• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü komşu , Ağlamaktan helak oldum. Lütfen sadece yardımcı olabilecek kişilerden yorum bekliyorum.

oturduğunuz apartmandan taşınmak en mantıklısı gibi geldi satıp yeniden almak gibi imkanınız varsa hiç kiraya vermekle uğraşmayın. Belli ki apartman kültürünüz yok anlayışlı insan da değiller ki konuşarak halledin. 5 çocuk çok fazla hangisini durduracak annesi. Sinir streslik bir durum baş edilmez.

90 lı yıllarda ananemin üst komşusu sürekli camdan, balkondan halı silkelerdi. Ananemin camlarını batırırdı. Küçüktüm ama ananemin üstteki komşuyu defalarca uyardığını hatırlıyorum. Komşu yukarıdan tül perdelerini asardı gün boyu öyle tutardı. Eve gün ışığı girmezdi. Gündüz vakti karanlıkta otururduk. Bir gün ananem dayanamadı. Ayçiçek yağını aldı eline perdelerin üzerine boca etti:) Bir daha da komşu kadın perdesini, halısını sarkıtamadı. Deli ile deli olabiliyorsanız olun ama olamıyorsanız kaçın. 5 çocuklu bir ailenin sessiz olması malesef çok zor. Aslında onlar apartman yaşamına uygun değiller. Çocuklarıyla köyde, doğada falan yaşamalılar.

Bence Amerika usülünde müstakil ev olsa daha büyük sorunlar olur . Son ses müzik açıp her gece mangal partisi verirler. Siz şikayet etseniz müstakil evim kim ne karışır derler. Bence ev yerine zihniyet değişmeli
bu ülkenin insanları iyice yobazlaştı. yıllar geçtikçe dahada tiksiniyorum. bu zihniyet artık değişmez. kontrolsüzce ürüyolar çünkü

Herkese merhaba,

Olayı kısaca anlatmaya çalışacağım; 7 yıl önce eşim ve ben ortak birikimlerimizi ortaya koyarak, küçük bir ev aldık, eşyalarımızı aldık, ve evlendik. ikimizde çalıştığımız için apartman bahçesinde inip, oturmak gibi vaktimiz olmuyordu.Fakat bazı kişiler sürekli bahçede oturma, mangal yapma, vs.
gece geç saatlere kadar apartman bahçesinde oturuyorlardı.
apartmanda aynı memlekette olanlar, arasında bariz bir gruplaşma vardı. apartman grubunda, bu kişiler ile ilgili şikayet yazılınca biribirini savunma, şikayet edene hakaret boyutuna kadar, yazılar yazılyordu. (bunu konu anlaşılsın diye yazıyorum)
ama biz hep uzak durduk, iyi veya kötü hiç kimseyle samimi olmadık.

Neyse, bu zaman içinde benimde çocuklarım oldu. ve benim üst katıma 5 çocuklu bir aile taşındı, 2 yıldan beri ne tadilatları bitti, ne çocuk sesleri bitti. çocuklari aşağı inince, diğer çocukları da dövüyormuş, sürekli evlerinde misafir var. sürekli balkon yıkama, su olduğu gibi aşağı iniyor, yada pencerelerden çocuklar su döküyor. halı , kilim çırpıyor, çırpma deyince sadece toz var dı diyor.

şimdi kırılma noktası, artık biz bu seslere dayanamaz olduk. ve kadını aradım , biraz sessiz olabilrmisiniz diye rica ettik, ya 5 tane çocuk falan filan işte ses olur tabiki dedi, yeni doğum yaptım, bebek sürekli seslere irkiliyor, kalkıyor dedim, tamam dedi.
pek değişen birşey olmadı o dönemde, yine ya sabır dedik.

