Kötü komşu , Ağlamaktan helak oldum. Lütfen sadece yardımcı olabilecek kişilerden yorum bekliyorum.

Herkese merhaba,

Olayı kısaca anlatmaya çalışacağım; 7 yıl önce eşim ve ben ortak birikimlerimizi ortaya koyarak, küçük bir ev aldık, eşyalarımızı aldık, ve evlendik. ikimizde çalıştığımız için apartman bahçesinde inip, oturmak gibi vaktimiz olmuyordu.Fakat bazı kişiler sürekli bahçede oturma, mangal yapma, vs.
gece geç saatlere kadar apartman bahçesinde oturuyorlardı.
apartmanda aynı memlekette olanlar, arasında bariz bir gruplaşma vardı. apartman grubunda, bu kişiler ile ilgili şikayet yazılınca biribirini savunma, şikayet edene hakaret boyutuna kadar, yazılar yazılyordu. (bunu konu anlaşılsın diye yazıyorum)
ama biz hep uzak durduk, iyi veya kötü hiç kimseyle samimi olmadık.

Neyse, bu zaman içinde benimde çocuklarım oldu. ve benim üst katıma 5 çocuklu bir aile taşındı, 2 yıldan beri ne tadilatları bitti, ne çocuk sesleri bitti. çocuklari aşağı inince, diğer çocukları da dövüyormuş, sürekli evlerinde misafir var. sürekli balkon yıkama, su olduğu gibi aşağı iniyor, yada pencerelerden çocuklar su döküyor. halı , kilim çırpıyor, çırpma deyince sadece toz var dı diyor.

şimdi kırılma noktası, artık biz bu seslere dayanamaz olduk. ve kadını aradım , biraz sessiz olabilrmisiniz diye rica ettik, ya 5 tane çocuk falan filan işte ses olur tabiki dedi, yeni doğum yaptım, bebek sürekli seslere irkiliyor, kalkıyor dedim, tamam dedi.
pek değişen birşey olmadı o dönemde, yine ya sabır dedik.

şimdi yaz geldiğinden beri, balkon pencere yıkama işi başladı, yöneticiyi aradık,
aldığımız cevap, köylümü size ezdirecek değilim, belki senin çocuklarında onları rahatsız ediyordur, yapacak birşey yok, çok rahatsız oluyorsanız taşınabilirsiniz.

nereye taşınacağım, zaten burayı ortak paramız ile aldık, 60 bin lira borçlandık, ozaman, kiraya çıksam çok yüksek kiralar ödeyemem.

ben bunlarla nasıl başedeceğim. artık uyku bile uyuyamaz hale geldim. çaresiz kaldım. Bu gürültülerde iyice artmaya başladı, artık inada bindirdiler işi. Ne yapayım:KK43:
Gece 12:00' dan sonra çıkan anormal sesleri şikayet edebilirsiniz.

Birdaha halı cırptıgında ya da pencere balkon yıkadıgında video kaydı al . Zabıtayı çağır , ceza kesiyorlar . Akılları başlarına gelir o zaman .

Video kaydı , zabıta ve polis şikayetinden ben sonuç alamamıştım.

Ne acıdır ki , polisler dahi maalesef elimizde müdahale yetkisi yok demişlerdi.

Video kaydı , zabıta ve polis şikayetinden ben sonuç alamamıştım.

Ne acıdır ki , polisler dahi maalesef elimizde müdahale yetkisi yok demişlerdi.
Ben baya balkondan izledim.
Çatır çatır kavga etti bizim komşu , diğerleri de şikayet etti , zabıta geldi . Pattt diye yazdı cezayı, paşa paşa ödediler .

Herkese merhaba,

Olayı kısaca anlatmaya çalışacağım; 7 yıl önce eşim ve ben ortak birikimlerimizi ortaya koyarak, küçük bir ev aldık, eşyalarımızı aldık, ve evlendik. ikimizde çalıştığımız için apartman bahçesinde inip, oturmak gibi vaktimiz olmuyordu.Fakat bazı kişiler sürekli bahçede oturma, mangal yapma, vs.
apartmanda aynı memlekette olanlar, arasında bariz bir gruplaşma vardı. apartman grubunda, bu kişiler ile ilgili şikayet yazılınca biribirini savunma, şikayet edene hakaret boyutuna kadar, yazılar yazılyordu. (bunu konu anlaşılsın diye yazıyorum)

Neyse, bu zaman içinde benimde çocuklarım oldu. ve benim üst katıma 5 çocuklu bir aile taşındı, 2 yıldan beri ne tadilatları bitti, ne çocuk sesleri bitti. çocuklari aşağı inince, diğer çocukları da dövüyormuş, sürekli evlerinde misafir var. sürekli balkon yıkama, su olduğu gibi aşağı iniyor, yada pencerelerden çocuklar su döküyor. halı , kilim çırpıyor, çırpma deyince sadece toz var dı diyor.

