Kotuye giden hamileligim, caresizligim

Lütfen üzülmeyin, rabbim hakkınızda hayırlısını versin, her şeyin hayırlısını versin, hamileliğin de bebeğin de hayırlısı.. ne kadar verirseniz verin insallah bir an önce kendinizi en iyi şekilde hissettiginiz günlere dönün inşallah AllaH yardımcınız olsun Eşinizle birlikte insallah en iyi şekilde kararlar verirsiniz sevgiler

Napmaliyim bilmiyrm. Sonlandirmakla hata mi edyrz
Zamanınız varsa biraz daha düşünün sonradan pişman olacağınız bi karar vermeyin aceleyle.. Hata demek doğru değil bence herkesin fikri aynı olmayabilir siz içinizden nasıl gelirse öyle yapın ancak biraz düşünün eşinizle beraber etraflıca konuşun. Özel bir çocuğu büyütmek kolay birşey değil ama, sonlandırmak da hiç kolay bişey değil bence Lütfen ani bi karar vermeyin.. Allah yardımcınız olsun

Kuzum Allah yardımcınız olsun..eşinle beraber çok zor bir karar vermek durumundasınız."Ben olsam..." ile başlayan hiçbir öneriyi dinleme..eşinle sarılın birbirinize birlikte alın hangi kararı alacaksanız ..çünkü günün sonunda emin olun ki bir başınasınız

Evet bu tamamen sizin kararınız, her açıdan bakmak da doğru bence. Allah içinize ferahlık versin , en doğru kararı almayı nasip etsin

Napmaliyim bilmiyrm. Sonlandirmakla hata mi edyrz
Allah yardimciniz olsun. Ama down.sa sonlandirmayin. Normal çocukdan ne farki var. Size torun veremiycek mi? Diploma alamiycak mi? Onlar da uzun seneler yaşarlar. Onlar daha masumlar. Benim hamileliyim 17 haftada duwukle sonlandi. Esim tarafda genetik hastaliklar çok var. Hatta ablasi ve abisi de hasta. Abisi vefat etti. Annesiyle babasi amca çocuklari o guzden bozuk bozuk genler toplanmiş işte bir yere. Hep korktum acaba sorun çikarmi diye. Ama ikili taramaya giderken eşime dedimki sonuç ne çikarsa çiksin benden olumsuz bir tavir bekleme. Onlar benim bebeklerim. Ikizlerdi biri saglamsa diyerinde sorun olmasi korkutuyordu ama asla aldirmazdim. Sonra duwuk yawadim. Belki bu haftalara gelince benimkilerde de sorun çikacakdi. Ama inan kaybettiyim 1 aydan fazladir goz yaşim durmuyor. Onlari bize Allah veriyor. Almak da yalnizca onun karariyla olmali. Bizi o yavrularin annesi olmakla lutuflandiriyorsa onlarin yaşama haklarini elinden alma hakkini vermiyor. Biz anneleriyiz. Hasta da olsalar anneleriyiz. Ama bazen bebek aci çekeceyi hastaliklar oluyor. Ben down için soyleye bilirimki aldirmayin.

Benim 16 yaşında kız kardeşim var down sendromlu yaşıtlarından geri olması dışında Rabbime sukurler olsun bu zamana kadar bi kere bile hastne yüzü görmedi normal insanlar gibi kuzum benim de detaylı taramada baya şey çıkardılar en son su aalalim bakalım dediler istemedim yaşamla bagdasmicak bi çok anomalisi var alalım daha da buyumesin dediler onu da kabul etmedim kızım ozafagus atrezili yani yemek borusu u tam oluşmadan doğdu ona ek tek bobrek ve kaburga eksikligyle doğar doğmaz ameliyat oldu bazı sorunlar yaşıyoruz ama rabbimdendir hamd olsun şuan 6 ayına gircek çok şükür diğer çocuklardan pek eksiği yok yani onlara uymuş olsaydım bebegimin katili olcaktim tedavisi zor olan hastaligi olabilir ama yaşam la bagdasmicak bi durum değil bu da bizim imtihanmz napalm herşeyi egrisiyle dogrusuyla iyice dusun kendine inancın tamsa vazgeçme evladindan

Bebeginizi sonlandirmayi siz mi tercih etmistiniz? Yoksa vefat mi etti?

Allah sabir versin. Lutfen ahiretligini neden yakacaksin? Allah korusun dogurduktan sonra sana birsey olsa o yavrunun hali ne olur? Ulkemizde bu ozel cocuklarimiz icin yeterli destekte yok. Keske egitiminden, sagligina herseyi 4 4luk destekleseler, insan yine cekinmez ama normal dogan cocuklarin bile hali yas su siralar.

Gebeligi aonlandirdiginiz icin pismanlik yasadiniz mi hic

2. Gebeligi sonlandirdiginiz icin pismanlik yasadiniz mi hic

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun bende merakla bekliyordum sizden gelicek haberi.Rabbim boyle istemiş elden birsey gelmez..Lütfen kimsenin etkisi altında kalmayın hayat sizin hayatınız. Bu sorumluluk ömür boyu size ait kimseye değil..Siz ne kadar güçlüsünüz,sizden sonra evladınıza sahip çıkabilecek yakınlarınız varmi herseyi enine boyuna düşünmeniz lazım..Ben böyle durumlarda hep şunu düşünüyorum acaba o evlat böyle yaşamak istermiydi seçme hakkı olsa...Rabbım yar ve yardımcınız olsun..Verdiğiniz karar ne olursa olsun hayırlısı olsun

2. Gebeligi sonlandirdiginiz icin pismanlik yasadiniz mi hic
Bebegimde trizomi13 vardi yasamla bagdasmiyordu.
Ya benim karnimda olecekti ya da dogduktan sonra.
Onume şıklar koydular.
Oglum sezeryanla dunyaya gelmisti eger beklersem yine sezeryan yapacaklardi sonlandirirsam normal dogumla olacakti.
Bu defa tekrar cocuk istersem 3. Sezeryani yapmak zorunda kalacaktim o da saglikli olursa gibi..
Oglum 20 aylikti annem kanser hastasaydi esim yurt disindaydi benim hepsiyle basa cikabilecek hepsine tek basina yetisebilecek durumum yoktu.
Yani ne benim ne de ailemin hazir olmadigi bir durumdu.
Dogduktan sonra kısa sure icinde kuvozde iken yasanilacaklari her seyi anlattilar sayisiz ameliyatlardan gececekti ki yine de olmayacakti cunku yasayan trizomi13lu cocuk yok.
Butun bunlara ragmen Sonlandirilirken cok uzuldum oncesinde de surekli agliyordum kendimi asla affedemem gibi geliyordu.
Hatta sonlandirildiktan sonra yogun bakima alindim asla ve asla bu hastaneden cikamiycam bende olucem diye dusundum cezalandirildigimi dusundum.
Simdi bakinca yine o sartlarda bu karari verirdim.
Mezarina gidemiyordum ilk baslarda simdilerde annemi ziyarete gidiyorum her cuma ona da gidiyorum
Ne vardi sanki diyorum o da saglikli olsaydi bizimle olsaydi 2 oglum bir kizim olacakti ama nasip iste.

Okudum cok uzuldum.
Bu tamamen sizin ve esinizin karari.
Kimseden etkilenmeden bu karari verin.
Umarim hakkinizda hayirlisi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…