şimdi yaz geldiğinden beri, balkon pencere yıkama işi başladı, yöneticiyi aradık,
aldığımız cevap, köylümü size ezdirecek değilim, belki senin çocuklarında onları rahatsız ediyordur, yapacak birşey yok, çok rahatsız oluyorsanız taşınabilirsiniz.

nereye taşınacağım, zaten burayı ortak paramız ile aldık, 60 bin lira borçlandık, ozaman, kiraya çıksam çok yüksek kiralar ödeyemem.

ben bunlarla nasıl başedeceğim. artık uyku bile uyuyamaz hale geldim. çaresiz kaldım. Bu gürültülerde iyice artmaya başladı, artık inada bindirdiler işi. Ne yapayım:KK43:
Polisi arayın ev konut huzuru da asayisin işi benim.kardesimin üst komşusu sürekli kavga ediyordu polis gelince en az 3 hafta susuyorlardi çevreden de korkmayın

Ayni dertten benden muzdaripim ne yaziikki 😓yatak odası Bitişik duvar bizim yan taraf 4 çocuklu bir aile. Gece 3lere 4lere kadar acayip ses geliyor sadece çocuk seside değil, kadin gece temizlik yapıyor. Laftan anlamıyorlar ne yazkki polis çağırdım hic bisey olmadı. Hali felan çirptığında videoya alin zabıtayi arayın. Polis çağırın sizde cirkeflesin, gerçekten çok kötü bir durum ben öyle iyi anlıyorumki sizi ben cumartesi günü taşınıyorum. İnşallah orda da bu tarz insanlarla karşılaşmam. İnsan evine gelmek bile istemiyor. Allah sizide yardm etsin inşallah. Faceniz varsa komsu gurultusu çekenler diye bir sayfa var oraya üye olup daha güzel bilgiler edinebilirsiniz.

Ciddi misiniz ?
Cok şaşırdım.
Bizim eski komşu halı silkeliyordu, sonra yoldan geçenlerin üzerleri toz olunca . Ağız dalışı yatırımda oldu, zabıta çağırdı yoldan geçenler . Zabıta 4 yıl önce 2 500 TL ceza kesti.
Demek ki zabıta insanmış. Benim 3-4 yıl önce üst komşum hafta 2-3 defa halısını camımın önünü kapatacaj şekilde asıp oturduğum odanın tüm güneşini kesiyordu. Videoya çektim, fotoğraf çektim, zabıta çağırdım hiç bir şey olmadı. Hatta zabıta çağırdım diye daha da aşağıya indirdi halıyı ve bu defa günlerce kaldırmadı.
En son çamaşır suyu dökeceğim kaldırmazsanız dedim öyle kaldırdılar. Yani ülkede malum hak hukuk yok. Güçlü olanın sözü geçiyor, yaşasın dağ kanunları..

Demek ki zabıta insanmış. Benim 3-4 yıl önce üst komşum hafta 2-3 defa halısını camımın önünü kapatacaj şekilde asıp oturduğum odanın tüm güneşini kesiyordu. Videoya çektim, fotoğraf çektim, zabıta çağırdım hiç bir şey olmadı. Hatta zabıta çağırdım diye daha da aşağıya indirdi halıyı ve bu defa günlerce kaldırmadı.
En son çamaşır suyu dökeceğim kaldırmazsanız dedim öyle kaldırdılar. Yani ülkede malum hak hukuk yok. Güçlü olanın sözü geçiyor, yaşasın dağ kanunları..
Halısını çekip , aşagı düşürseydiniz.
Böyleleri bu dilden anlıyor

90 lı yıllarda ananemin üst komşusu sürekli camdan, balkondan halı silkelerdi. Ananemin camlarını batırırdı. Küçüktüm ama ananemin üstteki komşuyu defalarca uyardığını hatırlıyorum. Komşu yukarıdan tül perdelerini asardı gün boyu öyle tutardı. Eve gün ışığı girmezdi. Gündüz vakti karanlıkta otururduk. Bir gün ananem dayanamadı. Ayçiçek yağını aldı eline perdelerin üzerine boca etti:) Bir daha da komşu kadın perdesini, halısını sarkıtamadı. Deli ile deli olabiliyorsanız olun ama olamıyorsanız kaçın. 5 çocuklu bir ailenin sessiz olması malesef çok zor. Aslında onlar apartman yaşamına uygun değiller. Çocuklarıyla köyde, doğada falan yaşamalılar.
O zamanlar ayçiçek yağı ucuz tabi 😂

