Kötü kokan çamaşırlar :(

HALLEYS

❤️❤️❤️
Pro Üye
29 Ocak 2015
6.841
127.288
Kızlar, bugüne kadar tüm toz deterjanları denedim fakat renkli çamaşırların üzerinde hep deterjan lekesi kaldı.
Bu yüzden sıvı deterjan kullanmaya başladım fakat bu seferde renkli çamaşırlar kuruduktan sonra tuhaf bir koku kaldı. Bu koku resmen başımı ağrıtıyor. Çok tuhaf ve kötü koku.
Bunun neden olduğunu bilmiyorum, ben deterjandandır diyorum.
Bu benim için büyük dert oldu. Ne olur bir yardım edin, deterjan önerin.
Bir şey deyin kızlar.
Bir el atın derdime :KK43:

Kızlar, bugüne kadar tüm toz deterjanları denedim fakat renkli çamaşırların üzerinde hep deterjan lekesi kaldı.
Bu yüzden sıvı deterjan kullanmaya başladım fakat bu seferde renkli çamaşırlar kuruduktan sonra tuhaf bir koku kaldı. Bu koku resmen başımı ağrıtıyor. Çok tuhaf ve kötü koku.
Bunun neden olduğunu bilmiyorum, ben deterjandandır diyorum.
Bu benim için büyük dert oldu. Ne olur bir yardım edin, deterjan önerin.
Bir şey deyin kızlar.
Bir el atın derdime :KK43:
Makinanizdan olabilir diye düşündüm. Limon tuzu ya da sirkeyle yikattiniz mi makinayi ?

Durmuş bez kokusu gibi mi

Hani ıslak kalıp da kokar ya

Bu mevsimde kuruma süresi uzadığı için öyle kokuyor bazen

Mesela bir yakınım makine bittiği anda çıkarmazsam hemen kokuyor diyor

Makinanizdan olabilir diye düşündüm. Limon tuzu ya da sirkeyle yikattiniz mi makinayi ?
Offf zaten makine aldığım günden beri sorun. Bazen camdan atasım geliyor.
Limon tuzu ve sirkeyle değil de kahve ile yıkamıştım. Yani İnternetten araştırıp yapmıştım bunu.

Durmuş bez kokusu gibi mi

Hani ıslak kalıp da kokar ya

Bu mevsimde kuruma süresi uzadığı için öyle kokuyor bazen

Mesela bir yakınım makine bittiği anda çıkarmazsam hemen kokuyor diyor
Aynen öyle kokuyor.
Makine de hiç bekletmem yıkama biter bitmez asarım ama kuruduktan sonra koku çok tuhaf oluyor. İlk asarken mis gibi kokuyor sonra çok kötü.

Yok kısa programda yıkamadım. Normal renkli ayarında 1 saat 50 dk yıkanıyor.
Oda da kurutuyorum malesef. Belki de ondan kokuyor, bilemiyorum ki.

Renkliler için "Omo", koyu renkliler için "Perwoll", beyazlar için "ace", kızın kıyafetleri için "frosh" kullanıyorum. Yumuşatıcı gözüne (makinem 9 kiloluk) 1 kapak yumuşatıcı koyuyorum ve makinede asla çamaşırı ıslak bırakmıyorum. Ayda bir defa da makineyi ön yıkamalı programda boş olarak deterjanla çalıştırıyorum.

Acaba makineyi çok dolduruyor olabilir misiniz? Ya da programı kısa seçiyor olabilir misiniz? Anlattığınızdan anladığım tüm çamaşırlara yeteri kadar nüfus etmiyor gibi geldi.

Yok kısa programda yıkamadım. Normal renkli ayarında 1 saat 50 dk yıkanıyor.
Oda da kurutuyorum malesef. Belki de ondan kokuyor, bilemiyorum ki.
Oda da kurudugu icin de koku olabilir balkon yok mu balkonda dene birde ona gore bakarsin.

Renkliler için "Omo", koyu renkliler için "Perwoll", beyazlar için "ace", kızın kıyafetleri için "frosh" kullanıyorum. Yumuşatıcı gözüne (makinem 9 kiloluk) 1 kapak yumuşatıcı koyuyorum ve makinede asla çamaşırı ıslak bırakmıyorum. Ayda bir defa da makineyi ön yıkamalı programda boş olarak deterjanla çalıştırıyorum.

