Herkese merhaba,
Olayı kısaca anlatmaya çalışacağım; 7 yıl önce eşim ve ben ortak birikimlerimizi ortaya koyarak, küçük bir ev aldık, eşyalarımızı aldık, ve evlendik. ikimizde çalıştığımız için apartman bahçesinde inip, oturmak gibi vaktimiz olmuyordu.Fakat bazı kişiler sürekli bahçede oturma, mangal yapma, vs.
gece geç saatlere kadar apartman bahçesinde oturuyorlardı.
apartmanda aynı memlekette olanlar, arasında bariz bir gruplaşma vardı. apartman grubunda, bu kişiler ile ilgili şikayet yazılınca biribirini savunma, şikayet edene hakaret boyutuna kadar, yazılar yazılyordu. (bunu konu anlaşılsın diye yazıyorum)
ama biz hep uzak durduk, iyi veya kötü hiç kimseyle samimi olmadık.
Neyse, bu zaman içinde benimde çocuklarım oldu. ve benim üst katıma 5 çocuklu bir aile taşındı, 2 yıldan beri ne tadilatları bitti, ne çocuk sesleri bitti. çocuklari aşağı inince, diğer çocukları da dövüyormuş, sürekli evlerinde misafir var. sürekli balkon yıkama, su olduğu gibi aşağı iniyor, yada pencerelerden çocuklar su döküyor. halı , kilim çırpıyor, çırpma deyince sadece toz var dı diyor.
şimdi kırılma noktası, artık biz bu seslere dayanamaz olduk. ve kadını aradım , biraz sessiz olabilrmisiniz diye rica ettik, ya 5 tane çocuk falan filan işte ses olur tabiki dedi, yeni doğum yaptım, bebek sürekli seslere irkiliyor, kalkıyor dedim, tamam dedi.
pek değişen birşey olmadı o dönemde, yine ya sabır dedik.
şimdi yaz geldiğinden beri, balkon pencere yıkama işi başladı, yöneticiyi aradık,
aldığımız cevap, köylümü size ezdirecek değilim, belki senin çocuklarında onları rahatsız ediyordur, yapacak birşey yok, çok rahatsız oluyorsanız taşınabilirsiniz.
nereye taşınacağım, zaten burayı ortak paramız ile aldık, 60 bin lira borçlandık, ozaman, kiraya çıksam çok yüksek kiralar ödeyemem.
ben bunlarla nasıl başedeceğim. artık uyku bile uyuyamaz hale geldim. çaresiz kaldım. Bu gürültülerde iyice artmaya başladı, artık inada bindirdiler işi. Ne yapayım
Merhaba.
Bende yeni evliyken ust komsunmdan epey cektim. 1 kere gece evde bocek gordum fiye supurge actim ama saat 12 felandi yaz ayiydi kimse uyumuyr yani sitemiz de canli epey dugun salonu var dibimizde. Hemen geldi isten yeni geldik dedi bu arada bakkal kendisi neyse. Kusura bakmayin bocek fobim var yanlizim esim nobette bocegi iyice ceksin diye makineyi acik tuttum dedim 5 10 dk. Sonra bu afladi tafladi gitti.
1hafta sonra evimize misafir geldi gittiler cocuklari vardi doktuler epey kirintilsr vardi yinr 5 10 dk açtım tine saat 11 felan bu sefer kocasiyla geldi. Epey uslupsuzca konustular bende adama donup dedim siz benle muhattap olmayin esiniz varken. Esiniz benjmle konusuyor soze girmeyin dedim el kol yapitor bana.
O gunden beri taktilar bana esim evde yokken habire polisi ariyorlar gurulru yapiyo diye cat 2 de gece polis geliyor zil caliyor ben yataktan fırlıyorum polislere uykulu aciyorum kapiyi noldu diyorum sikayet var diyo. Bu 1 2 kez oldu. En son polis geldiginde evimde kiz arkdslarim vardi uyuyolardi esimle de goruntjlu konusuyorduk kapi calito dedim git bak dedi kimmis gittim baktim polis gene. Noldu dedim sikayet var dedi. Memur bey siz duyduunuzmu ses dedim hayir 10 dk dir kapida bekliyorum cit cikmiyor dedi tamam ozaman tutanak tutar misiniz yalan ihbar olduguna dair bende sikayetci olcam dedim. Yöneticiyi aradim ben arada kaldim ses yok hanfendi sizin evde ama onlarda yakin arkadasim dedi aranizda cozun dedi tmm ben kendim hallederim dedim. Esime söylüyorum uğraşmayalım diyor beni delirtiyor.
Gittim sikayetci oldum polis merkezinde.
Ertesi gün kapima geldi adan tek başına kapimi caldi acmadim ac bi konusalim senle diyor bende açmadım hemen polise gittim esim evde yokken kapiya dayandi taciz etti dedim laf ile.
Hemen bunu cagirmislar ifade felan. Yonrtici beni aradi davayi geri cek taciz ne demek diye. Esimin evde olmadigini bile bile kapima ne diye dayanip ac kapiyi konuscaz diyo dedim çekmiyorum mahkemede görüşürüz dedim.
Yönetici toplandi ayarladi hepimizle oturdum masaya ilk cümlem suydu;
Siz beni yaşça küçük görüp sindirip cikarmak ve bu eve oturmaya çalışıyorsunuz anlıyorum ama bende çıkmıyorum ev sahibi ile görüştüm evi satın alıyorum. Ben bu apartmandan sizi cikaririm gene de burdan cikmam dedim, benimle daha fazla uğraşırsaniz iftiralara devam edop polis yollarsaniz basiniza cok kotu bela olurum damarıma basmayin inat bir insanim dedim ve kalktim masadan. O oldu bir daha be sikayet nede herhangi bisey ev sahibinide aradim bole bole soledim haberiniz olsun dedim tamam kizim dedi oda satiyorum dedi bunlar kendi tasindi gittiler :)
O yüzden esin susuyorsa sen susma. Hakkını ara ve gerekiyorsa şikayetçi ol. Bunlari kanitlayacak yazismalar yap. Kimse kimsenin huzurunu bozamaz.