Kiracılar mı? Ev sahipleriyle konuşun. Ben de dört çocuklu aileyi çıkardım, beşinciye hamileydi. Ev savaş alanına, ahıra dönmüştü. Köylüyse gitsin köye dağa bayıra salsın çocuğunu. Apartmanda yaşamaya uygun insanlar değiller. Balkon yıkamak mı kaldı, en fazla zemine su devirip fırçalayıp çekçekle çekersin. Bu insanlardaki hudutsuz cahil cesareti beni benden alıyor. Herkes onların çocuklarını, sesini, görgüsüzlüklerini çekmek zorunda sanki.

O kadar haklısınız ki. Balkonum baştan aşağı aralıklı demir parmaklık, duvar yok. Çok tozlanıyo ve oyuklu moyuklu böyle. Biz de biliriz hortumla su tutmayı ama bezle siliyorum. Halı ne ben silkelerim ne başkası. Yemin ediyorum cidden bazılarının şehirde yeri yok 🤦‍♀️

Herkese merhaba,

Olayı kısaca anlatmaya çalışacağım; 7 yıl önce eşim ve ben ortak birikimlerimizi ortaya koyarak, küçük bir ev aldık, eşyalarımızı aldık, ve evlendik. ikimizde çalıştığımız için apartman bahçesinde inip, oturmak gibi vaktimiz olmuyordu.Fakat bazı kişiler sürekli bahçede oturma, mangal yapma, vs.
apartmanda aynı memlekette olanlar, arasında bariz bir gruplaşma vardı. apartman grubunda, bu kişiler ile ilgili şikayet yazılınca biribirini savunma, şikayet edene hakaret boyutuna kadar, yazılar yazılyordu. (bunu konu anlaşılsın diye yazıyorum)

Neyse, bu zaman içinde benimde çocuklarım oldu. ve benim üst katıma 5 çocuklu bir aile taşındı, 2 yıldan beri ne tadilatları bitti, ne çocuk sesleri bitti. çocuklari aşağı inince, diğer çocukları da dövüyormuş, sürekli evlerinde misafir var. sürekli balkon yıkama, su olduğu gibi aşağı iniyor, yada pencerelerden çocuklar su döküyor. halı , kilim çırpıyor, çırpma deyince sadece toz var dı diyor.

şimdi kırılma noktası, artık biz bu seslere dayanamaz olduk. ve kadını aradım , biraz sessiz olabilrmisiniz diye rica ettik, ya 5 tane çocuk falan filan işte ses olur tabiki dedi, yeni doğum yaptım, bebek sürekli seslere irkiliyor, kalkıyor dedim, tamam dedi.

şimdi yaz geldiğinden beri, balkon pencere yıkama işi başladı, yöneticiyi aradık,
aldığımız cevap, köylümü size ezdirecek değilim, belki senin çocuklarında onları rahatsız ediyordur, yapacak birşey yok, çok rahatsız oluyorsanız taşınabilirsiniz.

nereye taşınacağım, zaten burayı ortak paramız ile aldık, 60 bin lira borçlandık, ozaman, kiraya çıksam çok yüksek kiralar ödeyemem.

ben bunlarla nasıl başedeceğim. artık uyku bile uyuyamaz hale geldim. çaresiz kaldım. Bu gürültülerde iyice artmaya başladı, artık inada bindirdiler işi. Ne yapayım:KK43:
Merhaba.

Bende yeni evliyken ust komsunmdan epey cektim. 1 kere gece evde bocek gordum fiye supurge actim ama saat 12 felandi yaz ayiydi kimse uyumuyr yani sitemiz de canli epey dugun salonu var dibimizde. Hemen geldi isten yeni geldik dedi bu arada bakkal kendisi neyse. Kusura bakmayin bocek fobim var yanlizim esim nobette bocegi iyice ceksin diye makineyi acik tuttum dedim 5 10 dk. Sonra bu afladi tafladi gitti.