şimdi kırılma noktası, artık biz bu seslere dayanamaz olduk. ve kadını aradım , biraz sessiz olabilrmisiniz diye rica ettik, ya 5 tane çocuk falan filan işte ses olur tabiki dedi, yeni doğum yaptım, bebek sürekli seslere irkiliyor, kalkıyor dedim, tamam dedi.

şimdi yaz geldiğinden beri, balkon pencere yıkama işi başladı, yöneticiyi aradık,
aldığımız cevap, köylümü size ezdirecek değilim, belki senin çocuklarında onları rahatsız ediyordur, yapacak birşey yok, çok rahatsız oluyorsanız taşınabilirsiniz.

nereye taşınacağım, zaten burayı ortak paramız ile aldık, 60 bin lira borçlandık, ozaman, kiraya çıksam çok yüksek kiralar ödeyemem.

ben bunlarla nasıl başedeceğim. artık uyku bile uyuyamaz hale geldim. çaresiz kaldım. Bu gürültülerde iyice artmaya başladı, artık inada bindirdiler işi. Ne yapayım:KK43:

Kavga varsa polise , balkon yıkama ve alt camlara kadar su dökme için belediye ve zabıtaya ; tehdit varsa savcılığa şikayet edebilirsiniz.

Umarım idealist ve kuralları uygulama taraftarı insanlarla karşılaşırsınız.

Binada sizin gibi düşünen komşularınız varsa ortak hareket edebilirsiniz.

Umarım herkes toplu yaşam kurallarına uygun yaşamaya dikkat eder ve huzurla oturabilirsiniz evinizde.

Çoğu binada yönetici seçimi dahi yapılmıyor. Taşındıklarında bir yönetici varsa ; sonraki dönemde de ona destek olanlar varsa , sorgusuz sualsiz devam etmiştir.

İtiraz edenler sayıca azınlıkta kaldıysa da , yöneticiye kimse müdahale edememiştir.
Konu sahibinin binasında seçim yapılsa ne olur ki, hepsi aynı memleketli. Onu kastetmiştim aslında ... kabus gibi milletin üstüne çökmüşler.

Konu sahibinin binasında seçim yapılsa ne olur ki, hepsi aynı memleketli. Onu kastetmiştim aslında ... kabus gibi milletin üstüne çökmüşler.

Evet , maalesef öyle olmuş. Ancak herkesin memleketli olmadığı binalarda da çok fazla seçim vb olduğunu görmedim. Daha önce yöneticilik yapmış kimi insan bundan yaka silkerken, kimisi de koltuk sevdası yaşayabiliyor.

Kiracı da durmazsa işte, o üst kat çok sıkıntılı orda. Müstakil ev hayalim var artık. Kimseyle uğraşasım yok.
Kardeşim bir benzerini yaşadı, mahkemelik oldu komşularıyla. Mahkemeye verdiği gün evi taşıdı, kendi evini de verdi kiraya şimdi o kadar mutlu ki, resmen gençleştim diyor.

son çare bende taşınacağım galiba:KK43:
Ben seslerden dolayı taşındım şimdi daha beterine denk geldim. Ses zaten var bebeğimde uyku kalmadı, Sesi gectim şarıl şarıl akan sulu halıyı atıyor, haftada bir. konuştum fayda etmedi. Allah görgüsüzlerle karşılaştırmasın.

Bence Amerika usülünde müstakil ev olsa daha büyük sorunlar olur . Son ses müzik açıp her gece mangal partisi verirler. Siz şikayet etseniz müstakil evim kim ne karışır derler. Bence ev yerine zihniyet değişmeli
Eğer Amerikan usulü müstakil ev olsaydı duvara istediği gibi tadilat yaptırabilirdi, yani ses yalıtımı için bütçesi olması yeterliydi. Ben de bir köyde müstakil evde yaşadım ama mahallede düğün olsa bile asla bitişik komşu kadar rahatsiz etmezdi .Geçen sene bir yurtta kaldım duvarları kağıttan gibiydi ve yan odamdaki kız bana 6 ayı zehir etti, o ses asla bitişik olmayan bir komşudan gelmez.

Ses yalıtımı yaptırsanız? Bence iyice bir araştırın.
Yalıtım dan ziyade, artık farklı Bir boyuta geldi iş. Üst kattaki adam, eşimi görmüş. Akşam. Alaylı bir üslupla, eşime sormuş, ses geliyor mu diye. Yani bunun gibi bir çok şeyle uğraşıyoruz aynı zamanda. Eşim naif bir adam, ters ters bakmış geçmiş 🙁

Herkese merhaba,

Polisi arayın. Mahkemeye verin. Bu insanlar tatlı dilden anlamazlar. Hatta şiddetten de anlamazlar. Bu insanlar kavrama kabiliyetleri zayıf empati duygusundan yoksun insanlar. Siz insani bir iletişimle halledemezsiniz bu meseleyi. Ya evinizi kiraya verip başka bir yere taşınacaksınız ya da polisle mahkemeyle terbiye etmeye çalışacaksınız. Ayrıca apartman hayatına uygun hareket etmeyen onlar. Biri taşınmalıysa onlar gitsin.

X