Acaba makineyi çok dolduruyor olabilir misiniz? Ya da programı kısa seçiyor olabilir misiniz? Anlattığınızdan anladığım tüm çamaşırlara yeteri kadar nüfus etmiyor gibi geldi.
Bilmiyorum ki, yani her zaman olduğu kadar koyuyorum çamaşırları makineye. Belki de fazlaydı diyeceğim ama daha önce de miktar olarak bu kadar koyardım.
Ben de makinede çamaşır bekletmem, yıkama biter bitmez asarım ama sonuç kötü kokan çamaşırlar :/
Koyu renkliler için bende perwoll kullanıyorum. Ara sıra böyle oluyor, neden olduğunu anlayamadım.
Ama ayda bir çalıştırma olayını yapmıyorum. Yapmak gerekiyor sanırım.
Onu da deneyip, sonra çamaşır yıkayayım. İnşallah böyle düzelir.

• Beğen
Reactions: csi
Oda da kurudugu icin de koku olabilir balkon yok mu balkonda dene birde ona gore bakarsin.
Daha önce de oda da kuruyordum böyle olmuyordu. Yani oluyordu ama sürekli değil. Şimdi ne yıkasam böyle kokuyor. Balkon var da çamaşır asacak yet yok. Uygun hale getirip balkonda kurutmayı deneyeceğim

Ne alaka ise beyazlara "ace" yazmışım. Elbette ki "ariel" olacaktı. Kafa neredeydi kimbilir :kızgın:

Ne alaka ise beyazlara "ace" yazmışım. Elbette ki "ariel" olacaktı. Kafa neredeydi kimbilir :kızgın:
Bazen çamaşır suyu kullananlar oluyor beyazlar için, ben de öyle bir şey olduğunu düşündüm :)
Şimdi benim makineme normalden daha az çamaşır da koysam, toz deterjan kullandığım zaman hep üzerinde kalıyor.
Artık bu çamaşır mevzusu çok canımı sıkıyor.
Bütün günüm bunlarla uğraşmakla geçiyor :KK43:

Bilmiyorum ki, yani her zaman olduğu kadar koyuyorum çamaşırları makineye. Belki de fazlaydı diyeceğim ama daha önce de miktar olarak bu kadar koyardım.
Ben de makinede çamaşır bekletmem, yıkama biter bitmez asarım ama sonuç kötü kokan çamaşırlar :/
Koyu renkliler için bende perwoll kullanıyorum. Ara sıra böyle oluyor, neden olduğunu anlayamadım.
Ama ayda bir çalıştırma olayını yapmıyorum. Yapmak gerekiyor sanırım.
Onu da deneyip, sonra çamaşır yıkayayım. İnşallah böyle düzelir.
Deneyin bakalım, işe yarayacaktır diye düşünmekteyim.

Ben çamaşır konusunda biraz takıntılıyım. Yumuşatıcı kokusu gitti diye çamaşır yıkadığımı bilirim. Şİmdi şöyle bi çözüm buldum :

Kullandığım yumuşatıcıdan bir fısfıs şişesine koyarak sulandırıyorum (yarı yarıya diyebiliriz. çok sulu olmuyor yani). Sonra o karışım ile gardolabın içini fısfıslıyorum. En önemlisi de havlu dolabını ve nevresim çekmecesini fısfıslayınca koku çok uzun süre çıkmıyor. Tavsiye ederim.

Oda parfümü yerine de bu kokuyu kullanıyorum. Perdelere, koltuklara, halılara fısfısfıs.. Çok eğlenceli. Hem de daha az zararlı :KK66:

Arielin kapsul gibi deterjanlari var ya onlar muhtesem kokuyo bi dene istersen.yumusatici olarakta yumosun mavisi acaip kalici

Bazen çamaşır suyu kullananlar oluyor beyazlar için, ben de öyle bir şey olduğunu düşündüm :)
Şimdi benim makineme normalden daha az çamaşır da koysam, toz deterjan kullandığım zaman hep üzerinde kalıyor.
Deterjanı mı çok koyuyorsunuz acaba? Ya da suyun basıncında bir sorun olabilir mi? Buna bir mana veremedim açıkçası..

Daha önce de oda da kuruyordum böyle olmuyordu. Yani oluyordu ama sürekli değil. Şimdi ne yıkasam böyle kokuyor. Balkon var da çamaşır asacak yet yok. Uygun hale getirip balkonda kurutmayı deneyeceğim
Portatif çamaşırlıklar var onlardan alabilirsin bir ucunu bir demire bir ucunu bir demire takarsın vidali oluyor karşılıklı ,balkonun nasıl bilmiyorum tabi ama güzel olur bence.Kurutmalık olarak kullanılan telden daha iyi olur

Makinan deterjanı alıyor mu peki.

X