-
- Konu Sahibi Sardunya21
Üzülmeyin nolur bizim ailede de down sendromlu yiğenim iz var ama o kadar tatlı ki herkes onu daha cok seviyorMalesef kotu geldi. Cok ama cok uzgunum
Malesef kotu geldi. Cok ama cok uzgunum
Zamanınız varsa biraz daha düşünün sonradan pişman olacağınız bi karar vermeyin aceleyle.. Hata demek doğru değil bence herkesin fikri aynı olmayabilir siz içinizden nasıl gelirse öyle yapın ancak biraz düşünün eşinizle beraber etraflıca konuşun. Özel bir çocuğu büyütmek kolay birşey değil ama, sonlandırmak da hiç kolay bişey değil benceNapmaliyim bilmiyrm. Sonlandirmakla hata mi edyrz
Hayati tehlikeniz mi var neden sonlandiriliyor gebeliginizNapmaliyim bilmiyrm. Sonlandirmakla hata mi edyrz
Allah yardimciniz olsun. Ama down.sa sonlandirmayin. Normal çocukdan ne farki var. Size torun veremiycek mi? Diploma alamiycak mi? Onlar da uzun seneler yaşarlar. Onlar daha masumlar. Benim hamileliyim 17 haftada duwukle sonlandi. Esim tarafda genetik hastaliklar çok var. Hatta ablasi ve abisi de hasta. Abisi vefat etti. Annesiyle babasi amca çocuklari o guzden bozuk bozuk genler toplanmiş işte bir yere. Hep korktum acaba sorun çikarmi diye. Ama ikili taramaya giderken eşime dedimki sonuç ne çikarsa çiksin benden olumsuz bir tavir bekleme. Onlar benim bebeklerim. Ikizlerdi biri saglamsa diyerinde sorun olmasi korkutuyordu ama asla aldirmazdim. Sonra duwuk yawadim. Belki bu haftalara gelince benimkilerde de sorun çikacakdi. Ama inan kaybettiyim 1 aydan fazladir goz yaşim durmuyor. Onlari bize Allah veriyor. Almak da yalnizca onun karariyla olmali. Bizi o yavrularin annesi olmakla lutuflandiriyorsa onlarin yaşama haklarini elinden alma hakkini vermiyor. Biz anneleriyiz. Hasta da olsalar anneleriyiz. Ama bazen bebek aci çekeceyi hastaliklar oluyor. Ben down için soyleye bilirimki aldirmayin.Napmaliyim bilmiyrm. Sonlandirmakla hata mi edyrz
Bu sizin kararınız. Birşey dememiz mümkün değil. Rabbim kolaylık versin. Ağır bir sınav bu.Napmaliyim bilmiyrm. Sonlandirmakla hata mi edyrz
Bebeginizi sonlandirmayi siz mi tercih etmistiniz? Yoksa vefat mi etti?Hemen kötüsünü düşünmeyin belki de birşey yoktur.. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah sonucu iyi çıkar bebeğinizin gerçekten çok üzüldüm
Bende trizomi 18 den bebeğimi kaybettim tekrar hamile kaldım hatta 3. Kez hamile kaldım sağlıkla aldım kucağıma çok şükür.. Bu kromozom bozuklukları genetik olmuyor genelde.. Tekrarlama ihtimali çok çok düşük yani normal gebelikte ihtimal ne kadar şu anda o kadar.. Daha önceki bebeğinizi de aynı sebepten dolayı mı kaybettiniz??
Ayrıca amniyosentez evet riski var ama %2 kadar çok düşük ihtimaller.. Bir de onu düşünüp canınızı sıkmayın.. Ben zamanında fetal dna testi ile öğrenmiştim eğer maddi anlamda bütçe ayırabilirseniz fetal dna testi de yaptırabilirsiniz..
Bize de buradan güzel haberler verin takipteyim ..
Gebeligi aonlandirdiginiz icin pismanlik yasadiniz mi hicCanım cok kisisel bir konu bu.
Ben uc defa amniyosentez yaptirdim cok sukur sorun olmadi.
Benim doktorumda mukemmel bir perinatolji uzmani Bursada istersen yazabilirim adinı amniyosentezi de kendisi yapti.
Benimde 2. Gebeligim trizomi13 nedeniyle sonlandirildi.
Yani kimisi der ben asla amniyonsentez olmam dusuk riskini goze alamam kimisi der saglikli degilse dogurmak istemem bu cok kisisel bir mesele sana gore dogru olan ne ise onu yapmalisin kimse seni yargilayamaz kararini sorgulayamaz.
2. Gebeligi sonlandirdiginiz icin pismanlik yasadiniz mi hicOglumda ventrikul acikligi vardi beyinde temiz cikti cok sukur saglikli suan 5 yasina girecek.
2. Sinde ayrintili ultrasonda yasamla bagdasmiyor dedi gittigimiz prof. Trizomi13.muhtemelen dedi capaya gittik kurulda aynilarini soyledi amniyosentezde de trizomi13 cikti o gebeligim sonlandirildi.
Kizimda da daha once trizomi 13 lu gebelik gecirdigim icin ve daha once cok sayida dusuk yaptigim icin tekrar hamile kalirsaniz direkt amniyosentez yapilacak ona.gore karar verin tekrar hamile kalip kalmamaya denildi yasimda 35ten fazla olacakti ve nitekim ayrintilida sorun olmamasina ragmen biz yine de amniyosentez yaptirdik.
Hayirlisi olsun dinlenin bol bol.
Ben bir hafta yemek ve lavabo ihtiyaci disinda kalkamamistim yerimden.
Bebegimde trizomi13 vardi yasamla bagdasmiyordu.2. Gebeligi sonlandirdiginiz icin pismanlik yasadiniz mi hic