- 25 Temmuz 2022
- 1.272
- 1.691
- 37
-
- Konu Sahibi Canangul133
Bizdede öyle biri var dı cam siliyorduk balkon yıkıyordu batıyordu sinir oluyorduk en sonunda taşındık ALLAH yardımcın olsunHerkese merhaba,
Olayı kısaca anlatmaya çalışacağım; 7 yıl önce eşim ve ben ortak birikimlerimizi ortaya koyarak, küçük bir ev aldık, eşyalarımızı aldık, ve evlendik. ikimizde çalıştığımız için apartman bahçesinde inip, oturmak gibi vaktimiz olmuyordu.Fakat bazı kişiler sürekli bahçede oturma, mangal yapma, vs.
gece geç saatlere kadar apartman bahçesinde oturuyorlardı.
apartmanda aynı memlekette olanlar, arasında bariz bir gruplaşma vardı. apartman grubunda, bu kişiler ile ilgili şikayet yazılınca biribirini savunma, şikayet edene hakaret boyutuna kadar, yazılar yazılyordu. (bunu konu anlaşılsın diye yazıyorum)
ama biz hep uzak durduk, iyi veya kötü hiç kimseyle samimi olmadık.
Neyse, bu zaman içinde benimde çocuklarım oldu. ve benim üst katıma 5 çocuklu bir aile taşındı, 2 yıldan beri ne tadilatları bitti, ne çocuk sesleri bitti. çocuklari aşağı inince, diğer çocukları da dövüyormuş, sürekli evlerinde misafir var. sürekli balkon yıkama, su olduğu gibi aşağı iniyor, yada pencerelerden çocuklar su döküyor. halı , kilim çırpıyor, çırpma deyince sadece toz var dı diyor.
şimdi kırılma noktası, artık biz bu seslere dayanamaz olduk. ve kadını aradım , biraz sessiz olabilrmisiniz diye rica ettik, ya 5 tane çocuk falan filan işte ses olur tabiki dedi, yeni doğum yaptım, bebek sürekli seslere irkiliyor, kalkıyor dedim, tamam dedi.
pek değişen birşey olmadı o dönemde, yine ya sabır dedik.
şimdi yaz geldiğinden beri, balkon pencere yıkama işi başladı, yöneticiyi aradık,
aldığımız cevap, köylümü size ezdirecek değilim, belki senin çocuklarında onları rahatsız ediyordur, yapacak birşey yok, çok rahatsız oluyorsanız taşınabilirsiniz.
nereye taşınacağım, zaten burayı ortak paramız ile aldık, 60 bin lira borçlandık, ozaman, kiraya çıksam çok yüksek kiralar ödeyemem.
ben bunlarla nasıl başedeceğim. artık uyku bile uyuyamaz hale geldim. çaresiz kaldım. Bu gürültülerde iyice artmaya başladı, artık inada bindirdiler işi. Ne yapayım
Çok teşekkür ederimBizdede öyle biri var dı cam siliyorduk balkon yıkıyordu batıyordu sinir oluyorduk en sonunda taşındık ALLAH yardımcın olsun
Ev sizin eviniz ama bu millette çok Nalet inadına ses çıkartırlar artık rahat vermezler eğer evin tapusu sizinse evinizi satıp baska ev alabilirsiniz aynı paraya ( ev alama komşu al ) sözü çok doğru ama bunu yapamassaniz orda oturduğunuz sürece rahatsızlıklar devam eder polise mahkeme gidilebilir ama komşular üst katinizi tutuyor bu size sıkıntı yaratır yada sizde elinize sopa alıp us kata ses çıkartınHerkese merhaba,
Olayı kısaca anlatmaya çalışacağım; 7 yıl önce eşim ve ben ortak birikimlerimizi ortaya koyarak, küçük bir ev aldık, eşyalarımızı aldık, ve evlendik. ikimizde çalıştığımız için apartman bahçesinde inip, oturmak gibi vaktimiz olmuyordu.Fakat bazı kişiler sürekli bahçede oturma, mangal yapma, vs.
apartmanda aynı memlekette olanlar, arasında bariz bir gruplaşma vardı. apartman grubunda, bu kişiler ile ilgili şikayet yazılınca biribirini savunma, şikayet edene hakaret boyutuna kadar, yazılar yazılyordu. (bunu konu anlaşılsın diye yazıyorum)
Neyse, bu zaman içinde benimde çocuklarım oldu. ve benim üst katıma 5 çocuklu bir aile taşındı, 2 yıldan beri ne tadilatları bitti, ne çocuk sesleri bitti. çocuklari aşağı inince, diğer çocukları da dövüyormuş, sürekli evlerinde misafir var. sürekli balkon yıkama, su olduğu gibi aşağı iniyor, yada pencerelerden çocuklar su döküyor. halı , kilim çırpıyor, çırpma deyince sadece toz var dı diyor.
