcılığı bir A kadrodur ya da tüikte uzman yardımcılığı bir A kadrodur.

Her yıl kpss sınavı olur,bu sınavda bizim girebileceğimiz ( ben de işletme mezunuyum ) sabah oturumu vardır,bu oturumda önce genel yetenek genel kültür sınavı olur ( bildiğimiz türkçe,tarih vs ) ,sonra da dilin neyse o dilin kitapçıkları dağıtılır ve dil sınavı olur.
ilk oturum cumartesi günü olur.
ikinci oturum ise pazar günü sabah ve öğleden sonra şeklinde olur.
sabahki oturumda maliye,muhasebe,iktisat,hukuk ve işletme soruları olur.
öğleden sonraki oturumda ise çeko,kamu yönetimi,uluslararası ilişkiler vb. derslerinden sorular vardır.
ilk oturum işletme,iktisat vs mezunları için daha önemlidir,ikinci oturumda kamu,çeko vb. mezunları için daha önemlidir.
ama A kadro düşünen bir kişi bütün derslerin sınavlarına girer.
yani cumartesi sabah,pazar sabah ve öğleden sonraki tüm oturumlara eksiksiz girmelidir.
çünkü 120 adet puan türü vardır ( sanırım rakam tam buydu )
bu puan türleri de P1,P2 vs şeklinde ifade edilir ve bu 120ye kadar gider :)
örnek veriyorum ve atıyorum şu an liste önümde yok,P65 puan türünün hesaplanması için senin şu derslerden soru cevaplamış olman lazım,iktisat,işletme,kamu yönetimi
ama sen pazar öğleden sonraki oturuma girmezsen kamu yönetimi çözmemiş olacaksın ve böylece diğer dersleri çözmüş olsan da senin P65 puan türün hesaplanmayacak ve sonrasında P65 ile alan bir kuruma başvuru yapamayacaksın
o yüzden A kadro düşünen kişi tüm oturumlara girmelidir ama bütün derslere çalışmak zorunda değildir,mesela öğleden sonraki oturuma girip her dersten atarak birer tane işaretlese gene tüm puan türleri hesaplanır.
doğru olup olmaması önemli değildir,önemli olan işaretlenmiş olmasıdır hesaplanması için.ki aslında tüm sorulara bakılsa bile görmediğimiz dersler olsa da ortak çok konu olduğu için sorular yabancı gelmiyor.
Sınav biter sonuçlar açıklanır,120 adet puanın hesaplanmıştır,puanını alır beklersin.peki neyi :) şöyleki bu puanları almak yetmez A kadro için.çünkü kurumlar ayrıca sınav yapar.her kurum farklı puan türleri kullanır.
mesela maliye bakanlığı atıyorum derki P45 den en az şu kadar puan almış kişiler gelsin,sınav açıcam der.mesela 70 barajı koyduysa kurum,sen de P45 ten 75 aldıysan başvurunu yaparsın.sınava sayılı kişi alırlar.atıyorum 100 kişiyi sınava alıcaz derler.başvuran kişiler için puan sıralaması yaparlar.sen 70 barajını aşsan bile puan sıralamasında elenme olasılığın olabilir.başvuranların çoğu daha yüksek puanlı kişiler olursa 75 almış olsan bile elenir sınava giremezsin.bu her kurumda böyledir.
diyelimki sıralamada kaldın ve sınava girmeye hak kazandın.her kurumun sınav sistemi farklıdır.kimi test yapar kimi bildiğimiz klasik yöntemle sınav yapar.
sonuçlara göre eleme olur.sınavı geçtğin taktirde bi de üstüne seni sözlü sınava yani mülakata alırlar.ama bu mülakat öyle bildiğimiz mülakatlar gibi değildir,atıyorum sana ,iktisat örümcek teoremini anlat derler.atıyorum hukuktan bir konu sorarlar ve anlat derler.ee sonuca göre de ya kuruma başlarsın ya da elenirsin.
yani A kadro için çalışacak kişi konu çalışırken sadece teste yönelik değil aynı zamanda tıpkı üniversitedeki gibi yazılı sınava çalışır gibi çalışmalı,biri sorduğunda sözlü olarak onu takılmadan anlatabilme yetisini kazanmalıdır.yani A kadro için gerçekten çok büyük emek gerekir,kendini bu yola adamış olman gerekir :) hayatta başka şeylerin seni meşgul etmemesi gerekir ve terim yerindeyse adam gibi oturup sadece ders çalışman gerekir,çünkü gerçekten hiç ama hiç basit değildir.en basit engel kpss sınavıdır ama kurum sınavları için çok ciddi çalışma gerekir.kpssden iyi not alsan bile sadece teste yönelik çalıştıysan kurum sınavlarında başarılı olma ihtimalin gerçekten çok azdır.
sonuç olarak aldığın puanla diğer yıl yapılacak olan sınava kadar açılacak kurum sınavlarına bir yıl boyunca başvurabilirsin.bunun için kurumların ilanlarını takip etmek gerekir.yoksa kimse sen şu kadar almışın gel bana başvur demez.