1hafta sonra evimize misafir geldi gittiler cocuklari vardi doktuler epey kirintilsr vardi yinr 5 10 dk açtım tine saat 11 felan bu sefer kocasiyla geldi. Epey uslupsuzca konustular bende adama donup dedim siz benle muhattap olmayin esiniz varken. Esiniz benjmle konusuyor soze girmeyin dedim el kol yapitor bana.

O gunden beri taktilar bana esim evde yokken habire polisi ariyorlar gurulru yapiyo diye cat 2 de gece polis geliyor zil caliyor ben yataktan fırlıyorum polislere uykulu aciyorum kapiyi noldu diyorum sikayet var diyo. Bu 1 2 kez oldu. En son polis geldiginde evimde kiz arkdslarim vardi uyuyolardi esimle de goruntjlu konusuyorduk kapi calito dedim git bak dedi kimmis gittim baktim polis gene. Noldu dedim sikayet var dedi. Memur bey siz duyduunuzmu ses dedim hayir 10 dk dir kapida bekliyorum cit cikmiyor dedi tamam ozaman tutanak tutar misiniz yalan ihbar olduguna dair bende sikayetci olcam dedim. Yöneticiyi aradim ben arada kaldim ses yok hanfendi sizin evde ama onlarda yakin arkadasim dedi aranizda cozun dedi tmm ben kendim hallederim dedim. Esime söylüyorum uğraşmayalım diyor beni delirtiyor.

Gittim sikayetci oldum polis merkezinde.

Ertesi gün kapima geldi adan tek başına kapimi caldi acmadim ac bi konusalim senle diyor bende açmadım hemen polise gittim esim evde yokken kapiya dayandi taciz etti dedim laf ile.

Hemen bunu cagirmislar ifade felan. Yonrtici beni aradi davayi geri cek taciz ne demek diye. Esimin evde olmadigini bile bile kapima ne diye dayanip ac kapiyi konuscaz diyo dedim çekmiyorum mahkemede görüşürüz dedim.

Yönetici toplandi ayarladi hepimizle oturdum masaya ilk cümlem suydu;

Siz beni yaşça küçük görüp sindirip cikarmak ve bu eve oturmaya çalışıyorsunuz anlıyorum ama bende çıkmıyorum ev sahibi ile görüştüm evi satın alıyorum. Ben bu apartmandan sizi cikaririm gene de burdan cikmam dedim, benimle daha fazla uğraşırsaniz iftiralara devam edop polis yollarsaniz basiniza cok kotu bela olurum damarıma basmayin inat bir insanim dedim ve kalktim masadan. O oldu bir daha be sikayet nede herhangi bisey ev sahibinide aradim bole bole soledim haberiniz olsun dedim tamam kizim dedi oda satiyorum dedi bunlar kendi tasindi gittiler :)

O yüzden esin susuyorsa sen susma. Hakkını ara ve gerekiyorsa şikayetçi ol. Bunlari kanitlayacak yazismalar yap. Kimse kimsenin huzurunu bozamaz.

Söz konusu üst komşu kadına acıyanlar gördüm, beş çocuk varmış sese bir şey yapamazmış.😒 Doğurmasın o zaman bakıp ilgilenemeyeceği çocuğu. Kedi mi bunlar dört beş çocuk nedir bakamayacağı çocukları niye yapıyor? Şehir, apartman yaşamı neyine halı döven, bir şeyler silkeleyen balkonu foşur foşur milletin tepesine su akıtarak yıkayan hırboların?

