- 28 Kasım 2010
- 41.506
- 137.269
- Konu Sahibi portakalkeki
Ben sizi anladım,ama bahsettiğiniz şeyin adına siz köylülük diyorsunuz ben görgu kuralı sıkıntısı yaşamak diyeyim,daha kibar olsun. Zira köylülük geçmez ama görgü kuralını öğrenebilirsiniz zamanla. Bahsettiğiniz duruş ve asalet insanın kendinde olur,yetiştiği kişilerden gelir. Sonradan kazanılmaz. Ama kuralları öğrenebilirsiniz. Ben eşimin köyüne çok sık giderim ama duruşumdan bellidir oralı olmadığım. Yürürken anlar sorarlar sen kimin gelinisin diye mesela. Bunun gibi. Sofradaki eliniz,bir yere gittiğinizde çantanızı koyduğunuz yer,garsonla konuşmanız,arabaya binip inmeniz sizi ele verir genelde.
Ailenizin ilk okumuş kuşağı sizseniz bunun da sıkıntısını yaşarsınız. Büyük şehir görmek,okumak eski kuşaklarda çok önemli ve değerli çünkü. Geriye doğru 4 kuşak okumuş olmalı ki siz (sizin tabirinizle) köylü görünmeyin. Sizin torunlarınızın torunlarınızın torunları okumuş olursa tabii duruşu bakışı farklı olacak. Bu sadece sizin çözebileceğiniz bir durum olmayabilir yani. Ama görgü kuralları şart,sofra adabı,misafirlik adabı şart elbette. Resmi bir misafirliğe giderken reçel götürülmez. Elbette hazır bir şey alınmalı. Bu ayrımları nerede yapmanız gerekir onları öğrenmeye bakın.
Ailenizin ilk okumuş kuşağı sizseniz bunun da sıkıntısını yaşarsınız. Büyük şehir görmek,okumak eski kuşaklarda çok önemli ve değerli çünkü. Geriye doğru 4 kuşak okumuş olmalı ki siz (sizin tabirinizle) köylü görünmeyin. Sizin torunlarınızın torunlarınızın torunları okumuş olursa tabii duruşu bakışı farklı olacak. Bu sadece sizin çözebileceğiniz bir durum olmayabilir yani. Ama görgü kuralları şart,sofra adabı,misafirlik adabı şart elbette. Resmi bir misafirliğe giderken reçel götürülmez. Elbette hazır bir şey alınmalı. Bu ayrımları nerede yapmanız gerekir onları öğrenmeye bakın.