bir de P3 puan türü diye bir puan vardır.sadece genel yetenek ve genel kültür dersleri baz alınarak hesaplanır.
yani sadece cumartesi sabah oturuma katılırsan senin P3 puan türün hesaplanır ( bir kaç puan türü daha vardı,P1 ve P2 olsa gerek hatırlamıyorum listeye bakarız sonra )
P3 puan türünü alır beklersin
kimi kurumlar ilan verir,lisans mezunu olsun,P3ten şu kadar almış olsun diye vs diye.Bu pozisyonlar da Lisansın B si olarak bilinir.yani kariyer mesleklere göre daha düz bi memuriyet diyebiliriz belki de.bu kurumlardan bazıları yine özel sınav yapabilir bazıları yapmaz.ama riskli bir bekleyiştir,çünkü böyle bir ilan bakarsın hiç verilmez.


Ayrıca A kadrolarda yaş sınırı vardır,bu çoğu kurumda 30 dur.kimilerinde 31-32 dir.bazılarında da 35tir.

Gelelim B kadroya.
A kadro için her yıl sınav var dedik ya,iki yılda bir de yapılan bu sınavlara önlisans ve lise mezunları da girer.sorular mezuniyet durumuna göre farklıydı yanlış hatırlamıyorsam.neyse iki yılda bir herkes giriroyr ya bu sınavlara,işte o yıl ösym tarafından sonuçlara göre merkezi atama yapılır.
aynı öss mantığı gibi.
yine cumartesi sabah oturumuna girdin,P3 puanını aldın,kaç puan aldığın hiç önemli değil,baraj yok.tercih zamanı gelince istediğin il kurumu tercih edersin,sanırım 15 tane idi sınır.ondan sonra ösym puanlara göre atama yapar.
mesela atıyorum X kurumunu tercih ettin,kontenjanı da 20.puanın 80.ama orayı 25 kişi tercih etti ve tercihi yapan kişilerin puan aralığı da 85-90 arası olsun.nolur sen otomatikman puandan elenirsin.yani o kurumu tercih edecek kişilerin puanına göre bu değişir.ama tabi sen nerden bileceksin kaç kişi tercih etti puanları nedir bilemezsin ama yine kontenjanlara göre ile göre belli bi mantık yürütmeye çalışıyo insan.ama sürprizler çok yaşanıyor.
yani 90 la açıkta kalan kişiler de olabiliyo,50 ile yerleşen kişiler de ve aynı tercih döneminde yani.işte bu da tercih edilen yerlere ve kişi sayısına göre değişebiliyor.
ilk atamada yerleşemedin mi üzülmüyosun çünkü aldığın bu puan iki yıl geçerli oluyor.
ve iki yıl sonraki sınavlara kadar devletin memur ihtiyacına göre belli kontenjanlarda tekrar tercih dönemi başlıyor ve atamalar oluyor.yani iki yıl bu puanı cebinde saklıyosun olası atamalar için.
B kadroda ise yaş sınırı yok.mesela pttde memurluk bir B kadrodur,gençlik spor müdürüğünde düz bir memurluk bir B kadrodur.tabi tercih yaparken hangi kurum ne alıyor bunları zaten göreceksin.

sonuç olarak ben A kadroya çalışamam,zaten yaş sınırım da geçmiş,kendimi sadece derse veremem diyorsan sadece genel yetenek genel kültür çalışarak da sınava girersin,B kadro tercih edersin.

en son 2008 yılında yapılan sınava istinaden atamalar devam ediyor.mesela nisan ya da mayıs ayı içnde bir atama bekliyoruz,sınavdan sonraki ikinci atama olacak.

