• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss 2009

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A grubu kadrolarda yaş sınırı var
bu genelde 30 dur,bazı kurumlarda ise 31,32,bazılarında da 35 ( hesap uzmanlığı,tüik vb )

B gubu kadrolarda ise yaş sınırı yok.
Bu lise,önlisans,lisans hepsi için geçerli.

Merkezi atamalarda yani.

Ancak bazı kurumlar özel olarak ilan verir,sözleşmeli personel alımı için,onlar özel şartlar koyabilir.

Bizim için önemli olan ösymnin yaptığı merkezi atamalarda,B kadrolarda yaş sınırının olmadığıdır.

ya arkadaşlar yazılanlara göre bu yılki başvuru tarihi geçmiş sanırım :( maalesef yeterince duyurulmuyo ve sitelerde yeterince bilgi bulamadım.
Arkadaşlar ben açıköğretim fakültesi 3. sınıftayım yani hala okuyorum hangi gruptan giricem bilen varmı 2010 a mı kaldık şimdi mirmirmirmir

ben kendi adıma siteye yazdım birkaç kere başvuru tarihini, ücreti, oturumları, vs
ayrıca televizyonlarda da bol bol haberi geçti
bu sene girmek yokmuş kaderinizde demekki

KPSS'ye,
a. Ortaöğretim (Lise ve dengi meslek lisesi)
b. Ön lisans (İki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açık öğretim)
c. Lisans (Dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim)
Programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar girebilmektedir. Yüksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapmakta, daha sonraki tarihlerde atanmak üzere tercihlerini belirlerken bu alanı göz önünde tutmaları gerekmektedir.

2009 yılında yapılacak olan kpss her zaman olduğu gibi yine haziran sonu , temmuz başı yapılacaktır.Ancak bu yılın aksine bu sınava sadece lisans mezunları katılabileceklerdir.Yani lise mezunları ile önlisans mezunları 2010 yılını bekleyecekler.2009 kpss ise özellikle A grubu ve eğitim bilimleri için yapılacaktır.

teşekkürler canım bende tam bu bilgiyi arıyordum.

Back