Kp.in 60 bin lira borcunu ben ödemek zorunda mıyım?

o kadar kolay değil hanımefendi.
onu ödemem buna karışmam
evlilikler böyle günümüzde
Ohh ne ala memleket ya .Kp kumar oynasın borcu gelin ödesin bir de pişkin pişkin giyinip, süslenip gezmelere gitsin.
Yazarken benim sinirlerim bozuldu.

Esinin hatasi. evli oldugunuz icinde borc ikinizin borcu olmus durumda..ben olsam odemezdim ama,hele de ben kredi cekeyim kendi adima,her ay binlira verip borcu bitirelim fikrini hic one surmezdim...oldu da esimden geldi bu teklif...hic raziligim yok,tamam kendini mecbur hissedebilirsin babandir ama benim helal rizkimin kumar masasina alet olmasina icm elvermiyor derdim...gerisini de esime birakirdim...senin bu lafindan sonra yine odeyecek olsa bile,bu laflarin aklinin bir kosesinde hep kalacak,bir daha ailesiyle ilgili bnzer konulari,sana teklif bile etmeyecktir

eşin ne diyo bu duruma onun fikri ne?

bu arada tabi ki ödemek zorunda değilsin.. ayrıca kim olsa zoruna gider

ben de ex eşimin kumar borcunu ödüyodum. çok zorrrrr Allah yardımcın olsun.. insan düşündükçe deli oluyo.. ben bu parayı yemeyi bilmiyo muyum da başkası yiyo diye çok düşünüyo insan..

Borçtan dolayı esin hapse girmez, hacize gelirler demissin, artik eve hacze gelselerde haciz islemi yapamıyorlar, sen kredi çekip birde neden fazladan faiz odeyesin, madem.ödemek istiyorsun, esinin maaşından kesilene ek yapip ödeyin, gidip taahhut verirseniz faizin işlemesi de durur, onu kurtarayım derken kendinde batacaksin
Bu soylediginiz daha mantikli. Eger olabiliyorsa oyle yapalim

Sen niye borca giriyorsun ki seni ilgilendiren bir durum yok.babanda ev alsın ama senin üzerine falan yapmasın kendi üzerine alsın ne olur ne olmaz .hemen kredi cekiyim falan diye atlamayın
canım borç zaten arkadaşın eşinin borcuymuş.. yine evine zarar yani.. bir şekilde ödenecek en kısa zamanda ödenmesi bir an önce bitmesi kendi yararlarına olur zaten..
ama tabi ki bence de kesinlikle helal edilecek bir durum değil..

Sanki benim hayatımı anlatmışsın. Eşim de evlenmeden önce babasına kredi çekmiş toplam ödemesi gereken 70.000 tl.
Bitmesine 3 yıl kaldı :110:
Ben de evlendikten sonra kredi çektim düğün masraflarını karşıladık ve eşya borcumuzu ödedik.
Üstelik eşyamızı bile zevkimize göre alamadık kv almış haberimiz olmadan tabi senetler eşimin adına.
Offf offf anlatsam roman olur da artık uğraşamıyorum. Evlendiğimden beri borç ödüyoruz neyse ki sağlımız yerinde yuvamız huzurlu.
Tabi ki normal bir durum değil ama arada eşlerimiz var. Aslında bizim eşlerde de suç var insan ailesi de olsa hayır diyebilmeli.
Seni çok iyi anlıyorum insanın zoruna gidiyor başkasının borcunu ödemek.
Off canim ya beni en iyi sen anlarsin. Ödesen olmaz ödemesen olmaz

ben olsam diye başlayarak:

bir olay çıkarırım, çirkefliğime güvenir ortalığı yıkarım. öyle bir yıkarım ki hem de, kocam gitmemden, ailesi şirretliğimden korkar bir daha bana bulaşmak ne kelime ayda yılda bir görmek dışında beklentiye bile giremezler. sonra da gider o borcu paşa paşa öderim. ne yapayım canım, bir kere çekilmiş kredi adamın üzerinde borç var der öderim.

dip not: ( bir kp kazığı yemiş gelin olarak aynen böyle yaptım. beş yıllık evliyim 2014 aralık ayı son kredi borcumu ödedim ve bitirdim. çirkefliğim neticesinde zaten istenmeyen gelindim, kötü gelin oldum. kocamı da sorarsan babasının ne mal olduğunu benden iyi biliyor ve mesafeli baba oğul ilişkisi sürdürüyor. kimse kusura bakmasın, ben çalışıp didinip başkasının borcu harcı için rızkımı dağıtamam.)