2009da sadece genel yet. gen. kül. sınavına girersen bilki atama yok.ama aldığın P3 puan türü ile beklersin,bir kurum ilan verirse kullanırsın.

ama B kadroya çalışcam tamam dersen hedefin 2010daki sınav olmalı.o yılın sonucuna göre merkezi atama yapılacak.

valla hiç bişey bilmeyen bir kişiye göre anlatmaya çalıştım ama umarım karışık anlamamışımdır.atladığım bi nokta olursa eklerim.ya da senin anlamadığın bi nokta olursa lütfen sor,bilmediğimiz bişeyse de araştırırız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #16
ya süper anlatmışsın arkadaşım emeğine eline sağlık....bunca sey yazmışın üşenmeden...Allah razı olsun yaaa...süpersin....

takıldığım bişi var...şimdi ben a kadro bana fazla geldi....o kadar stressi su an için kaldıramam..zaten az vakit kaldı yetişemem...mesela ptt gibi bi memurluktan bahsedelim...ben sadece cumartesi günkü sabah oturumuna genel kültür ve yetenek sınavına mı giricem....ama girersem atama yok dedin bekliceksin dedin...yani ben 2010 da mı girsem daha iyi olur...herşeyi buraya kadar süper anladım....sadece ne zmn girersem daha iyi olur...lisans mezunları hersene girebiliomu yani...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #17
rica ederim canım.

evet hayatım bir lisans mezunu her yıl sınava girebilir.

örneğin bu yıl yapılacak sınavın sonucuna göre atama olmayacak.
ve bu yıl sadece lisans mezunları sınava girebilecek.


2010 da lisans,önlisans,lise Allah ne verdiyse herkes sınava girecek :)

ama mezuniyet durumuna göre kadrolar farklı olacak tabiki.

bu yıl sınava girecek olan lisans mezunu ya A kadro hedefi için girecek ya da sadece cumartesi sabah sınava girip P3 puanı alıp herhangi bir kurumun düz memurluk için ilan vermesini bekleyecek.( ama dediğim gibi düşük olasılık)

Eğer B kadroya karar verdiysen şu an seninle aynı durumdayız.Ben de sadece 2010daki cumartesi sabah oturuma giricem P3.ümü alıcam ösynin tercih zamanını bekleyip tercih yapıp atanmayı beklicem.

yani benim de asıl hedefim 2010daki sınav.

ama sınav havasını yaşaman için kesinlikle girmeni tavsiye ederim bu yıl da.yani senin tercihin tabi ama bence deneyim için girilmesi gerekir.

ben de giricem bu yıl cumartesi sabaha.hedefim 2010daki sınav olduğu için baya boşladım çalışmaya yeni başlıcam.

yani sen de şimdiden çalışmaya başla,iki ay sonraki sınava gir şöyle bi sınav havası al,deneyim olsun ondan sonra çalışmaya devam eder 2010daki sınava bomba gibi girersin diyorum.

çünkü sınavda soruların cevabını bilmekten ziyede zamanı kullanabilmek ve bildiğin soruları cevaplayabilmek daha önemli :) çünkü ben ilk kez geçen sene girdim sınava ve sayısalcı olmama rağmen yetiştiremediğim için matematik komple kalmıştı ve cidden kolay sorulardı kahrolmuştum ama çalışmak da yeterli değil mutlakaki zamanı kullanma deneyimleri şart.o yüzden sınava gir derim.hatta dershanelerin de deneme sınavları oluyor,öğrencisi olmasan bile az bi para verip sınava katılabiliyosun,onları da tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #18
çok tşk ederim cnm çok sağol verdiğin bilgiler için....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • #20
B grubu kadrolarda yaş sınırı yok demişsiniz ben devlet memurluğu için çzellikle b kadrolar 30 diye biliyorum bu yaş olayından emin misiniz acaba?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…