• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

közlenmiş patlıcan konservesi

kadinistemezse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
1.395
1.244
83
Selam arkadaşlar. Közlenmiş patlıcanı konserve etmek istiyorum ama nasıl yapmam lazım, tarif bilen var mı? Bu arada kavanozları doldurduktan sonra kaynatmak şart mı?

Merhaba
Merakımı mazur görün bu mevsimde neden patlıcanları konserve yapmak istiyorsunuzo_OZaten mevsime uygun değil kullanacaksanız konserve yapmadan kullanabilirsiniz:oops:

Ama illa kullanmak istiyorsanız:KK45:Evet kaynatmak şart;)
Patlıcanları közleyip soyacaksınız daha sonra kavanoza koyun aralarına sarmısak ekleyin.2 parmak kalana kadar kavanozları doldurun..Üzerine zeytinyağı ekleyin ve kapağı kapatın..Daha sonra bir tencereye ters çevirin 4-5 parmak kadar su ekleyin ve kapağı kapalı kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.Ocağın altını kapatıp kavanozları bir örtünün üzerine ters olarak çevirin ve örtüyü üzerine kapatın .3-5 saat öyle beklesin daha sonra ters olarak serin yerden saklayın..Kavanozları ve kapakları kullanmadan kaynatırsanız daha iyi olur;)

Merhaba
Merakımı mazur görün bu mevsimde neden patlıcanları konserve yapmak istiyorsunuzo_OZaten mevsime uygun değil kullanacaksanız konserve yapmadan kullanabilirsiniz:oops:

Ama illa kullanmak istiyorsanız:KK45:Evet kaynatmak şart:KK66:
Patlıcanları közleyip soyacaksınız daha sonra kavanoza koyun aralarına sarmısak ekleyin.2 parmak kalana kadar kavanozları doldurun..Üzerine zeytinyağı ekleyin ve kapağı kapatın..Daha sonra bir tencereye ters çevirin 4-5 parmak kadar su ekleyin ve kapağı kapalı kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.Ocağın altını kapatıp kavanozları bir örtünün üzerine ters olarak çevirin ve örtüyü üzerine kapatın .3-5 saat öyle beklesin daha sonra ters olarak serin yerden saklayın..Kavanozları ve kapakları kullanmadan kaynatırsanız daha iyi olur:KK66:
yaza hazırlık yapıyodur belki nevreste :)

benimde okuduğum iyi oldu, dondurucuya koymaktansa böylede güzel olur, teşekkürler

Merhaba

Ama illa kullanmak istiyorsanız:KK45:Evet kaynatmak şart:KK66:
Patlıcanları közleyip soyacaksınız daha sonra kavanoza koyun aralarına sarmısak ekleyin.2 parmak kalana kadar kavanozları doldurun..Üzerine zeytinyağı ekleyin ve kapağı kapatın..Daha sonra bir tencereye ters çevirin 4-5 parmak kadar su ekleyin ve kapağı kapalı kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.Ocağın altını kapatıp kavanozları bir örtünün üzerine ters olarak çevirin ve örtüyü üzerine kapatın .3-5 saat öyle beklesin daha sonra ters olarak serin yerden saklayın..Kavanozları ve kapakları kullanmadan kaynatırsanız daha iyi olur:KK66:
Teşekkürler Nevreste Nevreste .. Şimdi yapmayacagım merak ettim sadece. Araştırırken net bilgiye ulaşamadım o yüzden. Bu arada bir sorum daha olacak. Geçen gün elimde biraz lahana kaldı ziyan olmasın diye küçük bir kavanoza turşu kurayım dedim. Ancak dün baktığımda içindeki sarımsakların yeşil renge büründüğünü gördüm sebebi ne olabilir?? Atmalı mıyım turşuyu? Yanıtlarsan sevinirim Nevreste Nevreste

Son düzenleme:
Teşekkürler Nevreste Nevreste .. Şimdi yapmayacagım merak ettim sadece. Araştırırken net bilgiye ulaşamadım o yüzden. Bu arada bir sorum daha olacak. Geçen gün elimde biraz lahana kaldı ziyan olmasın diye küçük bir kavanoza turşu kurayım dedim. Ancak dün baktığımda içindeki sarımsakların yeşil renge büründüğünü gördüm sebebi ne olabilir?? Atmalı mıyım turşuyu? Yanıtlarsan sevinirim Nevreste Nevreste
Turşuyu yaparken hangi tuzu kullandım canımo_OKaya tuzu yani turşu tuzu dışındakiler sarmısağın rengini mavi veya yeşile çeviriyor..Tadından veya kokusundan belli olur zateno_OSorun yoksa problem olmaz:KK64:

Back
X