şimdi kırılma noktası, artık biz bu seslere dayanamaz olduk. ve kadını aradım , biraz sessiz olabilrmisiniz diye rica ettik, ya 5 tane çocuk falan filan işte ses olur tabiki dedi, yeni doğum yaptım, bebek sürekli seslere irkiliyor, kalkıyor dedim, tamam dedi.
şimdi yaz geldiğinden beri, balkon pencere yıkama işi başladı, yöneticiyi aradık,
aldığımız cevap, köylümü size ezdirecek değilim, belki senin çocuklarında onları rahatsız ediyordur, yapacak birşey yok, çok rahatsız oluyorsanız taşınabilirsiniz.
nereye taşınacağım, zaten burayı ortak paramız ile aldık, 60 bin lira borçlandık, ozaman, kiraya çıksam çok yüksek kiralar ödeyemem.
ben bunlarla nasıl başedeceğim. artık uyku bile uyuyamaz hale geldim. çaresiz kaldım. Bu gürültülerde iyice artmaya başladı, artık inada bindirdiler işi. Ne yapayım
Ya aslında, şikayet etmeyi düşünüyorum, fakat birazda korkuyorum açıkçası.onlari Allah'a havale ediyorum. Ne yapacağımı inanın bilmiyorum şu andaŞöyl böyle edin diye çok kişi akıl vermiş ama böyle çirkef insanlardan hersey beklenir devir öyle kötü oldu ki artık cinayet bile işliyorlar bu tip anlasmazliklarda. O yüzden hic bulasmamak en iyisi gidin ordan.
O zaman da gelene yazık olacak.
En iyisi o evden gidip izinizi tozunuzu kaybettirip öyle şikayet edin olmaz mi
Ah o zaman inşallah olurEğer Amerikan usulü müstakil ev olsaydı duvara istediği gibi tadilat yaptırabilirdi, yani ses yalıtımı için bütçesi olması yeterliydi. Ben de bir köyde müstakil evde yaşadım ama mahallede düğün olsa bile asla bitişik komşu kadar rahatsiz etmezdi .Geçen sene bir yurtta kaldım duvarları kağıttan gibiydi ve yan odamdaki kız bana 6 ayı zehir etti, o ses asla bitişik olmayan bir komşudan gelmez.
Çocuklarına da zarar verebilir böyle arsız insanlar,ne yazık ki bir işe yaramıyor bazı şeyler,cahil hep güçlüO olayda yoldan geçenler çağırmış ..Böyle bir olayda ise ceza kesilirse o grup konu sahibini ve eşini döver
Ne gerizekalılar var ya koylumu size ezdiricek degılım ne demek gerci burdanda koylu oldukları anlasılıyor cıngeneler bunlar, sen hıc muhatap olma direk polise sıkayet et hakkını ara rahatsız etmeye hakları yok, kendılerı defolsun asıl sıkma canınıHerkese merhaba,
Ay inşaAllah ya. Gece yine uyutmadılar, eşim çok naif bir adam. onun sessizliğinden oldu böyle. Ben sinirlendikçe duyma uyu diyor. Artık iyice psikolojim bozuldu.Gittim, izmir gibi yerde en ust katta ev aldim, nedeni tam olarak ust kat komsusuydu. Ya mustakil bir evde ya da en ust katta oturmak tek tercihim artik. İsterse tepemden yagmur yagsin cati aksin, gunes beynime beynime vursun umrumda degil. Ust kat derdi olmasin yeter. Bazen tavana bakip sessizlige hayran kaliyor insan. Ne cile cekmisim be diyorum. Darisi basiniza, huzurlu bir ev yani.
Artık iyice psikolojim bozuldu. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Satacağım evin denginde fiyat olarak evde bulamıyorum.Ne gerizekalılar var ya koylumu size ezdiricek degılım ne demek gerci burdanda koylu oldukları anlasılıyor cıngeneler bunlar, sen hıc muhatap olma direk polise sıkayet et hakkını ara rahatsız etmeye hakları yok, kendılerı defolsun asıl sıkma canını
Aslında bende böyle düşünüyorum, fakat eşim hep görme, duyma modunda.Hakkını hukuk yoluyla arasan hic birsey yapamazlar
Eşiniz de haklı orda ne dese karşı taraf anlamaz ki. Eğitim seviyesi çok önemli işte. Okumuş cahil çok ama belli eğitim seviyesinde de insanda biraz gurur oluşuyor okul ortamında, çalışma ortamında oluşturduğu.Yalıtım dan ziyade, artık farklı Bir boyuta geldi iş. Üst kattaki adam, eşimi görmüş. Akşam. Alaylı bir üslupla, eşime sormuş, ses geliyor mu diye. Yani bunun gibi bir çok şeyle uğraşıyoruz aynı zamanda. Eşim naif bir adam, ters ters bakmış geçmiş