eşin ne diyo bu duruma onun fikri ne?

bu arada tabi ki ödemek zorunda değilsin.. ayrıca kim olsa zoruna gider

ben de ex eşimin kumar borcunu ödüyodum. çok zorrrrr Allah yardımcın olsun.. insan düşündükçe deli oluyo.. ben bu parayı yemeyi bilmiyo muyum da başkası yiyo diye çok düşünüyo insan..
Esim yok diyor senden boyle birsey bekleyemem diyor ama ne farkederki ha onun maasindan gitmis ha benim maasimdan sonucta eve giren ortaktir

ben olsam diye başlayarak:

bir olay çıkarırım, çirkefliğime güvenir ortalığı yıkarım. öyle bir yıkarım ki hem de, kocam gitmemden, ailesi şirretliğimden korkar bir daha bana bulaşmak ne kelime ayda yılda bir görmek dışında beklentiye bile giremezler. sonra da gider o borcu paşa paşa öderim. ne yapayım canım, bir kere çekilmiş kredi adamın üzerinde borç var der öderim.

dip not: ( bir kp kazığı yemiş gelin olarak aynen böyle yaptım. beş yıllık evliyim 2014 aralık ayı son kredi borcumu ödedim ve bitirdim. çirkefliğim neticesinde zaten istenmeyen gelindim, kötü gelin oldum. kocamı da sorarsan babasının ne mal olduğunu benden iyi biliyor ve mesafeli baba oğul ilişkisi sürdürüyor. kimse kusura bakmasın, ben çalışıp didinip başkasının borcu harcı için rızkımı dağıtamam.)
Ohh ne guzel yapmissin keske bende yapabilsem

Ohh ne guzel yapmissin keske bende yapabilsem

hatta 2 sene de küs kaldık kayınpederimle. keşke sonsuza kadar kalsaydık diyebilirim ama eşimin hatrına barıştım. yapabilir misin bilmiyorum ama ben yaptım oldu. benim ki bir de sen gibi kumar vs gibi sorumsuzluktan kaynaklanan borçlar değildi. öyle olsa çirkeflik olayında darbe yapardım herhalde... ya da ne bileyim ben biraz fenayım.

Yok babam kendi uzerine alicak. Biz kira odemeden oturucaz. Allah razi olsun. Ama krediyi nasil cekmeyeyim borç resmiyette esimin uzerinde Allah korusun haciz gelse yada hapse atsalar yine olan bana olacak

banka borcundan kimse hapse girmiyor canım maaşının 4/1 kesiliyor. Varsın evdeki eşyaları alsın götürsünler daha da uğramazlardı.

ben olsam o parayı ödermiyim tabi ki ödemem ne halleri varsa görsünler.

hatta 2 sene de küs kaldık kayınpederimle. keşke sonsuza kadar kalsaydık diyebilirim ama eşimin hatrına barıştım. yapabilir misin bilmiyorum ama ben yaptım oldu. benim ki bir de sen gibi kumar vs gibi sorumsuzluktan kaynaklanan borçlar değildi. öyle olsa çirkeflik olayında darbe yapardım herhalde... ya da ne bileyim ben biraz fenayım.
Bende 1,5 yil kustum baska sebeplerden. Daha yeni baristik ama hic samimi olasim yok

Bende 1,5 yil kustum baska sebeplerden. Daha yeni baristik ama hic samimi olasim yok

ayy olma zaten... bizde isteriz herhalde baba kız gibi olalım, sevelim sevilelim... illa ki yaşanmışlıklar etkiliyor bizleri de. eşimin ailesiymiş diye sevmek zorunda değilim kimsyi elbette ki sayarım ama saygıdan anlama şekillerimiz değişik olabilir. adam keyfine yesin içsin gezsin diyorsun hele ki sen de hiç yüz verme aman deyim.

banka borcundan kimse hapse girmiyor canım maaşının 4/1 kesiliyor. Varsın evdeki eşyaları alsın götürsünler daha da uğramazlardı.

ben olsam o parayı ödermiyim tabi ki ödemem ne halleri varsa görsünler.
banka borcu icra noktasından sonra ödeme yapılmazsa 10 gün hapse gider. hapis cezası artık kamu cezasına çevriliyor ama bir karakola gitmişliğin oluyor netice itibariyle.

X