Ben böyle “çocuk bu olur” savunmalarını kabul etmiyorum. Annem ve babam çok kuralcıydı. Annem 40’lı yaşlardaydı babam 50 biz doğduğumuzda. Çoğu ebeveyne göre çok yaşlıydılar. Bizim oyun saatimiz, yemek saatimiz, şekerleme saatimiz, ödüllerimiz hep belliydi. Biz çocukken melek gibiydik, küçücük bir odada aşağı ses gitmesin diye şilte döşek üzerinde oyun oynayarak resim yaparak çizgi film izleyerek büyüdük. Annem hadi dedenizi rüyamızda görelim diye bize gün arası uykusuna bile yatırırdı. Parka da annem götürürdü, burada azın, koşturun evde azmak yok derdi. Belki park dönüşü gözünün önünde annem birileriyle konuşurken biz de diğer çocuklarla biraz oynardık bir de. Babam akşam gelirdi, bizi yatırmaya hazırlardı. Biz sorular sorardık mesela çocuk aklıyla, o da hikayelerle cevaplardı. Bizim ebeveynlerimiz nere bu hırbolar nere?

Yok kardeşim yok, bu tiplerin şehirde işi yok. Bunlara basacaksın cezayı, yakacaksın canını. Bak bakayım nasıl muma dönüyorlar. Halı dövene ceza keseceksin, gürültü yapana ceza keseceksin, çocuğunu gece yarısına kadar sokağa salana ceza keseceksin. Gerisin geri köye kaçarlar.

O kadar haklısınız ki. Balkonum baştan aşağı aralıklı demir parmaklık, duvar yok. Çok tozlanıyo ve oyuklu moyuklu böyle. Biz de biliriz hortumla su tutmayı ama bezle siliyorum. Halı ne ben silkelerim ne başkası. Yemin ediyorum cidden bazılarının şehirde yeri yok 🤦‍♀️
Maşrapayla duvar üstü mermeri bile foşur foşur yıkayan var yahu. Alttaki komşuyu düşünen yok. Bu ne bencillik görgüsüzlüktür hiç sormayın. Bizim bir komşu vardı, sofra bezi içinde soğan, patates kabuğu, peçete ne bulduysa doldurup milletin tepesinden silkelerdi. Camdan sokağa bebek bezi atanı da gördüm. Bunların insanlığa dair hiçbir alanda yeri yok.

Son düzenleme:
Ben balkon yıkama konusunu anlamadim bende yıkıyorum yani su döküp çekçek le çekiyorum. Balkon yıkayınca ne oluyor? Su nasıl aşağı iniyor?
Balkonlar duvar ile kapalı değil. Aşağıdaki resmin bir benzeri gibi düşünün. resmi google dan aldım.

1659437516420.webp

Herkese merhaba,

Polise şikayet edin , ne demek köylümü ezdirmem, bu cahili kim yönetici seçti yahuu..

Polise şikayet edin , ne demek köylümü ezdirmem, bu cahili kim yönetici seçti yahuu..
Ah bir bilsem. Kendi kendilerine aidat yükseltiyorlar, gruptan yazıyor, aidat bu kadar diye, sadece ben yazıyorum. başka kimse itiraz etmiyor. Kendi kendilerine seçiyorlar, birşeyler yapıyorlar. kimsenin sesi çıkmıyor.

Ah bir bilsem. Kendi kendilerine aidat yükseltiyorlar, gruptan yazıyor, aidat bu kadar diye, sadece ben yazıyorum. başka kimse itiraz etmiyor. Kendi kendilerine seçiyorlar, birşeyler yapıyorlar. kimsenin sesi çıkmıyor.
Offf keşke nezih bir yere taşınsanız, bu insanlarla baş edilmez , ben de sitede oturuyorum bazıları sanki dağdan inmiş gibiler, her parası olan sitelere alınmasa keşke 😓 valla bizim alt komşu gecenin 12 sinde balkonu tamir etmeye kalktı gürültü o biçim, eşimle hemen kapıcıyı aradık dedik ya şunu susturun ya da polis çağırcaz, sesleri de kaydettik delil olsun diye, ama çok şükür ki arayınca durdular, akıllı insan hiç gecenin 12 sinde matkap çalıştırır mı 🤷‍♀️

Back