Kotuye giden hamileligim, caresizligim

Nasil cikti sonucu peki

Çok şükür temizdi. Anne karnında ayrıntılı ultrasonda damak yarığı saptanmıştı. İşte değişik değişik genetik hastalıklar varmış. Translokasyon tarzı bir şey düşünüyorlardı. O nedenle yapıldı. Tertemiz çıktı :) sağlıklı doğdu. Tabi damak yarığı vardı. 6 aylıkken damar yarığı için ameliyat oldu ve hiçbir sorunu yok şu anda :) darısı başınıza inşallah.

Çok şükür temizdi. Anne karnında ayrıntılı ultrasonda damak yarığı saptanmıştı. İşte değişik değişik genetik hastalıklar varmış. Translokasyon tarzı bir şey düşünüyorlardı. O nedenle yapıldı. Tertemiz çıktı :) sağlıklı doğdu. Tabi damak yarığı vardı. 6 aylıkken damar yarığı için ameliyat oldu ve hiçbir sorunu yok şu anda :) darısı başınıza inşallah.
Ah nasil sevindim bir bilseniz. Saglicakla buyusn yavrucak.
Darisi minigimin basina

Ablam doğuma kadar riskli bölüme gitti ona da down sendromlu istersen alalım ve karından su çekme işlemini yapalim demişti ama riskleri olduğu için su çektirme yaptırmadı ayrıca bedeni oluşmuştu bu saatten sonra da açıkçası aldırmam dedi down sendromlu olursa da kaderimden dedi ve doğurdu şuan 8 aylık olacak çok şükür hiçbir sağlık problemi yok hatta Doğumdan sonra 10 doktor muayene etmişti down sendromlumu diye hakkınızda hayırlısı olsun inşallah sagliklica kucağınıza alirsiniz stres yapmayın çoğu kişide bunu diyebiliyorlar

Gebeliğini sonlandirma bu tip sandığınız kadar gelişmiş değil...işinin ehli dediğiniz insanlar dahi çok fazla yanlış yapıp hayat alıyorlar... üniversitede prof bir hocam şöyle demişti bakalım kaç kişinin katili olacaksınız ben bu sözü duyunca şok oldum ...ardından mezun oldum..sonra annemi ona muayene ettirdim annemin verdiği ilaca alerjisi gelişti 1 hafta hastanede ölüm kalım savaşı verdi ...dediği şey doğruydu ...ablam 7 aylık hamile ve tanınmış işini ehli prof. Birine gidiyordu ve Dr bu bebek yüzde 99 down olacak alalım.hemem hazirlan dedi 7 aylık bir bebeği bir canlıyı parçalayıp öldürmek istedi ablam izin vermedi doğdu bebek 1 buçuk kilo ve doktor dedi yüzde 96 down sendrom ...ablamın üzüntüden sütü kesildi çok ağladı ona gözü gibi bakti şimdi ilkokula gidiyor çok zeki yaşıtlarından farkı yok down sendrom değil hiç bir sağlık sorunu yok sadece prematüre doğduğu ve çok antibiyotik kullandığı için bağışıklık sistemi çok kotu cabuk hastalanıyor ama uğraşıyor ablam polenler vs ....

Bana dediler bebeğin çok büyümus çok fazla kilolu normal ayını göre hamileyken bunu söylediler sürekli bebeğim bir doğdu 2 buçuk kilo zayıfcana dokunmaya kıyamadım ve bunu bir çok Dr söyledi tek bir tanesi değil ..ben olsam aldırmam bebeğimi bol bol dua ederim

Detaylı ultrason beni perinatolaga yonlendirmisti gittiğim de suyun fazlaliğı bacak boyunun bir diğerinden kısa olması 1,2 hafta gelişim geriliği ile hepsinin toplamı down sendromuna çıkıyor dedi doktor.

Bana da amniyosentez testi önerdi sizin gibi ben istemedim 26 haftalikti o zAman doktoruma da söyledim doktorum tarama testlerimin temiz çıktığıni söyledi gerek yok dedi.
Bir bacağının kısa ölçülmesi de karnım da bacağı katli şekilde durdu diye doğru olculmemis doğduktan sonra bile 2 hafta hep kivirdi bacağını.

Şimdi oğlum 7 aylık olacak sağlıklı çok şükür 🤲

Rabbim böyle stres ile gebelik geçirenlere güzel haberler almayı sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin inşallah 🤲💞

çok üzüldüm ben de inan ne diyeceğimi bilemiyorum
doktor ne öneriyor ne diyor

X