Kotuye giden hamileligim, caresizligim

Siz bu duruma hazir misiniz?
Esiniz bu duruma hazir mi?
Bu cocuga gelecek icin vereceginiz imkanlar gidecegi okullar alacagi egitim....
Sizden sonra kim bakacak bu cocuga....
Yani her seyi dusunmeniz lazim.
Bakin sonlandirin ya da sonlandirmayin gibi cumleler kimseye dusmez bence.
Kimse sizin cocugunuza gelip 10 dk bakmayacak burdan.

Bu forumdaki cevaplara göre verilecek bir karar olmamalı. Siz eşinizle oturun, konuşun kararınızı verin. Verdiğiniz kararın sorumluluğunu yada pişmanlığını buradaki kimse sizinle paylaşmayacak. Ben olsam doğururdum veya aldırırdım demekte şu aşamada çok afaki, çünkü sizin hayatınız bu, bizim değil.

Hatta bir uzmana danışın derim ben, ne yapacağınızı söylemesi için değil, sizin ne istediğiniz konusunda yol göstermesi için. Daha akli selim biçimde karar verebilmeniz için.Hakkınızda hayırlısı olur umarım.

Hakkında hayırlısı olsun canım annem sonlandırdı 24 sene olmuştur hiç pişman degil yine olsa öyle yaparım diyo spina bfida ve hidrosefali tanısı ile normal doğum ile sonlandırıldı engelli çocuk çok zor diyo bitane vardı 5 yaşındaydı öldü yasamaysn bilemez hiç düşünmeden babamla sonlandirmislar iyi düşün taşın kalbin ne diyor rehabilitasyon merkezine git gör bir gün gecir kalbine sor öyle karar ver Allah pişman olacağın kararlar aldırmasij her ne karar verirsen ver Allah kalbine ferahlık versin inşallah

Gecmis olsun oncelikle bende tup bebekle hamileydim 5 ay once 3 aylik gebeligimi anensefali sendromu yuzunden sonlandirdim. Normal dogumla 3 gun hastanede dogurdum oglumu cok zor bi karar evet ama siz nasil isterseniz oyle yapin annesi babasi sizsiniz bizim bebegin yasama sansi yoktu kafatasi olusmamis beyni açiktaydi heran karnimda olebilir dogsada hemen ölecek denildi. Buna ragmen yapmayin etmeyin diyende cok oldu ama biz biran bile dusunmedik 3 doktor bir profesör ayni seyleri soyleyemezdi cok zordu ama gecti gitti sadece esinizle oturup dusunun oyle karar verin

Yanlis anlasilmak istemem. Bunu suna istinaden soyledim. Evleneli 7 sene bitecek. Ben okul okuyayim, gezeyim tozayim derken heo erteledim. Sanrm onun pismanligi var sadece
Allah'ın izni ile her şey gUzel olacak inanyrm. Ve diğer kararı da eşiniz ve siz verirsiniz kimse kimseyi yargilamasn ben olsam ile başlayan cümle kurmasin.
Bu arada iyi ki okuyup gezip tozmusuz harika anneler olacağız ben 34umde bebeğimi doğurdum tam zamanında dedim çünkü kendimi hazır hissttgm zamandı. Tüm bebekler aşkla sevgiyle gelsinler dünyaya

İstanbul’a gitme şansınız var mı? Sonuç kötü gelse bile gebeliği sonlandırmak zorunda değilsiniz bu arada,bu sizin kararınıza kalmış.

Slm..konunun ustunden 1sene gecmis ama benzer durumlar yasayan biri olarak merak ettim..sonucunuz ne oldu?amniyosentezi baska bi doktor mu yapiyor?

Down sendromlu dogmama ihtimali de var . Doktorun kararı size bırakması gerekirdi. 20 haftalık bebek down sendromlu diye hayatına son verilemez . Buna doktor değil aile karar verir

Bende ve pazartesi günü Alper beyde kalbinde kaçak kollarida asimetrik dedi Özge hanıma gidiyor um perinotolojiye gönderdi 26. Haftadayim erken doğum riskinden dolayı su alamıyor lar zafer bütün baktı riskli değil gayet güzel dedi 2 gün 4 kez ultrason a girdim herseferinde her doktorda farklıydı ağlayarak geldim eve tansiyon düşüklüğü ile bayılmışım özel sigorta olduğu bnm özelde açtım doktor anne karnı kapalı kutu makina bu hata olabilir genetikte cücelik yok üzülme diye telkin verince kendime geldim bebeğime yazık herşey nasip dedim hayırlısı olsun üzülmeyin inşallah sağlıklı kucağımıza aliriz

Bende trizomi 21 den bebeğimi kaybettm tekrarlama olmadığını söylediğinz şimdi yeniden düşünüyorum ama çok korkuyorum siz nasıl atllattnz bu korkularınızı

En küçük kaynım için de engelli olacak, aldıralım demişler ailesi istememiş engelli de olsa bakarız demişler ve sapasağlam bi çocuk var şimdi ortada. Diyordum ki eski konuymuş bu

Rahmin içindeki saklı kutu.. ne olacağı belli değil. Bizde de ayrıntılı da bebeğin beyninde parıltı var, down ihtimaliyle ilgili yüzde yüksek vs dendi. Umursamadım bile çünkü down bile olsa kabulumdu. Amniotik testte yaptırmadım hatta doğuma kadar aklıma bile gelmedi bu konuştuklarımiz. Sadece doğum sirasinda aklıma geldi gitti. Çok şükür sağlıklı sıhhatli doğdu ikizlerim. Bütün hamilelik sürecinin harika geçtiği ama doğum sırasında oksijensiz kalan ve engelli doğan bebekler oluyor. Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin. Aldırmaya niyetlenseniz de tek doktorla yetinmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…